Μενού προχωρημένων επιλογών εκκίνησης

Το μενού "Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους" είναι μια λίστα επιλογών με τις λειτουργίες εκκίνησης των Windows και εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Στα Windows XP, αυτό το μενού ονομάζεται Μενού επιλογών για προχωρημένους των Windows.

Ξεκινώντας από τα Windows 8, οι επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους αντικαταστάθηκαν από Ρυθμίσεις εκκίνησης , μέρος του μενού " Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους ".

Τι χρησιμοποιείται το Μενού επιλογών για προχωρημένους εκκίνησης;

Το μενού "Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους" είναι μια λίστα προηγμένων εργαλείων αντιμετώπισης προβλημάτων και μεθόδων εκκίνησης των Windows που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιδιόρθωση σημαντικών αρχείων, την εκκίνηση των Windows με τις ελάχιστες απαιτούμενες διαδικασίες, την επαναφορά προηγούμενων ρυθμίσεων και πολλά άλλα.

Η ασφαλής λειτουργία είναι η πιο συχνά προσπελάσιμη λειτουργία που είναι διαθέσιμη στο μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους

Το μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους είναι προσπελάσιμο πατώντας το πλήκτρο F8, καθώς αρχίζει η φόρτωση της οθόνης εκκίνησης των Windows.

Αυτή η μέθοδος πρόσβασης στο μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους εφαρμόζεται σε όλες τις εκδόσεις των Windows που περιλαμβάνουν το μενού, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7, των Windows Vista, των Windows XP κ.λπ.

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, πρόσβαση στο ισοδύναμο μενού κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl κατά την εκκίνηση των Windows.

Τρόπος χρήσης του μενού "Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους"

Το μενού Advanced Boot Options, από μόνο του, δεν κάνει τίποτα - είναι απλώς ένα μενού επιλογών. Επιλέγοντας μία από τις επιλογές και πιέζοντας Enter θα ξεκινήσει αυτή η λειτουργία των Windows ή το διαγνωστικό εργαλείο κ.λπ.

Με άλλα λόγια, η χρήση του μενού "Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους" σημαίνει τη χρήση των επιμέρους επιλογών που περιέχονται στην οθόνη μενού.

Προχωρημένες επιλογές εκκίνησης

Ακολουθούν τα διάφορα εργαλεία και οι μέθοδοι εκκίνησης που θα βρείτε στο μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους σε Windows 7, Windows Vista και Windows XP.

Επιδιορθώστε τον υπολογιστή σας

Η επιλογή Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας ξεκινά τις επιλογές αποκατάστασης συστήματος , ένα σύνολο εργαλείων διάγνωσης και επιδιόρθωσης, όπως επισκευή εκκίνησης, επαναφορά συστήματος , γραμμή εντολών και πολλά άλλα.

Η επιλογή Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας είναι διαθέσιμη στα Windows 7 από προεπιλογή. Στα Windows Vista, η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο εάν έχουν εγκατασταθεί Επιλογές αποκατάστασης συστήματος στη μονάδα σκληρού δίσκου . Εάν όχι, μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση στις επιλογές αποκατάστασης συστήματος από το DVD των Windows Vista.

Οι δυνατότητες αποκατάστασης συστήματος δεν είναι διαθέσιμες στα Windows XP, επομένως δεν θα δείτε ποτέ την επιδιόρθωση του υπολογιστή σας στο μενού επιλογών για προχωρημένους των Windows.

Λειτουργία ασφαλείας

Η επιλογή "Ασφαλής λειτουργία " εκκινεί τα Windows σε ασφαλή λειτουργία , μια ειδική διαγνωστική λειτουργία των Windows. Στην ασφαλή λειτουργία, φορτώνονται μόνο οι άδειες ανάγκες, ελπίζουμε να επιτρέπεται η εκκίνηση των Windows ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε αλλαγές και να εκτελείτε διαγνωστικά χωρίς να εκτελείτε ταυτόχρονα όλα τα πρόσθετα.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρεις μεμονωμένες επιλογές για ασφαλή λειτουργία στο μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους:

Ασφαλής Λειτουργία: Ξεκινά τα Windows με το ελάχιστο δυνατό πρόγραμμα οδήγησης και υπηρεσίες .

Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση: Ίδια με την Ασφαλής Λειτουργία , αλλά περιλαμβάνει επίσης προγράμματα οδήγησης και υπηρεσίες που απαιτούνται για την ενεργοποίηση του δικτύου.

Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών : ίδια με την ασφαλή λειτουργία , αλλά φορτώνει τη γραμμή εντολών ως διεπαφή χρήστη.

Γενικά, δοκιμάστε πρώτα την ασφαλή λειτουργία . Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε την Ασφαλής λειτουργία με τη Γραμμή εντολών , υποθέτοντας ότι έχετε προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων γραμμής εντολών . Δοκιμάστε την Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση αν χρειάζεστε πρόσβαση στο δίκτυο ή στο διαδίκτυο ενώ βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία, όπως η λήψη λογισμικού, η αντιγραφή αρχείων σε / από δικτυωμένους υπολογιστές, τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων έρευνας κ.λπ.

Ενεργοποίηση καταγραφής εκκίνησης

Η επιλογή Ενεργοποίηση καταγραφής εκκίνησης θα διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής των προγραμμάτων οδήγησης που φορτώνονται κατά τη διαδικασία εκκίνησης των Windows.

Εάν τα Windows δεν ξεκινήσουν, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το αρχείο καταγραφής και να προσδιορίσετε ποιο πρόγραμμα οδήγησης φορτώθηκε με επιτυχία ή φορτώθηκε ανεπιτυχώς για πρώτη φορά, δίνοντάς σας ένα σημείο εκκίνησης για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Το αρχείο καταγραφής είναι ένα αρχείο απλού κειμένου που ονομάζεται Ntbtlog.txt και αποθηκεύεται στη ρίζα του φακέλου εγκατάστασης των Windows, η οποία είναι συνήθως "C: \ Windows". (προσβάσιμη μέσω της μεταβλητής διαδρομής περιβάλλοντος % SystemRoot% ).

Ενεργοποίηση βίντεο χαμηλής ανάλυσης (640x480)

Η επιλογή Ενεργοποίηση βίντεο χαμηλής ανάλυσης (640x480) μειώνει την ανάλυση οθόνης σε 640x480, καθώς μειώνει το ρυθμό ανανέωσης . Αυτή η επιλογή δεν αλλάζει με κανέναν τρόπο το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης.

Αυτό το εργαλείο προχωρημένης εκκίνησης εκκίνησης είναι πολύ χρήσιμο όταν η ανάλυση οθόνης έχει αλλάξει σε μια οθόνη την οποία χρησιμοποιείτε δεν μπορεί να υποστηρίξει, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εισέλθετε στα Windows με μια καθολικά αποδεκτή ανάλυση, ώστε να μπορείτε να την ορίσετε σε μια κατάλληλη ένας.

Στα Windows XP, αυτή η επιλογή παρατίθεται ως Enable VGA Mode αλλά λειτουργεί ακριβώς το ίδιο.

Τελευταία γνωστή καλή ρύθμιση παραμέτρων (προηγμένη)

Η επιλογή " Τελευταία γνωστή καλή ρύθμιση παραμέτρων" (προηγμένη) ξεκινάει τα Windows με τα προγράμματα οδήγησης και τα δεδομένα μητρώου που έχουν καταγραφεί την τελευταία φορά που τα Windows ξεκίνησαν και έκλεισαν με επιτυχία.

Αυτό το εργαλείο στο μενού επιλογών για προχωρημένους εκκινήσεις είναι ένα καλό πράγμα για να δοκιμάσετε πρώτα, πριν από οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση προβλημάτων, επειδή επιστρέφει πολλές πραγματικά σημαντικές πληροφορίες διαμόρφωσης πίσω σε μια εποχή που λειτουργούσαν τα Windows.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εκκίνησης των Windows χρησιμοποιώντας την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση για οδηγίες.

