Τρόπος χρήσης της προβολής διαλογής διαφανειών στο PowerPoint

Έχετε δημιουργήσει όλες τις διαφάνειες στη μακρά παρουσίασή σας στο PowerPoint και τώρα ανακαλύπτετε ότι πρέπει να αλλάξετε τη σειρά τους. Κανένα πρόβλημα. Η προβολή διαλογής διαφανειών καθιστά εύκολη την αναδιάταξη των διαφανειών σας απλά μεταφέροντας και τοποθετώντας τις διαφάνειες. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε τις διαφάνειες σε τμήματα και να αναδιατάξετε τις ενότητες και τις διαφάνειες σε κάθε τμήμα.

Η διαμόρφωση των διαφανειών σε τμήματα είναι χρήσιμη εάν η παρουσίαση πρόκειται να επεξεργαστεί ή να παρουσιαστεί από πολλούς ανθρώπους. Μπορείτε να μετακινήσετε τις διαφάνειες που κάθε άτομο πρόκειται να γράψει ή να παρουσιάσει σε μια ενότητα για κάθε άτομο. Οι ενότητες στο PowerPoint είναι επίσης χρήσιμες για να περιγράψετε τα θέματα της παρουσίασής σας καθώς τα δημιουργείτε.

Θα σας δείξουμε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε την προβολή διαλογής διαφανειών για να αναδιατάξετε τις διαφάνειες σας και πώς να οργανώσετε τις διαφάνειες σας σε ομάδες.

Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή της Κορδέλας

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την παρουσίαση του PowerPoint. Όλες οι διαφάνειες στην παρουσίασή σας παρατίθενται ως μικρογραφίες στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του PowerPoint. Μπορείτε να σύρετε τις διαφάνειες προς τα επάνω και προς τα κάτω σε αυτήν τη λίστα για να τις αναδιατάξετε, αλλά εάν έχετε μια μακρά παρουσίαση, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε τη διάταξη διαλογής διαφανειών για να τις αναδιατάξετε. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην προβολή Ταξινόμηση διαφανειών, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή .

Ανοίξτε το διαλογέα διαφάνειας από την κορδέλα

Στην καρτέλα Προβολή ( View ), κάντε κλικ στο κουμπί Διαλογής διαφανειών στην ενότητα Προβολές παρουσίασης .

Εναλλακτικά, ανοίξτε την προβολή διαλογής διαφανειών από τη γραμμή εργασιών

Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στην προβολή Διαλογής διαφανειών είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί Διαλογής διαφανειών στη γραμμή εργασιών στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του PowerPoint.

Σύρετε τις διαφάνειες σας για να τις αναδιοργανώσετε

Οι διαφάνειες σας εμφανίζονται ως μικρογραφίες σειράς που περνούν στο παράθυρο του PowerPoint. Κάθε μια από τις διαφάνειες έχει έναν αριθμό κάτω από την κάτω αριστερή γωνία της διαφάνειας για να δείξει ποια σειρά βρίσκονται. Για να αναδιατάξετε τις διαφάνειές σας, απλά κάντε κλικ σε μια διαφάνεια και σύρετέ την και τοποθετήστε την σε μια νέα θέση στην ακολουθία. Μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε τις διαφάνειες όσο θέλετε για να πετύχετε την τέλεια παραγγελία για την παρουσίασή σας.

Προσθέστε μια ενότητα

Αν έχετε διαφορετικούς ανθρώπους που δημιουργούν ή παρουσιάζουν διαφορετικά τμήματα της παρουσίασης ή εάν έχετε διαφορετικά θέματα μέσα στην παρουσίασή σας, μπορείτε να οργανώσετε την παρουσίασή σας σε ενότητες χρησιμοποιώντας τη Διαλογέα διαφανειών. Η ομαδοποίηση των διαφανειών σας σε τμήματα είναι σαν να χρησιμοποιείτε φακέλους για να οργανώσετε τα αρχεία σας στον File Explorer. Για να δημιουργήσετε μια ενότητα, κάντε δεξί κλικ μεταξύ των δύο διαφανειών όπου θέλετε να διαχωρίσετε την παρουσίαση και επιλέξτε Προσθήκη ενότητας από το αναδυόμενο μενού. Για παράδειγμα, διαιρέσαμε το σύνολο των έξι διαφανειών σε δύο τμήματα τριών διαφανειών. Κάθε τμήμα ξεκινά σε μια νέα γραμμή στην προβολή διαλογής διαφανειών. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες ετικέτες επιθυμείτε.

Μετονομασία μιας ενότητας

Η πρώτη ενότητα αρχικά ονομάζεται "Προκαθορισμένη ενότητα" και οι υπόλοιπες ενότητες έχουν τίτλο "Untitled Section". Ωστόσο, μπορείτε να ορίσετε ένα πιο ουσιαστικό όνομα σε κάθε ενότητα. Για να μετονομάσετε μια ενότητα, κάντε δεξί κλικ στο όνομα της ενότητας στην προβολή Διαλογής διαφανειών και επιλέξτε Μετονομασία ενότητας από το αναδυόμενο μενού.

Εισαγάγετε ένα όνομα για την ενότητα

Στο παράθυρο διαλόγου Μετονομασία ενότητας, εισαγάγετε ένα όνομα στο πλαίσιο Όνομα τομέα και κάντε κλικ στην επιλογή Μετονομασία ή πατήστε Enter . Κάνετε το ίδιο και για άλλες ενότητες που δημιουργήσατε.

Μετακίνηση ή κατάργηση ενοτήτων

Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε ολόκληρες ενότητες πάνω ή κάτω. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο όνομα του τμήματος και επιλέξτε είτε Move Section Up είτε Move Move Down . Παρατηρήστε ότι αν πρόκειται για την πρώτη ενότητα, η επιλογή Move Up Up ( Μετακίνηση προς τα πάνω ) είναι γκρίζα και δεν είναι διαθέσιμη. Εάν κάνετε δεξί κλικ στην τελευταία ενότητα, η επιλογή Move Move Down ( Μετακίνηση κατάταξης ) είναι γκρι.

Επιστροφή στην Κανονική προβολή

Μόλις ολοκληρώσετε την αναδιάταξη των διαφανειών σας και δημιουργήσετε και οργανώσετε τις ενότητες, κάντε κλικ στο κουμπί Κανονικό στην ενότητα Προβολές παρουσίασης της καρτέλας Προβολή.

Οι διαδοχικές διαφάνειες και τα τμήματα που εμφανίζονται σε κανονική προβολή

Οι διαφάνειες σας εμφανίζονται με τη νέα σειρά στη λίστα των μικρογραφιών στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του PowerPoint. Αν έχετε προσθέσει ενότητες, θα δείτε επίσης τις επικεφαλίδες των ενοτήτων σας. Η προβολή διαλογής διαφανειών διευκολύνει την παρουσίαση της παρουσίασής σας.