Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την απλή κοινή χρήση αρχείων στα Windows XP

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη λειτουργία SFS στα Windows XP Professional

Η απλή κοινή χρήση αρχείων εισήχθη στα Microsoft Windows XP. Η SFS απομάκρυνε ορισμένες επιλογές ασφαλείας κοινής χρήσης αρχείων που είναι διαθέσιμες στα Windows 2000 με στόχο να βοηθηθούν οι διαχειριστές των Windows XP να ρυθμίσουν ταχύτερα τα κοινόχρηστα στοιχεία των φακέλων .

Εργασία με το SFS στα Windows XP Professional

Η απλή κοινή χρήση αρχείων είναι πάντα ενεργοποιημένη και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα Windows XP Home Edition. Ωστόσο, μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί στα Windows XP Professional.

  1. Ανοίξτε τον υπολογιστή μου από το μενού Έναρξη ή από την επιφάνεια εργασίας των Windows XP.
  2. Ανοίξτε το μενού Εργαλεία και επιλέξτε Επιλογές φακέλου από αυτό το μενού για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο Επιλογές φακέλου.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Χρήση απλής κοινής χρήσης αρχείων (Προτεινόμενο) στη λίστα Προηγμένων ρυθμίσεων για να ενεργοποιήσετε το SFS.
  4. Για να απενεργοποιήσετε την απλή κοινή χρήση αρχείων, βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο ελέγχου δεν είναι επιλεγμένο. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου για εναλλακτική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της επιλογής.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο Επιλογές φακέλων. Οι ρυθμίσεις για απλή κοινή χρήση αρχείων ενημερώνονται τώρα. δεν απαιτείται επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Συμβουλές SFS