Προσδιορίστε και αποκαταστήστε τα ζητήματα με το στερεοφωνικό ηχείο του αυτοκινήτου σας

Όταν προσπαθείτε να ακούσετε κάτι μέσω του ραδιοφώνου σας, ίσως ακούσετε ένα φρικτό θόρυβο και υποθέστε ότι ο κινητήρας κάνει θόρυβο από το ηχείο και ότι υπάρχει αντικατάσταση ηχείου.

Το ηχητικό ηχείο του αυτοκινήτου είναι ανεπιθύμητος θόρυβος που έχει εισαχθεί στο σύστημα σε κάποιο σημείο. Είναι συνήθως πιθανό να το διορθώσετε χωρίς να αντικαταστήσετε τυχόν ακριβά εξαρτήματα όπως το κεφάλι σας, αλλά μπορεί να είναι χρονοβόρα και δύσκολο να εντοπιστεί.

Θα καλύψουμε μερικά από τα βασικά στοιχεία και ελπίζουμε ότι θα σας δείξουμε προς τη σωστή κατεύθυνση τι πρέπει να κάνετε για το θόρυβο.

Ομιλητής φωνάζει από τους εναλλακτήρες

Μία από τις συνηθέστερες αιτίες της φωνής του ηχείου προέρχεται από τον εναλλάκτη του οχήματος. Εάν ο θόρυβος αλλάξει σε γωνία ή ένταση όταν αλλάζει η στροφές του κινητήρα, τότε είναι ασφαλές στοίχημα ότι έχετε να αντιμετωπίσετε κάποιον τύπο θορύβου κινητήρα και παρεμβολές από την έξοδο του εναλλάκτη είναι μια πιθανή πηγή.

Το ζήτημα είναι ότι ο θόρυβος από τον εναλλάκτη εισέρχεται στη μονάδα κεφαλής μέσω των καλωδίων τροφοδοσίας. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με δύο τρόπους:

Και στις δύο περιπτώσεις, ο εναλλάκτης θα εξακολουθεί να είναι "δημιουργώντας θόρυβο", αλλά δεν θα μπορέσει να εισέλθει στην κύρια μονάδα σας και να προκαλέσει τα ηχεία να κλαψουρίζουν.

Προβλήματα θορύβου μη κινητήρα εναλλαγής

Εάν έχετε έναν εξωτερικό ενισχυτή , τότε μπορείτε να πάρετε πολλούς άλλους θορύβους κινητήρα που δεν έχουν να κάνουν με τον εναλλάκτη. Δεν θα είναι απαραίτητα θόρυβοι, αλλά μπορεί να είναι.

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα σχεδόν πάντοτε έχει να κάνει με ένα χαμηλό έδαφος ενισχυτή, το οποίο μπορεί να σταθεροποιηθεί διασφαλίζοντας ότι ο ενισχυτής είναι σωστά γειωμένος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να χρειαστεί να απομονώσετε τον ενισχυτή ή να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο θορύβου.

Άλλα προβλήματα θορύβου

Σχεδόν κάθε στοιχείο και σύρμα σε μια εγκατάσταση ήχου αυτοκινήτου έχει τη δυνατότητα να εισάγει ανεπιθύμητο θόρυβο στην εξίσωση, οπότε μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί ο ένοχος. Εάν τα ηχεία σας κλαψουρίζουν μόνο όταν ακούτε ραδιόφωνο, αλλά όχι όταν ακούτε μια συσκευή αναπαραγωγής MP3 ή ένα CD, τότε το πρόβλημα είναι κάπου στην κεραία ή το καλώδιο κεραίας.

Τα καλώδια αντιστάθμισης, τα καλώδια γείωσης και άλλα εξαρτήματα μπορούν επίσης να παραλάβουν ανεπιθύμητο θόρυβο. Στην περίπτωση καλωδίων ηχείων και καλωδίων patch, η επίλυση του προβλήματος είναι συχνά ένα απλό θέμα επανατοποθέτησης, ώστε να απέχουν αρκετά από τα καλώδια τροφοδοσίας και άλλες πιθανές πηγές θορύβου και τα θέματα εδάφους συχνά επιλύονται με τον καθαρισμό της θέσης του εδάφους, μια σταθερή σύνδεση.

Φυσικά, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι στην πραγματικότητα να εντοπιστεί η πηγή του θορύβου στην πρώτη θέση.