Συνδέστε την κονσόλα παιχνιδιών Xbox 360 σε έναν ασύρματο δρομολογητή

Πηγαίνετε ασύρματα με την κονσόλα Xbox ή Xbox 360

Οι κονσόλες παιχνιδιών Xbox μπορούν να συνδεθούν μέσω Wi-Fi σε δρομολογητή δικτύου για ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το Xbox Live. Εάν έχετε εγκαταστήσει έναν ασύρματο δρομολογητή στο σπίτι σας, μπορείτε να συνδέσετε το Xbox ή το Xbox 360 στο ασύρματο οικιακό δίκτυο.

Εδώ είναι πώς να συνδέσετε το Xbox 360 σε ασύρματο δρομολογητή

  1. Συνδέστε τον κατάλληλο προσαρμογέα ασύρματου δικτύου στην κονσόλα. Στο Xbox, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας προσαρμογέας Wi-Fi (μερικές φορές ονομάζεται επίσης γέφυρα ασύρματου δικτύου ) που συνδέεται στη θύρα Ethernet . Το Xbox 360 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί και με προσαρμογείς παιχνιδιών Wi-Fi που συνδέονται σε μία από τις θύρες USB της κονσόλας.
  2. Ενεργοποιήστε την κονσόλα και μεταβείτε στην οθόνη ασύρματων ρυθμίσεων. Στο Xbox, η διαδρομή μενού είναι Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις δικτύου > Για προχωρημένους > Ασύρματο > Ρυθμίσεις . Στο Xbox 360, η διαδρομή του μενού είναι System > Network Settings > Edit Settings .
  3. Ορίστε το SSID ( όνομα δικτύου ) στο Xbox να ταιριάζει με αυτό του ασύρματου δρομολογητή. Εάν ο ασύρματος δρομολογητής έχει ενεργοποιήσει την εκπομπή SSID, το όνομα SSID θα πρέπει να εμφανίζεται προεπιλεγμένο στην οθόνη Xbox. Διαφορετικά, επιλέξτε την επιλογή Specify Unlisted Network και εισαγάγετε το SSID εκεί.
  4. Καθορίστε την υποδομή ως λειτουργία δικτύου. Η υποδομή είναι η λειτουργία που χρησιμοποιείται από τους ασύρματους δρομολογητές.
  5. Ορίστε τον τύπο ασφαλείας ώστε να ταιριάζει με αυτόν του ασύρματου δρομολογητή. Εάν ο δρομολογητής σας χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση WPA και ο τύπος προσαρμογέα που είναι συνδεδεμένος στο Xbox δεν υποστηρίζει WPA, πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή για να χρησιμοποιήσετε την κρυπτογράφηση WEP . Σημειώστε ότι ο τυπικός προσαρμογέας δικτύου ασύρματου Xbox 360 υποστηρίζει WPA, ενώ ο τυπικός προσαρμογέας ασύρματου Xbox (MN-740) της Microsoft υποστηρίζει μόνο WEP.
  1. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και βεβαιωθείτε ότι το δίκτυο είναι λειτουργικό. Στο Xbox, στην οθόνη Wireless Status (Κατάσταση ασύρματου δικτύου) εμφανίζεται αν έχει πραγματοποιηθεί επιτυχής σύνδεση με τον ασύρματο δρομολογητή και στην οθόνη Connect Status (Κατάσταση συνδέσεων) εμφανίζεται αν έχει πραγματοποιηθεί επιτυχής σύνδεση μέσω του Διαδικτύου στο Xbox Live. Στο Xbox 360, χρησιμοποιήστε την επιλογή Test Xbox Live Connection για να επαληθεύσετε τη συνδεσιμότητα.

Συμβουλές για τη ρύθμιση του Xbox 360 σας

Ακόμη και όταν η ασύρματη σύνδεση μεταξύ του Xbox και του δρομολογητή λειτουργεί τέλεια, ίσως εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες σύνδεσης με το Xbox Live. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο ή στις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας και της μετάφρασης διεύθυνσης δικτύου (NAT) του ασύρματου δρομολογητή σας. Μπορεί να απαιτείται επιπρόσθετη αντιμετώπιση προβλημάτων σε αυτές τις περιοχές για να επιτευχθεί αξιόπιστη σύνδεση Xbox Live. Εάν δεν μπορείτε να συνδέσετε το Xbox με το ασύρματο δρομολογητή, ανατρέξτε στο θέμα Αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου Xbox 360 .