Εάν ένα πρόβλημα εκκίνησης που έχετε λόγω κάποιας αλλαγής μητρώου ή προγράμματος οδήγησης, η τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση θα μπορούσε να είναι μια πολύ απλή λύση.

Λειτουργία επαναφοράς υπηρεσιών καταλόγου

Η επιλογή "Κατάργηση λειτουργίας υπηρεσιών καταλόγου" επισκευάζει την υπηρεσία καταλόγου.

Αυτό το εργαλείο στο μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους εφαρμόζεται μόνο στους ελεγκτές τομέα της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory και δεν έχει καμία χρήση σε ένα κανονικό σπίτι ή στα περισσότερα περιβάλλοντα υπολογιστών μικρών επιχειρήσεων.

Λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων

Η επιλογή " Κατάσταση εντοπισμού σφαλμάτων" ( Debugging Mode ) επιτρέπει τη λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων στα Windows, μια προηγμένη διαγνωστική λειτουργία όπου τα δεδομένα για τα Windows μπορούν να σταλούν στο συνδεδεμένο "debugger".

Απενεργοποιήστε την αυτόματη επανέναρξη σε περίπτωση αποτυχίας του συστήματος

Η επιλογή Απενεργοποίηση αυτόματης επανεκκίνησης στο σύστημα αποτυγχάνει να κάνει επανεκκίνηση των Windows μετά από σοβαρή βλάβη συστήματος, όπως μια μπλε οθόνη θανάτου .

Αν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη επανεκκίνηση από τα Windows, επειδή τα Windows δεν θα ξεκινήσουν πλήρως, αυτή η προχωρημένη επιλογή εκκίνησης γίνεται ξαφνικά πολύ χρήσιμη.

Σε ορισμένες πρώτες εκδόσεις των Windows XP, η απενεργοποίηση της αυτόματης επανεκκίνησης στο σύστημα δεν είναι διαθέσιμη στο μενού επιλογών των Windows για προχωρημένους. Ωστόσο, αν υποθέσετε ότι δεν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα ζήτημα εκκίνησης των Windows, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσα από τα Windows: Τρόπος απενεργοποίησης της αυτόματης επανεκκίνησης σε περίπτωση αποτυχίας συστήματος στα Windows XP .

Απενεργοποιήστε την επιβολή της υπογραφής του προγράμματος οδήγησης

Η επιλογή " Απενεργοποίηση υπογραφής προγράμματος οδήγησης" (Disable Driver Signature Enforcement ) επιτρέπει την εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης που δεν είναι ψηφιακά υπογεγραμμένα στα Windows.

Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στο μενού επιλογών των Windows για προχωρημένους των Windows.

Εκκίνηση των Windows κανονικά

Η επιλογή "Έναρξη των Windows κανονικά " εκκινεί τα Windows σε κανονική λειτουργία .

Με άλλα λόγια, αυτή η προχωρημένη επιλογή εκκίνησης είναι ισοδύναμη με την ενεργοποίηση των Windows για να ξεκινήσει όπως κάνετε καθημερινά, παρακάμπτοντας τυχόν προσαρμογές στη διαδικασία εκκίνησης των Windows.

Επανεκκινήστε

Η επιλογή " Επανεκκίνηση " είναι διαθέσιμη μόνο στα Windows XP και απλά κάνει αυτό - γίνεται επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .

Προηγμένη διαθεσιμότητα μενού επιλογών εκκίνησης

Το μενού "Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους" είναι διαθέσιμο στα Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και τα λειτουργικά συστήματα για διακομιστές Windows που κυκλοφορούν μαζί με αυτές τις εκδόσεις των Windows.

Ξεκινώντας από τα Windows 8 , οι διάφορες επιλογές εκκίνησης είναι διαθέσιμες από το μενού Ρυθμίσεις εκκίνησης. Τα λίγα εργαλεία επισκευής των Windows που είναι διαθέσιμα από την ABO μετακινήθηκαν σε επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους.

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 98 και τα Windows 95, το μενού "Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους" ονομάστηκε "μενού εκκίνησης των Microsoft Windows" και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, αν και χωρίς τα διαγνωστικά εργαλεία που διατίθενται σε νεότερες εκδόσεις των Windows.