Τι μέγεθος USB Flash Drive Χρειάζομαι;

Οι ανάγκες σε μέγεθος, ταχύτητα και ασφάλεια μιας μονάδας flash USB εξαρτώνται από τη χρήση

Το μέγεθος της μονάδας flash USB που χρειάζεστε εξαρτάται από το τι σχεδιάζετε να κάνετε με αυτό. Εάν γνωρίζετε ότι χρησιμοποιείτε μόνο τη μονάδα αντίχειρα για να μεταφέρετε τα έγγραφα του Word από υπολογιστή σε υπολογιστή, κολλήστε με μια μονάδα flash USB 2GB ή 4GB και θα είστε εντάξει. Εάν σχεδιάζετε να αρχειοθετήσετε ολόκληρη τη φωτογραφία ή τη μουσική σας βιβλιοθήκη, ίσως χρειαστεί μια μονάδα δίσκου flash 256GB ή μεγαλύτερη. Εάν μετακινείτε ή αρχειοθετείτε βίντεο, αγοράστε το μεγαλύτερο flash drive που μπορείτε να βρείτε.

Υπολογισμοί USB Flash Drive

Οι δυνατότητες των μονάδων flash USB κυμαίνονται από 2 gigabytes έως 1 terabyte. Αν και οι μονάδες δίσκου είναι προσιτές επιλογές για την επέκταση των δυνατοτήτων αποθήκευσης, η τιμή αυξάνεται με το μέγεθος. Όταν αγοράζετε μια μονάδα flash, θα σας ενδιαφέρει και η ταχύτητα μεταφοράς - είτε η μονάδα USB flash είναι USB 2.0 ή 3.0 - και ασφάλεια.

Εκτίμηση των αναγκών χώρου αποθήκευσης

Δεν υπάρχει απλός τύπος για την εκτίμηση των αναγκών αποθήκευσης. Ο αριθμός των φωτογραφιών ή των τραγουδιών που ταιριάζουν σε μια μονάδα flash USB ποικίλλει σημαντικά εξαιτίας του τύπου μέσων που χρησιμοποιείτε και του μεγέθους και της ποιότητας κάθε αρχείου. Αν και κάθε μία από τις φωτογραφίες σας έχει μέγεθος 6 megapixel, μπορείτε να χωρέσετε 1.000 σε μονάδα δίσκου 2GB, 8.000 σε δίσκο 16GB και 128.000 σε δίσκο 256GB. Ωστόσο, καθώς αυξάνεται το μέγεθος, ο αριθμός των φωτογραφιών που ταιριάζουν μειώνεται. Εάν δουλεύετε με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με μέσο όρο 24MP, θα μπορείτε να τοποθετήσετε 250 μόνο στη μικρή μονάδα δίσκου flash 2GB και 32.000 σε μονάδα δίσκου 256GB.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει όταν προσπαθείτε να υπολογίσετε το μέγεθος της μουσικής και του βίντεο. Εάν τοποθετήσετε όλα τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε σε μια μονάδα flash USB σε ένα φάκελο, μπορείτε να πάρετε το μέγεθος του φακέλου και αυτό σας λέει πόσα χώρο χρειάζεστε για να μετακινήσετε αυτόν τον φάκελο. Εάν πραγματοποιείτε λήψη βίντεο HD, μην ενοχλείτε με κανένα δίσκο στο μικρό άκρο της κλίμακας μεγέθους. Μια μονάδα δίσκου flash 16GB διαθέτει μόνο ένα λεπτό βίντεο HD, ενώ η μονάδα δίσκου 256GB διαθέτει μόλις 224 λεπτά.

Αντίθετα, τα έγγραφα του Word και τα υπολογιστικά φύλλα του Excel καταλαμβάνουν λίγο χώρο. Εάν είστε φοιτητής που μεταφέρει αυτούς τους τύπους αρχείων μεταξύ υπολογιστών, η μονάδα δίσκου 2 GB είναι μόνο που χρειάζεστε.

Η διαφορά μεταξύ USB 2.0 και USB 3.0

Η επιλογή ενός USB 2.0 ή USB 3.0 εξαρτάται εν μέρει από τη συσκευή από την οποία μεταφέρετε και από τη θύρα που χρησιμοποιείτε. Επιβεβαιώστε την ταχύτητα που υποστηρίζει ο υπολογιστής σας πριν αγοράσετε μια μονάδα USB. Εάν ο εξοπλισμός σας υποστηρίζει USB 3.0, αγοράστε αυτόν τον οδηγό ταχύτητας. Η ταχύτητα μεταφοράς είναι 10 φορές πιο γρήγορη από την ταχύτητα μιας μονάδας USB 2.0.

Σχετικά με την ασφάλεια

Ανάλογα με τη χρήση σας, μπορεί να θέλετε να αγοράσετε ασφαλή μονάδα flash USB. Αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητο εάν μεταφέρετε μόνο μερικά αρχεία από έναν οικιακό υπολογιστή σε άλλο, αλλά εάν χρησιμοποιείτε τη μονάδα δίσκου με πολλούς υπολογιστές ή αποθηκεύετε σημαντικά ή ιδιόκτητα δεδομένα στις μονάδες δίσκου, η ασφάλεια προκαλεί ανησυχία. Τα ζητήματα ασφαλείας με δίσκους USB thumb περιλαμβάνουν:

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει για το μικρό μέγεθος της μονάδας αντίχειρα χωρίς να παραβλεφθεί η φορητότητα της, αλλά η κρυπτογράφηση λογισμικού σε υπολογιστές Windows και Mac και από εταιρείες ασφάλειας και κρυπτογράφηση υλικού στις μονάδες USB είναι διαθέσιμες για να αποτρέψουν τη μεταφορά κακόβουλων προγραμμάτων και την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.