Μια ματιά στις πολλές διαφορετικές χρήσεις του Twitter

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο που έχουν υπολογίσει την αξία του Twitter και το χρησιμοποιούν με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, σήμερα πρόκειται να εξυπηρετήσουμε τους υπόλοιπους χρήστες που δεν έχουν καταλάβει αρκετά για το τι χρησιμοποιείται το Twitter.

Αν αναρωτιέστε, "Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το Twitter; "Στη συνέχεια, λυγίστε τις ζώνες ασφαλείας σας!

Το Twitter χρησιμοποιείται για τη σύνδεση ατόμων

Πρώτον, το Twitter χρησιμοποιείται για τη σύνδεση ατόμων με τα ίδια ενδιαφέροντα. Όπως δείχνει η αρχική σελίδα Twitter, η κοινωνική πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να "Συνδεθείτε με τους φίλους σας - και άλλους συναρπαστικούς ανθρώπους. Λάβετε ενημερώσεις για τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν. "

Αυτή η διαδικασία σύνδεσης ανθρώπων που είναι πλήρεις αγνώστους μπορεί να γίνει με τη χρήση hashtags . Οι ετικέτες Hashtags, οι οποίες σημειώνονται με το πρόθεμα "#", προστίθενται στα Tweets, ώστε τα μέλη της κοινότητας να μπορούν να μοιράζονται τη συνομιλία. Οι χρήστες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν έναν ιστότοπο όπως το hashtag.org για να βρουν θέματα που τους ενδιαφέρουν. Μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούν τα hashtags για να συμμετάσχουν στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα για το θέμα, βοηθώντας τελικά να δημιουργήσουν διαδικτυακές κοινότητες με βάση το περιεχόμενο.

Το Twitter χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο

Όταν συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα, το Twitter ανάβει με το Tweets. Έχουμε δει αυτό να συμβεί με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και οι δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές ή βραβεία βραβείων ή όταν εκδηλώνονται σημαντικά γεγονότα. Για παράδειγμα, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα επανεκλέχθηκε ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών το 2012, η ​​εκδήλωση έλαβε 327.000 Tweets ανά λεπτό.

Σύμφωνα με το The Next Web, το παιχνίδι Παγκόσμιο Κύπελλο Βραζιλίας-Κίνας το 2014 έγινε το πιο Tweeted αθλητικό γεγονός στην ιστορία, το οποίο περιείχε 16,4 εκατομμύρια Tweets που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Λόγω της φύσης του Twitter και της αμείωτης προσβασιμότητας της κοινωνικής πλατφόρμας μέσω smartphones και tablet, οι χρήστες μπορούν να κάνουν Tweet σχετικά με τις εμπειρίες τους μόλις γίνουν - καθιστώντας το Twitter ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό εργαλείο.

Το Twitter χρησιμοποιείται για το μάρκετινγκ στις επιχειρήσεις

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους το Twitter μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις.

Πρώτον, ας εξετάσουμε τις επιχειρήσεις μόνο στο διαδίκτυο που παράγουν έσοδα μόνο μέσω διαφημίσεων. Αυτές οι ιδιότητες μπορούν να κάνουν Tweet σχετικά με το περιεχόμενο που παρέχουν ή τις δραστηριότητες που εμπλέκονται, για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό τους, δημιουργώντας τελικά περισσότερα έσοδα γι 'αυτά. Για να χτίσει συνδρομητές, η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα hashtag που σχετίζονται με το περιεχόμενό της για να βρει τα μέλη του κοινού της.

Άλλες εταιρείες -συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων προς επιχείρηση ή των επιχειρήσεων προς τους καταναλωτές- μπορούν να διαδώσουν με τον ίδιο τρόπο το περιεχόμενό τους ή πληροφορίες για το προϊόν τους μέσω του Twitter.

Οι επιχειρήσεις που βασίζονται στο περιεχόμενο, όπως οι εκδότες που έχουν πολλά γραπτά περιεχόμενα στις ιστοσελίδες τους, χρησιμοποιούν το Twitter για σκοπούς βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO). Αν και ο Matt Cutts της ομάδας ιστού της Google έχει δηλώσει συγκεκριμένα ότι τα κοινωνικά μηνύματα από το Twitter και το Facebook δεν παίζουν ρόλο στον αλγόριθμο κατάταξης της Google, το tweeting σχετικά με τα άρθρα και τις ιστοσελίδες τους βοηθάει να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους, δημιουργώντας τελικά τη δυνατότητα καλύτερης κατάταξης.

Εκτός από τη βιολογική χρήση του Twitter, οι επιχειρήσεις στο Twitter μπορούν να πληρώνουν για τις διαφημίσεις Twitter. Οι εταιρείες που διαφημίζουν στο Twitter έχουν τη δυνατότητα να στοχεύουν το κοινό μέσω λέξεων-κλειδιών, δημογραφικών στοιχείων, τοποθεσίας και ενδιαφερόντων. Λογαριασμοί και Tweets μπορούν επίσης να προωθηθούν, γεγονός που τους φέρνει μπροστά από τους χρήστες που δεν θα βλέπουν κατ 'ανάγκη το περιεχόμενο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Οι χρήστες που επιλέγουν τα προωθημένα Tweets δεν χρειάζεται να πληρώσουν, εκτός αν το περιεχόμενο επαναπροσανατολιστεί , απαντηθεί, προσυπογράψει ή κάνει κλικ. Οι χρήστες του Προωθούμενου Λογαριασμού δεν χρειάζεται να πληρώσουν αν δεν ακολουθήσουν οι ίδιοι το λογαριασμό.

Το Twitter χρησιμοποιείται επίσης από τις επιχειρήσεις για σκοπούς επωνυμίας, φέρνοντας εύκολα τις πληροφορίες μιας μάρκας στις μάζες.

Το Twitter χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό εργαλείο

Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, νέες μορφές εκπαίδευσης αναπτύσσονται συνεχώς. Με ένα εξαιρετικά ψηφιακό περιβάλλον που καλύπτει την υδρόγειο, οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν τη σημασία του Twitter για τους μαθητές τους.

Το Νοέμβριο η Μάθηση αναφέρει τρεις συγκεκριμένες χρήσεις του Twitter στο εκπαιδευτικό πεδίο:

- Χρήση του Twitter για τη διευκόλυνση της αυθεντικής συνομιλίας με τους μαθητές.

- Χρήση του Twitter για να συνδέσετε τους μαθητές με προβλήματα πραγματικού κόσμου.

- Χρήση του Twitter για να επεκτείνετε τα όρια της μάθησης που δεν μπορούν να κάνουν τα παραδοσιακά εγχειρίδια.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το Twitter, ελπίζουμε ότι τώρα έχετε μια επαρκή απάντηση στην ερώτηση: Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το Twitter;

Για όλα τα άλλα, έχετε κάτι να προσθέσετε; Πώς και γιατί χρησιμοποιείτε το Twitter; Φιλίες; Εμπορία? Νέα? Ανακάλυψη? Υπάρχουν τόσες χρήσεις!