Αλλαγή σειράς κινούμενων εικόνων για διαφάνειες PowerPoint

01 από 04

Αλλαγή εντολής κίνησης του PowerPoint 2013

Αλλάξτε τη σειρά κίνησης του PowerPoint σε διαφάνειες. © Wendy Russell

Σπανίως θα διαπιστώσετε ότι η πρώτη συναρμολόγηση κινούμενων γραφικών για διαφάνειες του PowerPoint είναι αυτή που τελικά θα πάτε. Θα δείτε ότι πρέπει να υπάρχει μια πρόσθετη κινούμενη εικόνα που εισάγεται ανάμεσα σε υπάρχοντα κινούμενα σχέδια ή ότι η παρουσίαση είναι πιο αποτελεσματική με μια διαφορετική σειρά συναρμολόγησης. Γενικά, αυτές είναι οι εύκολες διορθώσεις. Εάν θέλετε να αναπροσανατολιστεί η σειρά μιας συγκεκριμένης διαφάνειας:

  1. Κάντε κλικ στο αντικείμενο της διαφάνειας σας με τα εφέ κίνησης που θέλετε να αναδιατάξετε.

  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Κινούμενη εικόνα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Παράθυρο κινούμενων εικόνων .

  3. Στο παράθυρο κινούμενων εικόνων, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εφέ κίνησης που θέλετε να μετακινήσετε και σύρετέ το στη νέα θέση. Αφήστε το κουμπί του ποντικιού και αποθηκεύστε τη νέα θέση.

Σημειώστε ότι εμφανίζεται μια λεπτή κόκκινη γραμμή καθώς μετακινείτε από τη θέση. Μην αφήνετε το κουμπί του ποντικιού μέχρι να δείτε τη γραμμή στη νέα θέση που θέλετε να έχει το εφέ.

Εάν θέλετε να εισαγάγετε πρόσθετες κινούμενες εικόνες σε μια αρχική συναρμολόγηση, ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι πρώτα να τις προσθέσετε στην υπάρχουσα ακολουθία και, στη συνέχεια (όπως περιγράφεται παραπάνω), μετακινήστε κάθε επιπρόσθετη κινούμενη εικόνα στην επιθυμητή θέση στην ακολουθία.

02 από 04

Αλλαγή εντολής κίνησης του PowerPoint 2010

Τα βήματα που θα πάρετε για να αλλάξετε σειρά κίνησης στο PowerPoint 2010 είναι παρόμοια με αυτά για το PowerPoint 2013:

  1. Μεταβείτε στην καρτέλα " Κινούμενες εικόνες " και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί " Παράθυρο κινούμενων εικόνων ".
  2. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εφέ κίνησης που θέλετε να μετακινήσετε.
  3. Στο κάτω μέρος του παραθύρου κινούμενων εικόνων κάντε κλικ στο κουμπί " Αναδιάταξη " και πάνω και κάτω βέλη. Κάντε κλικ στο βέλος πάνω ή κάτω, έως ότου το εφέ κίνησης βρίσκεται στην επιθυμητή θέση.
  4. Εναλλακτικά, αναζητήστε το πλαίσιο " Επανάληψη παραγγελίας " πάνω από το Παράθυρο κινούμενων εικόνων. Κάντε κλικ στην επιλογή Μετακίνηση νωρίτερα ή Μετακίνηση αργότερα έως ότου το εφέ κίνησης βρίσκεται στην επιθυμητή θέση.
  5. Τέλος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία κλικ, σύλληψης και σύρσης που χρησιμοποιείται στο PowerPoint 2014. Προσέξτε, ωστόσο, ότι το εφέ κίνησης έχει φτάσει πλήρως στη θέση που θέλετε προτού αφήσετε το ποντίκι σας.

03 του 04

Αλλαγή της σειράς κινούμενων εικόνων στις πρώτες εκδόσεις του Powerpoint.

Μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά κίνησης σε προηγούμενες εκδόσεις του PowerPoint επίσης. Η γενική διαδικασία είναι:

  1. Εντοπίστε και κάντε ορατό το παράθυρο εργασιών προσαρμοσμένης κίνησης αμέσως κάτω από το κουμπί Αρχική σελίδα και στα δεξιά του κουμπιού προεπισκόπησης. (Αυτή είναι μια on-and-off εναλλαγή)
  2. Οι χρήστες του PowerPoint 2007 το κάνουν κάνοντας κλικ στην Καρτέλα κινούμενων εικόνων και μετά στην Προσαρμοσμένη κίνηση.
  3. Οι χρήστες των εκδόσεων του Powerpoint πριν το 2007 επιλέγουν Slide Show, Custom Animation .
  4. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εφέ κίνησης που θέλετε να μετακινήσετε.
  5. Αναζητήστε την καταχώριση νέας παραγγελίας στο κάτω μέρος της σελίδας προσαρμοσμένης κίνησης και , στη συνέχεια, κάντε κλικ σε ένα από τα δύο παρακείμενα κουμπιά βέλους, επάνω ή κάτω, έως ότου το εφέ είναι στη θέση που θέλετε.

04 του 04

Αλλαγή διαταγής κίνησης σε Powerpoint για Mac

Εδώ είναι τα βήματα που θα πάρετε για να αλλάξετε τη σειρά κίνησης σε ένα Mac:

  1. Στο μενού Προβολή , επιλέξτε Κανονικό

  2. Στο επάνω μέρος του παραθύρου πλοήγησης , κάντε κλικ στην επιλογή Διαφάνειες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη διαφάνεια που θέλετε να μετακινήσετε.

  3. Στις κινούμενες εικόνες , μεταβείτε στις Επιλογές κινούμενων εικόνων και , στη συνέχεια , κάντε κλικ στην επιλογή Αναδιάταξη .

  4. Κάντε κλικ στο βέλος πάνω ή κάτω.