Χρησιμοποιώντας ασύρματους προσαρμογείς USB με ένα Xbox 360

Οι ασύρματες προσαρμογείς Xbox είναι οι ίδιοι με τους προσαρμογείς USB PC;

Η κονσόλα Microsoft Xbox διαθέτει θύρες USB για σύνδεση περιφερειακών όπως αγωνιστικά τροχούς ή κάμερα. Πολλοί προσαρμογείς δικτύου Wi-Fi συνδέονται επίσης μέσω USB, αλλά τα προϊόντα αυτά συνήθως συνδέονται σε έναν υπολογιστή και απαιτούν ειδικές διαμορφώσεις προτού να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η δημιουργία ενός γενικού προσαρμογέα δικτύου USB σε μια κονσόλα Xbox. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Γιατί δεν λειτουργεί

Οι γενικοί προσαρμογείς δικτύου Wi-Fi απαιτούν ορισμένα προγράμματα οδήγησης συσκευών που δεν είναι συμβατές με κονσόλες Xbox. Παρόλο που είναι φυσικά δυνατή η σύνδεση αυτών των προσαρμογέων στο Xbox, δεν θα λειτουργήσουν σωστά χωρίς τα συνοδευτικά προγράμματα οδήγησης στη θέση τους.

Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εύκολα τα δικά σας προγράμματα οδήγησης σε ένα Xbox, τα απαραίτητα στοιχεία λογισμικού δεν είναι δυνατό να μεταφερθούν στην κονσόλα για να λειτουργήσει ο προσαρμογέας δικτύου.

Ασύρματοι προσαρμογείς παιχνιδιών USB

Για να ρυθμίσετε μια κονσόλα Xbox για ασύρματη δικτύωση , σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα παιχνιδιών Wi-Fi αντί ενός γενικού προσαρμογέα. Οι προσαρμογείς παιχνιδιών έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μην απαιτούν την εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών και συνεπώς θα συνεργάζονται με το Xbox.

Ο προσαρμογέας ασύρματου δικτύου Microsoft Xbox 360, για παράδειγμα, συνδέεται στη θύρα USB της κονσόλας και υποστηρίζει την τυπική οικιακή δικτύωση Wi-Fi. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να κάνετε το Xbox να λειτουργεί με Wi-Fi, ώστε να μπορείτε να παίξετε online ή με άλλες κονσόλες στο δικό σας δίκτυο.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τι μπορεί να κάνει η συσκευή πριν αγοράσετε κάτι που ονομάζεται "ασύρματος προσαρμογέας Xbox". Ορισμένες συσκευές USB, όπως ο προσαρμογέας Microsoft Xbox Wireless Adapter για Windows, είναι χρήσιμες μόνο εάν θέλετε να συνδέσετε τον ελεγκτή Xbox με έναν υπολογιστή, ώστε να μπορείτε να παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή σας. Αυτή η συσκευή, για παράδειγμα, δεν επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση στο Xbox σας σαν ένα προσαρμογέα παιχνιδιών.

Προσαρμογείς γέφυρας Ethernet-to-Wireless

Αντί να χρησιμοποιήσετε μια θύρα USB, έχετε επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης ενός προσαρμογέα δικτύου στη θύρα Ethernet της κονσόλας. Ο προσαρμογέας παιχνιδιών Linksys WGA54G Wireless-G, για παράδειγμα, εξυπηρετεί το σκοπό αυτό τόσο για το αρχικό Xbox όσο και για το Xbox 360.

Δημιουργεί μια ασύρματη σύνδεση χωρίς να χρειάζεται τα προγράμματα οδήγησης συσκευών γεφυρώνοντας τη σύνδεση. Ο τυπικός προσαρμογέας δικτύου της Microsoft για το αρχικό Xbox (MN-740) ήταν επίσης μια συσκευή γέφυρας Ethernet.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν αυτήν την επιλογή, αφού οι προσαρμογείς Ethernet συχνά κοστίζουν λιγότερο από τους προσαρμογείς USB.

Εκτέλεση του Linux στο Xbox σας

Οι προσαρμογείς δικτύου USB που βασίζονται σε προγράμματα οδήγησης μπορούν να εγκατασταθούν και να λειτουργούν μόνο σε ένα πολύ τροποποιημένο Xbox. Η χρήση της διανομής XDSL από το πρόγραμμα Xbox Linux, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης και να διαμορφώσετε αυτούς τους προσαρμογείς όπως θα κάνατε σε συνηθισμένους υπολογιστές.

Αυτή η επιλογή δεν είναι ελκυστική για το casual gamer, επειδή απαιτεί την αποτελεσματική ανασυγκρότηση της κονσόλας σας με ένα νέο λειτουργικό σύστημα . Ωστόσο, η λειτουργία του Linux στο Xbox σας φέρνει άλλα τεχνικά πλεονεκτήματα που ορισμένοι τεχνιόφιλοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς.

Το Xbox σας μπορεί ήδη να υποστηρίζει ενσωματωμένο ασύρματο

Οι περισσότερες σύγχρονες κονσόλες παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένου του Xbox, υποστηρίζουν ασύρματες συνδέσεις από προεπιλογή, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταστήσετε επιπλέον συσκευή για να συνδεθείτε στο δίκτυο. Αυτή η ρύθμιση είναι πιθανότατα στις Ρυθμίσεις , στο μενού Ρυθμίσεις δικτύου ή Ασύρματη σύνδεση .

Δείτε πώς να συνδέσετε το Xbox 360 σε ασύρματο δρομολογητή αν το υποστηρίζει το Xbox.