Προσθέστε μια στοίβα πρόσφατων εφαρμογών στη βάση

Κάντε την βάση σας πιο ευέλικτη

Το Dock είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των OS X και macOS . Τοποθετεί εφαρμογές και έγγραφα στα χέρια σας, όπου μπορείτε να τα έχετε πρόσβαση με ένα κλικ του ποντικιού. Αλλά τι γίνεται αν μια εφαρμογή ή ένα έγγραφο είναι ένα που δεν χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά για να αξίζει τον δικό του χώρο στο Dock; Για παράδειγμα, χρησιμοποιώ συχνά μια εφαρμογή για μια μέρα ή δύο και στη συνέχεια σπάνια τη χρησιμοποιώ ξανά για αρκετούς μήνες. Σίγουρα δεν αξίζει να αναλάβει ειδικό χώρο στην αποβάθρα, αλλά θα ήταν βολικό να μπορέσω να το αποκτήσω γρήγορα, κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων ημερών που το χρησιμοποιώ βαριά.

Θα μπορούσα βέβαια να μεταφέρω την εφαρμογή στην βάση όταν τη χρειάζομαι και στη συνέχεια να την απομακρύνω από το Dock όταν δεν χρειάζεται πια, αλλά αυτό είναι πολλή δουλειά και πιθανότατα θα καταλήξω να ξεχάσω να αφαιρέσω την εφαρμογή και καταλήγουν σε μια υπερπληθωμένη αποβάθρα.

Μια άλλη μέθοδος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι το στοιχείο μενού "Πρόσφατα στοιχεία" της Apple , το οποίο παρέχει εύκολη πρόσβαση στα πρόσφατα χρησιμοποιούμενα έγγραφα, εφαρμογές και διακομιστές. Αλλά αν είστε προσανατολισμένος σε Dock όπως και εγώ, ίσως να επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση στην επιλογή Πρόσφατα στοιχεία μέσω του Dock αντί του μενού της Apple.

Ευτυχώς, είναι δυνατό και εύκολο να προσαρμόσετε το Dock προσθέτοντας μια στοίβα Πρόσφατα στοιχεία. Όχι μόνο αυτή η στοίβα θα παρακολουθεί τις εφαρμογές, τα έγγραφα και τους διακομιστές που έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα, θα παρακολουθεί επίσης τους τόμους και τα αγαπημένα στοιχεία που έχετε προσθέσει στην πλευρική γραμμή Finder .

Η στοίβα των Πρόσφατων στοιχείων είναι τόσο ευπροσάρμοστη Είμαι έκπληκτος που η Apple δεν την συμπεριέλαβε ως τμήμα της πρότυπης αποβάθρας.

Ο, τι χρειάζεσαι

Ας αρχίσουμε

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / Terminal.
  2. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό. Μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε την ακόλουθη γραμμή στο τερματικό ή απλά να πληκτρολογήσετε τη γραμμή όπως φαίνεται. Η παρακάτω εντολή είναι μία γραμμή κειμένου, αλλά το πρόγραμμα περιήγησής σας μπορεί να το σπάσει σε πολλές γραμμές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει το κείμενο ως μία γραμμή στην εφαρμογή Τερματικό. Συμβουλή: Τρίκλινο κλικ στο κείμενο για να επιλέξετε την πλήρη γραμμή εντολών.
    1. προεπιλεγμένα γράφουν com.apple.dock persistent-others -array-add '{"tile-data" = {"λίστα-τύπος" = 1; }, "τύπος κεραμιδιού" = "πρόσφατα κεραμίδια". } '
  3. Αφού εισάγετε την παραπάνω γραμμή, πατήστε enter ή επιστροφή.
  4. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό. Εάν πληκτρολογείτε το κείμενο αντί να το αντιγράψετε / επικολλήσετε, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε με την περίπτωση του κειμένου.
    1. killall Dock
  5. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  6. Η αποβάθρα θα εξαφανιστεί για λίγο και στη συνέχεια θα επανεμφανιστεί.
  7. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό.
    1. έξοδος
  8. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  9. Η εντολή εξόδου θα προκαλέσει τερματισμό της τρέχουσας περιόδου λειτουργίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να τερματίσετε την εφαρμογή Terminal.

Χρήση της Στοίβας Πρόσφατων στοιχείων

Η βάση σας θα έχει τώρα μια νέα στοίβα των πρόσφατων στοιχείων που βρίσκεται ακριβώς στα αριστερά του εικονιδίου Κάδος απορριμμάτων. Αν κάνετε κλικ στη στοίβα Πρόσφατα στοιχεία, θα δείτε μια λίστα με τις πιο πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σας. Κάντε ξανά κλικ στη στοίβα Πρόσφατα στοιχεία για να κλείσετε την εμφάνιση των πρόσφατων εφαρμογών.

Αλλά περίμενε; υπάρχουν περισσότερα. Αν κάνετε δεξί κλικ στη στοίβα Πρόσφατα στοιχεία, θα δείτε ότι μπορείτε να επιλέξετε ποια πρόσφατα στοιχεία θα πρέπει να εμφανίζονται. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα: Πρόσφατες Εφαρμογές, Πρόσφατα Έγγραφα, Πρόσφατους Servers, Πρόσφατους τόμους ή Αγαπημένα αντικείμενα.

Εάν θέλετε να έχετε περισσότερες από μία στοίβα Πρόσφατα στοιχεία, επαναλάβετε τις εντολές του τερματικού που αναφέρονται παραπάνω κάτω από την ενότητα 'Ας ξεκινήσουμε.' Αυτό θα δημιουργήσει μια δεύτερη στοίβα Πρόσφατα στοιχεία, την οποία μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ και να εκχωρήσετε για να εμφανίσετε έναν από τους πιο πρόσφατους τύπους στοιχείων. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε δύο στοίβες Πρόσφατου στοιχείου. ένα που δείχνει πρόσφατες εφαρμογές και το άλλο δείχνει πρόσφατα έγγραφα.

Στυλ εμφάνισης πρόσφατων στοιχείων

Εκτός από την επιλογή του τύπου πρόσφατου αντικειμένου που θα εμφανιστεί, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το στυλ που θα χρησιμοποιηθεί.

Κάντε δεξί κλικ στη στοίβα Πρόσφατου στοιχείου και θα δείτε τέσσερις επιλογές στυλ:

Διαγραφή της στοίβας πρόσφατων στοιχείων

Αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να έχετε στοίβα των Πρόσθετων στοιχείων στη βάση σας, μπορείτε να εξαφανίσετε κάνοντας δεξί κλικ στη στοίβα και επιλέγοντας 'Αφαίρεση από το Dock' από το αναδυόμενο μενού. Αυτό θα αφαιρέσει τη στοίβα Πρόσφατα στοιχεία και θα επιστρέψει το Dock σας με τον τρόπο που φαινόταν πριν προσθέσετε τη στοίβα των Πρόσφατων στοιχείων.