Δημιουργία λιστών αναπαραγωγής τραγουδιού στο iTunes 11

01 από 05

Εισαγωγή

Ευγενική προσφορά της Apple

Τι είναι ένας playlist;

Μια λίστα αναπαραγωγής είναι ένα προσαρμοσμένο σύνολο μουσικών κομματιών που αναπαράγονται συνήθως σε σειρά. Στο iTunes αυτά αποτελούνται από τραγούδια στη μουσική σας βιβλιοθήκη. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος να τους σκεφτείτε είναι οι δικές σας συνήθειες μουσικές συλλογές.

Μπορείτε να κάνετε όσες λίστες αναπαραγωγής θέλετε και να τους δώσετε οποιοδήποτε όνομα επιθυμείτε. Μερικές φορές είναι χρήσιμο να οργανώνετε κομμάτια σε λίστες αναπαραγωγής για να ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο μουσικό ύφος ή διάθεση. Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής από μια επιλογή τραγουδιών που βρίσκονται ήδη στη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes.

Τι γίνεται αν δεν έχω μουσική στη βιβλιοθήκη iTunes μου;

Αν ξεκινάτε απλά με το λογισμικό iTunes και δεν έχετε μουσική στη βιβλιοθήκη του iTunes, τότε ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να τραβήξετε πρώτα μερικά από τα μουσικά σας CD . Αν πρόκειται να εισαγάγετε μερικά μουσικά CD, τότε αξίζει επίσης να διαβάσετε για το θέμα και το πρόβλημα της αντιγραφής και της αντιγραφής CD για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μείνει στη δεξιά πλευρά του νόμου.

Το iTunes 11 είναι μια παλαιότερη έκδοση τώρα. Αλλά, αν χρειαστεί να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε ξανά, τότε είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα υποστήριξης iTunes της Apple.

02 του 05

Δημιουργία νέας λίστας αναπαραγωγής

Νέα επιλογή μενού playlist (iTunes 11). Εικόνα © Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.
  1. Εκκινήστε το λογισμικό iTunes και αποδεχτείτε τυχόν ενημερώσεις, αν σας ζητηθεί.
  2. Μόλις το iTunes τεθεί σε λειτουργία, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού αρχείων στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε νέα λίστα αναπαραγωγής από το αναπτυσσόμενο μενού. Για Mac, κάντε κλικ στο File> New> Playlist.

Εναλλακτικά για το βήμα 2, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα κάνοντας κλικ στο σύμβολο + στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης.

03 του 05

Ονομασία του playlist σας

Πληκτρολογώντας ένα όνομα για μια λίστα αναπαραγωγής του iTunes. Εικόνα © Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Θα παρατηρήσετε, μετά την επιλογή της νέας επιλογής λίστας αναπαραγωγής στο προηγούμενο βήμα, ότι εμφανίζεται ένα προεπιλεγμένο όνομα που ονομάζεται λίστα αναπαραγωγής χωρίς τίτλο.

Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να το αλλάξετε πληκτρολογώντας ένα όνομα για τη λίστα αναπαραγωγής σας και μετά πατώντας Επιστροφή / Εισαγωγή στο πληκτρολόγιό σας.

04 του 05

Προσθήκη τραγουδιών στην προσαρμοσμένη λίστα αναπαραγωγής

Επιλογή τραγουδιών για προσθήκη σε μια λίστα αναπαραγωγής. Εικόνα © Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.
  1. Για να προσθέσετε μουσικά κομμάτια στη λίστα αναπαραγωγής που δημιουργήθηκε πρόσφατα, πρέπει πρώτα να κάνετε κλικ στην επιλογή Μουσική . Αυτό βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο στην ενότητα Βιβλιοθήκη. Όταν επιλέγετε αυτό, θα εμφανιστεί μια λίστα με τα τραγούδια στη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes.
  2. Για να προσθέσετε κομμάτια, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε κάθε αρχείο από την κύρια οθόνη με τη σειρά του στη νέα σας λίστα αναπαραγωγής.
  3. Εναλλακτικά, αν θέλετε να επιλέξετε πολλά κομμάτια για να μεταφέρετε, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL ( Mac: Πλήκτρο εντολής ) και κάντε κλικ στα τραγούδια που θέλετε να προσθέσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να απελευθερώσετε το πλήκτρο CTRL / Command και να σύρετε όλα τα επιλεγμένα τραγούδια ταυτόχρονα.

Κατά τη μεταφορά αρχείων πάνω από τις δύο παραπάνω μεθόδους, θα εμφανιστεί ένα σύμβολο + από τον δείκτη του ποντικιού σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα αφήσετε στη λίστα αναπαραγωγής σας.

05 του 05

Έλεγχος και αναπαραγωγή της νέας σας λίστας αναπαραγωγής

Έλεγχος και αναπαραγωγή του νέου σας playlist. Εικόνα © Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Για να ελέγξετε ότι όλα τα τραγούδια που θέλετε είναι στη λίστα αναπαραγωγής σας, είναι καλή ιδέα να δείτε τα περιεχόμενά της.

  1. Κάντε κλικ στη νέα λίστα αναπαραγωγής iTunes (βρίσκεται στο αριστερό τμήμα του παραθύρου κάτω από το μενού Λίστες αναπαραγωγής).
  2. Θα δείτε τώρα μια λίστα όλων των κομματιών που προσθέσατε στο βήμα 4.
  3. Για να δοκιμάσετε τη νέα σας λίστα αναπαραγωγής, απλά κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής κοντά στο επάνω μέρος της οθόνης για να ξεκινήσετε την ακρόαση.

Συγχαρητήρια, μόλις δημιουργήσατε το δικό σας προσαρμοσμένο playlist! Αυτό θα συγχρονιστεί επίσης αυτόματα την επόμενη φορά που θα συνδέσετε το iPhone, το iPad ή το iPod Touch.

Για περισσότερα μαθήματα σχετικά με τη δημιουργία διαφορετικών τύπων λιστών αναπαραγωγής, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους Top 5 Ways to Use iTunes Playlists .