Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google για να βρείτε αριθμούς τηλεφώνου

Χρησιμοποιήστε το Google ως εργαλείο αναζήτησης τηλεφωνικού αριθμού

Οι αριθμοί τηλεφώνου έχουν βρεθεί ιστορικά με το άνοιγμα ενός μεγάλου τηλεφωνικού καταλόγου, τη διαπίστωση του τι θα μπορούσε να είναι ο κατάλογος αυτού του αριθμού και το γράψιμο του αριθμού σε ένα κομμάτι χαρτιού που χάθηκε αμέσως. Ωστόσο, με την έλευση της πολύ βολικής τεχνολογίας αναζήτησης στο Web, αυτή η διαδικασία έχει εξομαλυνθεί στο έπακρο. Η Google είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος πόρος για τον εντοπισμό όλων των ειδών διαφορετικών τηλεφωνικών αριθμών: προσωπικών, επιχειρηματικών, μη κερδοσκοπικών, πανεπιστημίων και κυβερνητικών οργανώσεων. Αυτό το άρθρο παραθέτει μερικούς από τους πιο προφανείς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να βρείτε τους αριθμούς τηλεφώνου, καθώς και μερικούς από τους πιο προηγμένους (και ίσως και λίγο ασαφείς) τρόπους με τους οποίους μπορούν να εντοπιστούν οι καταχωρίσεις.

Σημείωση: Το Google σίγουρα κάνει ευρετήριο μια εκπληκτική σειρά πληροφοριών, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας τηλεφωνικός αριθμός μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο εάν είναι απόλυτα ιδιωτικός, δεν κυκλοφορεί σε δημόσιο χώρο ή δεν είναι καταχωρισμένος. Εάν μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο, οι μέθοδοι αναζήτησης που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο θα το εντοπίσουν με επιτυχία.

Προσωπικοί αριθμοί τηλεφώνου

Παρόλο που η Google έχει διακόψει την επίσημη λειτουργία αναζήτησης του τηλεφωνικού καταλόγου, μπορείτε ακόμα να την χρησιμοποιήσετε για να βρείτε αριθμούς τηλεφώνου, αν και με λίγο περισσότερη εργασία. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

Μια αντίστροφη τηλεφωνική αναζήτηση με το Google μπορεί να γίνει, αλλά μόνο αν ο αριθμός είναι Α) δεν είναι ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου και Β) είναι καταχωρημένος σε έναν δημόσιο κατάλογο. Πληκτρολογήστε τον αριθμό που αναζητάτε με παύλες, δηλαδή 555-555-1212, και η Google θα επιστρέψει μια λίστα ιστότοπων που έχουν τον αριθμό που αναγράφεται.

Αριθμοί τηλεφώνου επιχειρήσεων

Το Google είναι φανταστικό για τον εντοπισμό τηλεφωνικών αριθμών επιχειρήσεων. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε με διάφορους τρόπους, όπως:

Αναζήτηση σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο για έναν αριθμό επικοινωνίας

Μερικές φορές, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας αριθμός τηλεφώνου για μια εταιρεία, έναν ιστότοπο ή έναν οργανισμό - είναι απλά ότι δεν μπορούμε να την βρούμε και δεν εμφανίζεται εύκολα σε μια στοιχειώδη αναζήτηση στο Web. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα: εισαγάγετε τις πληροφορίες του ιστότοπου όπως υποδεικνύεται εδώ, καθώς και τον όρο 'επικοινωνήστε μαζί μας'.

site: www.site.com "επικοινωνήστε μαζί μας"

Βασικά, χρησιμοποιείτε την Google για να κάνετε αναζήτηση μέσα σε έναν ιστότοπο για τη σελίδα "Επικοινωνήστε μαζί μας", η οποία έχει συνήθως τους πιο σχετικούς αριθμούς τηλεφώνου που αναφέρονται. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε "Βοήθεια", "Υποστήριξη" ή οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών των τριών.

Φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης

Συνήθως, όταν οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Google, βλέπουν όλα τα αποτελέσματα από όλες τις ιδιότητες αναζήτησης της Google σε ένα βολικό μέρος. Ωστόσο, εάν φιλτράρετε αυτά τα αποτελέσματα, ενδέχεται να καταλήξετε να δείτε αρκετά διαφορετικά αποτελέσματα από ό, τι διαφορετικά. Δοκιμάστε να αναζητήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου στις ακόλουθες υπηρεσίες:

Εξειδικευμένη αναζήτηση

Εκτός από τη γενική αναζήτηση στο Web, η Google προσφέρει εξειδικευμένες ιδιότητες αναζήτησης που εστιάζουν σε συγκεκριμένα τμήματα του περιεχομένου στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μηχανές αναζήτησης για να βρείτε τους αριθμούς τηλεφώνου και τις προσωπικές πληροφορίες που ίσως δεν έχετε αλλιώς.

Αναζήτηση ανά τομέα

Η αναζήτηση ανά τομέα - περιορίζοντας την αναζήτηση στο Web σε τομείς ανώτατου επιπέδου - μπορεί να επιχειρηθεί όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, ειδικά όταν ψάχνετε για εκπαιδευτικό ή κυβερνητικό αριθμό τηλεφώνου. Για παράδειγμα, λέτε ότι αναζητάτε μια σελίδα επαφών για τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου:

site: .gov βιβλιοθήκη του συνεδρίου "επικοινωνήστε μαζί μας"

Περιορίσατε την αναζήτησή σας μόνο σε έναν τομέα ".gov", αναζητάτε τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και αναζητάτε τις λέξεις "επικοινωνήστε μαζί μας" σε άμεση γειτνίαση μεταξύ τους. Το πρώτο αποτέλεσμα που επιστρέφει η Google είναι μια σελίδα επαφών για το Λογαριασμό.