Τι είναι ένα διαδίκτυο ή ένα Dongle δικτύου;

Οι Dongles διευκολύνουν τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Στη δικτύωση υπολογιστών, ένα dongle είναι μια μικρή συσκευή σχεδιασμένη για να συνδέεται σε έναν υπολογιστή και να την ενεργοποιεί για συγκεκριμένους τύπους συνδέσεων δικτύου. Το Google Chromecast , για παράδειγμα, είναι ένα dongle.

Dongles για ενσύρματα δίκτυα

Ένα συμβατικό dongle δικτύου υποστηρίζει ενσύρματα δίκτυα και διαθέτει ένα μικρό καλώδιο με συνδέσμους σε κάθε άκρο. Τα καλώδια Dongle τυπικά δεν είναι μεγαλύτερα από περίπου έξι ίντσες.

Τα ενσύρματα dongles έγιναν δημοφιλή με τους συνηθισμένους καταναλωτές πριν από πολλά χρόνια ως τον τρόπο σύνδεσης των προσαρμογέων "πιστωτικής κάρτας" PCMCIA σε φορητούς υπολογιστές σε τοπικό δίκτυο. Το ένα άκρο του dongle ταιριάζει με το λεπτό βύσμα PCMCIA ενώ το άλλο άκρο διαθέτει είτε:

Τα περισσότερα μοντέρνα dongles συνδέονται σε υπολογιστές μέσω θύρας USB . Οι προσαρμογείς USB σε Ethernet, για παράδειγμα, επιτρέπουν σε έναν υπολογιστή χωρίς θύρες Ethernet να συνδεθεί με ένα δίκτυο Ethernet.

Dongles για ασύρματα δίκτυα

Παρόλο που τα ασύρματα δίκτυα δεν απαιτούν καλώδια, οι εξωτερικές συσκευές που επιτρέπουν στον υπολογιστή να κάνει ασύρματες συνδέσεις εξακολουθούν να ταξινομούνται ως dongles. Αυτές οι συσκευές είναι συνήθως USB sticks, τα οποία δεν πρέπει να συγχέονται με τα USB stick που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση δεδομένων. Για παράδειγμα,

Πώς δουλεύει το δίκτυο Dongles

Ένα dongle περιέχει τυπικά φυσικά κυκλώματα για την υποστήριξη οποιουδήποτε τύπου δικτύου που επιτρέπει. Για παράδειγμα, τα dongle μόντεμ USB περιέχουν ραδιόφωνα 3G / 4G μέσα.

Η σύνδεση ενός κλειδιού σε έναν υπολογιστή ενεργοποιεί αυτόματα το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή για να το χρησιμοποιήσει. Σε υπολογιστές με Windows, για παράδειγμα, ενσωματωμένο λογισμικό προγράμματος οδήγησης συσκευής συμβατό με τον τύπο dongle - προγράμματα οδήγησης USB στην περίπτωση των dongles USB - φορτώνει και υποστηρίζει τη μονάδα. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τις ρυθμίσεις που υποστηρίζουν το dongle στη διεπαφή χρήστη των Windows μέσω αυτών των προγραμμάτων οδήγησης.

Θέματα με χρήση Dongles δικτύου

Ακριβώς επειδή μια συσκευή διαθέτει θύρα USB ή άλλο τύπο σύνδεσης που ταιριάζει με ένα dongle, δεν σημαίνει ότι ο υπολογιστής μπορεί πραγματικά να το χρησιμοποιήσει. Το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή πρέπει να μπορεί να αναγνωρίζει το dongle και να διαθέτει το σωστό λογισμικό για να το χρησιμοποιήσει.

Το υλικό Dongle προεξέχει από την πλευρά, το πίσω ή το μπροστινό μέρος του υπολογιστή. Οι Dongles μπορούν να καταστραφούν εύκολα κατά τη μετακίνηση ενός υπολογιστή από τη μία θέση στην άλλη.

Ακριβώς όπως και άλλα είδη διασυνδέσεων δικτύου, οι υπολογιστές μερικές φορές αποτυγχάνουν να συνδεθούν με ένα εξωτερικό δίκτυο μέσω του dongle. Η αποσύνδεση και η επανασύνδεση ενός dongle έχει ως αποτέλεσμα την επαναφορά της σύνδεσης δικτύου. Μερικά dongles ενσωματώνουν ενσωματωμένα LED s για να βοηθήσουν τον χρήστη να ελέγξει ότι είναι λειτουργικά.

Dongles μπορεί να είναι ακριβό για την αγορά, ιδιαίτερα αν ένα άτομο ψάχνει για ένα που υποστηρίζει τα τελευταία πρότυπα ασύρματης δικτύωσης.