Τι είναι ένας κωδικοποιητής και γιατί το χρειάζομαι;

Τι κωδικοποιητές είναι και πώς χρησιμοποιούνται

Ένας κωδικοποιητής, ένας συνδυασμός κωδικών λέξεων και αποκωδικοποίησης , είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιήσει συμπίεση για να συρρικνωθεί ένα μεγάλο αρχείο ταινιών ή να μετατρέψει μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού ήχου.

Ενδέχεται να δείτε τη λέξη που χρησιμοποιείται όταν μιλάτε για κωδικοποιητές ή κωδικοποιητές βίντεο.

Γιατί απαιτούνται κωδικοποιητές

Τα αρχεία βίντεο και μουσικής είναι μεγάλα, πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως είναι δύσκολο να τα μεταφέρετε γρήγορα μέσω του Διαδικτύου. Για να επιταχυνθούν οι λήψεις, δημιουργήθηκαν μαθηματικοί κωδικοποιητές για την κωδικοποίηση ή συρρίκνωση ενός σήματος μετάδοσης και στη συνέχεια για την αποκωδικοποίησή του για προβολή ή επεξεργασία.

Χωρίς κωδικοποιητές, οι λήψεις θα χρειάζονταν τρεις έως πέντε φορές περισσότερο από ό, τι τώρα.

Πόσα κωδικοποιητές χρειάζομαι;

Δυστυχώς, υπάρχουν εκατοντάδες κωδικοποιητές που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο και θα χρειαστείτε συνδυασμούς που αναπαράγουν συγκεκριμένα τα αρχεία σας.

Υπάρχουν κωδικοποιητές για συμπίεση ήχου και βίντεο, για streaming media μέσω διαδικτύου, ομιλία, τηλεδιάσκεψη, αναπαραγωγή MP3 ή καταγραφή οθόνης.

Για να γίνει πιο συγκεχυμένη, ορισμένα άτομα που μοιράζονται τα αρχεία τους στον ιστό επιλέγουν να χρησιμοποιούν πολύ ασαφείς κωδικοποιητές για να συρρικνώσουν τα αρχεία τους. Αυτό το κάνει πολύ απογοητευτικό για τους χρήστες που κατεβάζουν αυτά τα αρχεία, αλλά δεν γνωρίζουν ποιοι κωδικοποιητές θα τα παίξουν.

Εάν είστε τακτικός λήπτης, ίσως χρειαστείτε δέκα έως δώδεκα κωδικοποιητές για να παίξετε όλους τους διαφορετικούς τύπους μουσικής και ταινιών που έχετε.

Κοινή Codecs

Ορισμένα παραδείγματα κωδικοποιητών είναι MP3, WMA , RealVideo, RealAudio, DivX και XviD , αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι σκοτεινείς κωδικοποιητές.

Το AVI , αν και μια κοινή επέκταση αρχείου που βλέπετε συνημμένη σε πολλά αρχεία βίντεο, δεν είναι από μόνη της ένας κωδικοποιητής, αλλά είναι μια κοινή μορφή δοχείου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλοί διαφορετικοί κωδικοποιητές. Επειδή υπάρχουν εκατοντάδες κωδικοποιητές που είναι συμβατοί με περιεχόμενο AVI, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση σε ποιο κωδικοποιητή θα πρέπει να παίξετε τα αρχεία βίντεο.

Πώς μπορώ να ξέρω ποιο codec να κατεβάσετε / εγκαταστήσετε;

Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές κωδικοποιητή, το πιο εύκολο πράγμα είναι να κατεβάσετε "πακέτα κωδικοποιητών". Αυτές είναι συλλογές κωδικοποιητών που συγκεντρώθηκαν σε μεμονωμένα αρχεία. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε μια μεγάλη ομάδα αρχείων κωδικοποιητή, αλλά σίγουρα είναι η πιο εύκολη και λιγότερο απογοητευτική επιλογή για νέους downloaders.

Ακολουθούν τα πακέτα codec που σας προτείνουμε:

  1. Το CCCP Combined Community Codec Pack είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα κωδικοποιητών που μπορείτε να κατεβάσετε. Το CCCP δημιουργήθηκε από χρήστες που τους αρέσει να μοιράζονται και να παρακολουθούν ταινίες στο διαδίκτυο και οι κωδικοποιητές που έχουν επιλέξει σχεδιάζονται για το 99% των μορφών βίντεο που θα βιώσετε ως P2P downloader. Σκεφτείτε σίγουρα το CCCP αν νομίζετε ότι ο υπολογιστής σας χρειάζεται ενημερωμένους κωδικοποιητές.
  2. XP Codec Pack XP Codec Pack είναι μια κομψή, all-in-one, συλλογή κωδικοποιητών χωρίς λογισμικό spyware / adware που δεν είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος, οπότε δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για λήψη. Το XP Codec Pack είναι πραγματικά ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συγκροτήματα κωδικοποιητών που χρειάζονται για να παίξουν όλες τις σημαντικές μορφές ήχου και βίντεο.
  3. K-Lite Codec Pack Πολύ καλά δοκιμασμένο, το K-Lite Codec Pack είναι φορτωμένο με καλούδια. Σας επιτρέπει να αναπαράγετε όλα τα δημοφιλή φορμά ταινιών. Το K-Lite διατίθεται σε 4 γεύσεις: Basic, Standard, Full και Mega. Αν το μόνο που χρειάζεστε είναι να μπορείτε να αναπαράγετε μορφές DivX και XviD, το Basic θα κάνει εντάξει. Το πρότυπο πακέτο είναι ίσως το πιο δημοφιλές - έχει όλα όσα χρειάζεται ένας μέσος χρήστης για να παίξει τα πιο συνηθισμένα φορμά αρχείων. Το πλήρες πακέτο, σχεδιασμένο για χρήστες ενέργειας, έχει ακόμα περισσότερους κωδικοποιητές εκτός από την υποστήριξη κωδικοποίησης.
  1. Το K-Lite Mega Codec Pack Mega είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο πακέτο ... έχει όλα εκτός από έναν νεροχύτη κουζίνας. Το Mega περιέχει ακόμα Media Player Classic.

Εάν χρησιμοποιείτε το Windows Media Player, θα προσπαθήσετε συχνά να σας κοινοποιήσουμε τον κωδικό τεσσάρων χαρακτήρων του συγκεκριμένου κωδικοποιητή που χρειάζεται. Σημειώστε αυτόν τον κώδικα και στη συνέχεια επισκεφθείτε το FOURCC για να αποκτήσετε τον κωδικοποιητή που λείπει. Η σελίδα δειγμάτων του FOURCC έχει κάποιες συχνές ερωτήσεις, εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το τι προσφέρεται εκεί.

Μια άλλη επιλογή για τη λήψη κωδικοποιητών είναι να κατεβάσετε συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων που τους συμπεριλαμβάνουν. Μερικές φορές, μια συσκευή αναπαραγωγής βίντεο / ήχου θα εγκαταστήσει σημαντικούς και κοινούς κωδικοποιητές κατά την πρώτη εγκατάσταση της εφαρμογής. VLC είναι μια μεγάλη δωρεάν συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορεί να παίξει όλα τα είδη των τύπων αρχείων.