Πώς να επιλέξετε γρήγορα πολλές φωτογραφίες στο iOS 7

Μια Συμβουλή για τη Διαχείριση φωτογραφιών στο iPhone, στο iPod Touch ή στο iPad

Πίσω στο iOS 4 υπήρχε ένα ελάχιστα γνωστό τέχνασμα για την επιλογή πολλαπλών φωτογραφιών στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Apple Photos . Όταν τέθηκε μαζί το iOS 5, αυτή η λειτουργία καταργήθηκε. Δεν επεκτάθηκε στο iOS 6, αλλά στο iOS 7 η Apple πρόσθεσε αυτόματες ομαδοποιήσεις στην εφαρμογή Photos και για άλλη μια φορά έχουμε έναν ευκολότερο τρόπο επιλογής πολλών φωτογραφιών από το να αγγίζουμε κάθε μικρογραφία ξεχωριστά. Αν δεν έχετε ακόμα εντοπίσει την επιλογή πολλών φωτογραφιών στο iOS 7, δείτε πώς γίνεται:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή "Φωτογραφίες" και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην ενότητα "Φωτογραφίες" από τα τρία εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης.
  2. Κοιτάξτε στο πάνω μέρος της οθόνης και βεβαιωθείτε ότι η προβολή είναι "Στιγμές". Εάν το κείμενο στη μέση στο πάνω μέρος της οθόνης εμφανίζει "Συλλογές" ή "Χρόνια" θα χρειαστεί να κάνετε ανίχνευση μέχρι να φτάσετε στο "Στιγμές". Για να ξεφυλλίσετε, αγγίξτε την ομαδοποίηση μικρογραφιών (οι εικόνες - όχι η επικεφαλίδα).
  3. Μόλις δείτε την προβολή Στιγμές, θα βρείτε μικρότερες ομάδες φωτογραφιών κατά ημερομηνία, ώρα ή τοποθεσία. Αυτές οι ομάδες δημιουργούνται αυτόματα. Στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, θα έχετε μια επιλογή "Επιλογή". Αγγίξτε αυτό για να εισέλθετε στη λειτουργία επιλογής.
  4. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένες μικρογραφίες κάθε φορά για να τις επιλέξετε ή μπορείτε να πατήσετε τη λέξη "Επιλογή" που εμφανίζεται στην κορυφή κάθε ομαδοποίησης για να επιλέξετε ολόκληρη την ομαδοποίηση. Μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω στην οθόνη για να επιλέξετε πολλαπλές ομαδοποιήσεις και μπορείτε να πατήσετε σε μεμονωμένες μικρογραφίες για να τις προσθέσετε ή να τις αφαιρέσετε από την επιλογή σας.
  5. Όταν έχετε επιλέξει όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να συμπεριλάβετε, μπορείτε να τα διαγράψετε (κάδο απορριμμάτων), να τα προσθέσετε σε ένα άλμπουμ (στο κάτω μέρος της οθόνης για iPhone / iPod, στην κορυφή της οθόνης για το iPad) ("Προσθήκη στο"), ή να εκτελέσετε άλλες ενέργειες (εικονίδιο ενέργειας).

Τα πράγματα άλλαξαν λίγο στο iOS 9 ή το iOS10. Οι φωτογραφίες σας ταξινομούνται αυτόματα σε συλλογές ανά έτος, ημερομηνία και τοποθεσία. Αυτό κάνει την επιλογή πολλών εικόνων εξαιρετικά εύκολη. Δείτε πώς:

  1. Όταν ανοίξετε τις Φωτογραφίες, πατήστε μια συλλογή. Η οθόνη Στιγμές θα ανοίξει.
  2. Πατήστε Επιλογή και όλες οι εικόνες θα φέρουν ένα σημάδι επιλογής.
  3. Αν έχετε λάθος συλλογή, πατήστε Αποεπιλογή .
  4. Εάν θέλετε να διαγράψετε φωτογραφίες, αγγίξτε αυτές που θέλετε να κρατήσετε και το σημάδι επιλογής εξαφανίζεται. Αγγίξτε το δοχείο απορριμμάτων και θα σας ζητηθεί είτε να διαγράψετε τις επιλεγμένες φωτογραφίες είτε να ακυρώσετε τη λειτουργία.
  5. Αν θέλετε να τα μετακινήσετε σε διαφορετικό άλμπουμ, πατήστε το κουμπί Προσθήκη και θα εμφανιστεί μια λίστα με άλμπουμ. Πατήστε το άλμπουμ προορισμού και θα προστεθούν στο άλμπουμ
  6. Αν θέλετε να μοιραστείτε τις επιλεγμένες φωτογραφίες με άλλους ή να τις προσθέσετε σε ένα email, πατήστε το κουμπί Μετακίνηση σε.

Διασκεδάστε με τον καθαρισμό και οργανώστε το ρολόι της φωτογραφικής μηχανής στο iPad, στο iPhone ή στο iPod Touch!

Μόλις οι φωτογραφίες σας προστεθούν στη συσκευή σας iOS, συγχρονίζονται με την έκδοση Desktop των φωτογραφιών. Γνωρίζατε ότι μπορούν στη συνέχεια να επεξεργαστούν και να βελτιωθούν στις Φωτογραφίες;

Ενημερώθηκε από τον Tom Green