Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο έξυπνο με την Apple TV

Η Apple TV σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το δικό σας συνδεδεμένο σπίτι

Η Apple TV έχει κρυμμένο ταλέντο: θα λειτουργήσει ως σημείο αναμετάδοσης για να σας επιτρέψει να ελέγχετε με ασφάλεια έξυπνες συσκευές γύρω από το σπίτι σας.

Η Apple παρέχει ένα πλαίσιο για έξυπνες οικιακές συσκευές που ονομάζεται HomeKit. Οι συσκευές που υποστηρίζουν το HomeKit φέρουν ένα ειδικό εικονίδιο στη συσκευασία και έχουν σχεδιαστεί για χρήση με iOS, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε αυτά τα πράγματα χρησιμοποιώντας τα iPhones, iPads, iPod touch και Apple TV. Το κτύπημα όταν χρησιμοποιείτε συσκευές HomeKit είναι ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές εξ αποστάσεως εκτός αν έχετε μια τηλεόραση Apple.

Συσκευές HomeKit

Παραδείγματα συσκευών με δυνατότητα HomeKit περιλαμβάνουν:

Η ατμόσφαιρα της Philips Hue

Canary all-in-one σύστημα οικιακής ασφάλειας

Έξυπνο μανδύα Sense Sense με το Century Trim

Η Εύα Θέρμο

Πώς να ελέγξετε το HomeKit με την Apple TV

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ απλό να ρυθμίσετε νέες συσκευές HomeKit για να λειτουργήσετε με τις συσκευές iOS, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι λίγο διαφορετικό όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Apple TV σας ως διανομέα, οπότε και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα:

Ενημερώστε τα πάντα

Ενημερώστε όλες τις συσκευές σας iOS και την Apple TV σας (τρίτη ή τέταρτη έκδοση).

Ρύθμιση

Επεκτείνω

Σύνδεση της Apple TV

Τώρα θα πρέπει να πάρετε τα πάντα που εργάζονται με την Apple TV σας. Ενεργοποιήστε το και ελέγξτε ότι ο λογαριασμός iCloud με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η τηλεόραση είναι ο ίδιος με αυτόν στον οποίο έχετε συνδέσει το HomeKit. Μπορείτε να το ελέγξετε στην ενότητα Ρυθμίσεις συστήματος> iCloud.

Μόλις το ρυθμίσετε αυτό, η Apple TV θα αποτελέσει πύλη για τον έλεγχο του εξοπλισμού HomeKit. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone ή το iPad σας και την εφαρμογή που συνοδεύει το συγκεκριμένο στοιχείο του συνδεδεμένου οικιακού κιτ για να ελέγξετε αυτό το κιτ από απόσταση, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε τέτοια πράγματα από όπου κι αν συμβεί :

Εάν η απομακρυσμένη πρόσβαση δεν λειτουργεί, αποσυνδεθείτε από το iCloud στην Apple TV και, στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά. Για να συνδεθείτε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί> iCloud. Μην ξεχνάτε ότι αφού ομαδοποιήσετε μαζί τα αξεσουάρ HomeKit, μπορείτε να παραχωρήσετε σε άλλα άτομα τον έλεγχο αυτών των αξεσουάρ, αν και παραμείνετε σε γενικό έλεγχο και μπορείτε να απομακρύνετε τους άλλους από τον έλεγχο στο μέλλον.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Σε σπάνια περίπτωση που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές HomeKit με συμβατή τηλεόραση Apple 4ης ή τρίτης γενιάς, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων: