Όλα σχετικά με το MPEG Streamclip: Συμπίεση και εξαγωγή βίντεο

Το MPEG Streamclip είναι ένα πρόγραμμα με όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για να συμπιέσετε και να μετατρέψετε τα έργα βίντεο. Είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα με εργαλεία για να αλλάξετε την εμφάνιση, τον τύπο αρχείου και τη συμπίεση των βίντεό σας. Παρόλο που το MPEG Streamclip έχει σχεδιαστεί ειδικά για βίντεο MPEG, το πρόγραμμα διαχειρίζεται εξαιρετικά το Quicktime και τις ροές μεταφοράς, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό εργαλείο για την προετοιμασία του βίντεο για κοινή χρήση σε DVD ή σε ιστοσελίδες όπως Vimeo και YouTube . Το MPEG Streamclip είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα και είναι συμβατό τόσο με Mac όσο και με Windows, οπότε προχωρήστε και πάρτε το για ένα γύρισμα!

Συμπίεση βίντεο με MPEG Streamclip

Ίσως η πιο χρήσιμη λειτουργία του MPEG Streamclip είναι οι δυνατότητες συμπίεσης του. Μερικές φορές θέλετε να μοιραστείτε ένα βίντεο με έναν φίλο χρησιμοποιώντας το Dropbox, ένα DVD δεδομένων ή έναν ιστότοπο κοινής χρήσης βίντεο, αλλά το αρχείο είναι πολύ μεγάλο και δεν συμπιέζεται για τη μέθοδο κοινής χρήσης που προτιμάτε. Το MPEG Streamclip σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τον κωδικοποιητή , τον ρυθμό καρέ, το ρυθμό bit και την αναλογία διαστάσεων.

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να κάνετε λήψη του MPEG Streamclip στον υπολογιστή σας. Αυτή είναι μια ανώδυνη διαδικασία, καθώς είναι δωρεάν και ένα σχετικά μικρό πρόγραμμα. Ανοίξτε το πρόγραμμα και εντοπίστε το βίντεο που θέλετε να συμπιέσετε στο πρόγραμμα περιήγησης αρχείων. Στη συνέχεια, μεταφέρετε απλώς το αρχείο βίντεο στη συσκευή αναπαραγωγής MPEG Streamclip και ανατρέξτε στο μενού Αρχείο του προγράμματος. Θα δείτε την επιλογή εξαγωγής του βίντεό σας σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των Quicktime, MPEG-4, DV, AVI και άλλων μορφών. Επιλέξτε την επιθυμητή μορφή τελικού για το βίντεό σας και θα μεταφερθείτε σε μια εξαγωγή διαλόγου με όλους τους ελέγχους συμπίεσης για τη συγκεκριμένη μορφή.

Το Παράθυρο Εξαγωγέων

Οι επιλογές συμπίεσης που έχετε θα εξαρτηθούν από τον τύπο αρχείου που συμπιέζετε. Οι συμπιεστές Quicktime, MPEG-4 και AVI διαθέτουν παρόμοιους ελέγχους εξαγωγής εκτός από τους τύπους συμπίεσης στο επάνω μέρος του κουτιού του εξαγωγέα. Ο εξαγωγέας MPEG-4 επιτρέπει μόνο τον συμπιεστή H.264 και Apple MPEG4 επειδή αυτοί είναι οι μόνοι συμπιεστές που εξυπηρετούνται από αυτόν τον τύπο αρχείου. Το Quicktime, MPEG-4 και AVI περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα συμπιεστών, τόσο ανοιχτού κώδικα όσο και ιδιόκτητων, ώστε κατά πάσα πιθανότητα να βρείτε αυτό που αναζητάτε όταν εργάζεστε σε αυτές τις μορφές. Εάν συμπιέζετε το βίντεό σας για να το κάνετε μικρότερο για λόγους κοινής χρήσης, συνιστούμε τη χρήση του H.264 για συμπίεση, ανεξάρτητα από τη μορφή αρχείου που επιλέγετε.

Αφού επιλέξετε τον συμπιεστή για το βίντεό σας, θα μπορείτε να προσαρμόσετε την ποιότητα με ένα απλό περιβάλλον εναλλαγής που κυμαίνεται από 0-100%. Ακριβώς κάτω από αυτό το ρυθμιστικό, θα δείτε ένα πλαίσιο που σας επιτρέπει να περιορίσετε την ταχύτητα δεδομένων του βίντεο. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη, καθώς το MPEG Streamclip θα υπολογίσει το εκτιμώμενο μέγεθος του αρχείου εξόδου σας μόλις επιλέξετε ένα bit bit. Οι τυπικοί ρυθμοί δυαδικών ψηφίων για βίντεο SD είναι 2.000-5.000 kbps και οι τυπικοί ρυθμοί μετάδοσης για βίντεο HD είναι 5.000-10.000 kbps, ανάλογα με το ρυθμό καρέ βίντεο. Αφού εισαγάγετε μια τιμή, θα δείτε ένα εκτιμώμενο μέγεθος αρχείου να εμφανίζεται στα δεξιά. Αυτό θα σας ενημερώσει εάν το εξαγόμενο αρχείο σας θα είναι αρκετά μικρό για τη μέθοδο κοινής χρήσης - λάβετε υπόψη ότι τα DVD συνήθως κατέχουν χώρο 4,3 GB και ότι η μεταφόρτωση βίντεο για την κοινή χρήση ιστότοπων είναι περίπου 500MB.

Στη συνέχεια, επιλέξτε ρυθμό καρέ για το βίντεό σας. Ταιριάξτε αυτό με το ρυθμό καρέ του αρχικού σας αρχείου, εκτός αν πυροβολήσετε με πολύ υψηλό ρυθμό καρέ, οπότε διαιρώντας αυτόν τον αριθμό θα μειώσει το μέγεθος του αρχείου σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε την ανάμειξη πλαισίων και την καλύτερη μείωση της κλίμακας εάν υπάρχει ασυνέπεια μεταξύ του επιλεγμένου ρυθμού καρέ και του ρυθμού καρέ του αρχικού σας βίντεο - αυτό θα μεγιστοποιήσει την ποιότητα του εξαγόμενου αρχείου σας. Εάν το βίντεό σας είναι interlaced, δηλαδή ο ρυθμός καρέ είναι 29,97 ή 59,94 fps, επιλέξτε "Interlaced Scaling". Εάν πραγματοποιήσατε προοδευτική λήψη 24, 30 ή 60 fps, απενεργοποιήστε αυτό το πλαίσιο. Χτυπήστε το κουμπί "Κάντε" στο κάτω μέρος του παραθύρου Εξαγωγέας και θα δείτε ένα παράθυρο προεπισκόπησης με μια γραμμή χρόνου που σας δείχνει την πρόοδο της εξαγωγής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει την εξαγωγή κάπου που είναι εύκολο να βρεθεί και να επιλέξετε ένα όνομα αρχείου που διαφέρει από το αρχικό βίντεο, όπως 'video.1' ή 'video.small'.

Παρόλο που η συμπίεση των βίντεο είναι μια πολύ χρήσιμη ικανότητα, το MPEG Streamclip έχει ακόμα και πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για να το ελέγξετε! Συνεχίστε στο Μέρος 2 αυτής της επισκόπησης για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτό το πρόγραμμα για απλή επεξεργασία, περικοπή και εξαγωγή ήχου και φωτογραφιών.