Σαρωτής τροφοδοσίας φύλλων HP Scanjet Enterprise 5000 s2

Λίγο πιο αργά από άλλα, αλλά άψογα ακριβείς σαρώνει

Πάλι πίσω, η ενότητα "Εκτυπωτής / Σαρωτής" εξέτασε τον εξαιρετικά ικανό σαρωτή Flatjet Scanjet Enterprise 7500 , ο οποίος βαθμολογείται σε duplex 50 σελίδες ανά λεπτό (ppm) μονής όψης ή 100 εικόνες ανά λεπτό (ipm) ή διπλής όψης, καθώς και ένας συνιστώμενος κύκλος λειτουργίας των 3000 σελίδων ημερησίως.

Συνολικά, το Scanjet ήταν ένας εξαιρετικά εντυπωσιακός σαρωτής εγγράφων - γρήγορος και ακριβής - με τεράστιο λογισμικό οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) για τη μετατροπή σαρωμένου κειμένου σε επεξεργάσιμο κείμενο και στη συνέχεια ταξινόμηση, καταλογογράφηση και αποθήκευση, όπως το θέμα αυτής της ανασκόπησης, Ο HP Scanner Enterprise Flow 5000 φύλλων σαρωτή 5000 s2 της HP, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Σε σύγκριση με τα 7500, στα 12,2 ίντσες απέναντι, 7,2 ίντσες σε πλάτος, 7,2 ίντσες ψηλό, και ζυγίζει μόνο 10,6 λίβρες, αυτό το Scanjet είναι περίπου το μισό μέγεθος, αλλά ακόμα κι έτσι, το 5000 s2 είναι ικανό να εργαστεί εύλογα σκληρά. Ως σαρωτής που τροφοδοτείται με φύλλα, τοποθετείτε απλώς τα πρωτότυπα έγγραφα στον αυτόματο τροφοδότη εγγράφων 50 φύλλων (ADF ) και ξεκινήστε τη σάρωση είτε από τον ίδιο τον σαρωτή είτε από τον σταθμό εργασίας.

Ο ADF είναι "μονοκόμματο", που σημαίνει ότι ο ίδιος ο σαρωτής έχει δύο κεφαλές και επομένως σαρώνει ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές της σελίδας, χωρίς να χρειαστεί να τραβήξετε το πρωτότυπο πίσω μέσα στο μηχάνημα για να σαρώσετε τη δεύτερη πλευρά. Ένα μειονέκτημα για αυτό το μηχάνημα, όμως, (ειδικά για την τιμή) είναι ότι η μόνη σας δυνατότητα σύνδεσης είναι η USB. επομένως, ούτε η ασύρματη σύνδεση, ούτε το Ethernet, ούτε οποιαδήποτε άλλη συνδεσιμότητα δικτύου είναι διαθέσιμες.

Ενώ υπάρχουν τρόποι να χρησιμοποιείτε τον σαρωτή με άλλους υπολογιστές ή υπολογιστικές συσκευές που περιλαμβάνουν τη διανομή τους μέσω των Windows, είναι σχεδόν τόσο παραγωγικός όσο η πρόσβαση στον σαρωτή απευθείας από πολλαπλές συσκευές δικτύου.

Λογισμικό & amp; Εκτέλεση

Μέρος από αυτό που έκανε το Scanjet 7500 μια τέτοια εξαιρετική αξία ήταν η εξαιρετική δέσμη λογισμικού του, η οποία περιελάμβανε το λογισμικό HP Smart Document Scan, το ReadIris Pro 14 για OCR, το Nuance PaperPort 14 για τη διαχείριση εγγράφων και το CardIris Pro 5 για σάρωση και διαχείριση επαγγελματικών καρτών. Ανάμεσα σε αυτές τις κορυφαίες εφαρμογές, θα έχετε ό, τι χρειάζεστε για να κάνετε κάποια σοβαρή σάρωση εγγράφων.

Εκτός από το άριστο λογισμικό και την ακρίβειά του, για το οποίο θα μιλήσουμε για λίγο, ένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του Scanjet είναι τα προφίλ σάρωσης, τα οποία σας επιτρέπουν να ορίσετε εκ των προτέρων κάθε πτυχή της ανάλυσης, από τον τύπο αρχείου έως τον πολλαπλό να το κάνετε, πολλούς ) προορισμούς. Μπορείτε ακόμη να ορίσετε προφίλ που θα αποθηκεύουν τη σάρωση με διαφορετικές ρυθμίσεις και σε πολλούς προορισμούς. Με άλλα λόγια, το λογισμικό θα αποθηκεύσει διάφορες μορφές του αρχείου σε διαφορετικές τοποθεσίες όπως καθορίζετε.

Αυτό το Scanjet βαθμολογείται με ταχύτητα 25ppm, 50ipm και 2.000 σάρωση ανά ημέρα, πράγμα που είναι πραγματικά όριο entry-level όταν πρόκειται για σαρωτές εγγράφων. Συνήθως, οι δοκιμές μου πλησιάζουν την ονομαστική ταχύτητα του σαρωτή, αλλά εδώ το Scanjet 5000 ήρθε περίπου 20% χαμηλότερα. Τα καλά νέα είναι ότι, αν και κάπως αργή, η ακρίβεια ήταν αρκετά κοντά στο 100%, και επιπλέον, το ReadIris Pro 14 OCR και το PaperPort 14 πραγματοποίησαν σχεδόν άψογη μετατροπή κειμένου και καταλογογράφηση.

Το τέλος

Κατά την έρευνα αυτής της ανασκόπησης, ήρθα σε επαφή με το Scanjet 5000 για πολύ κάτω από $ 500, ή περισσότερα από $ 200 υπό MSRP-ένας ακόμα λόγος ότι αυτός ο μικρός σαρωτής είναι τόσο καλή τιμή. Η ακρίβεια αυτή καθεαυτή είναι ένας πολύ καλός λόγος για να περιγράψετε αυτό το μηχάνημα.

Αλλά βρήκα έναν άλλο λόγο. Πολλοί σαρωτές που τροφοδοτούνται με φύλλα ισχυρίζονται ότι μπορείτε να αναμιγνύετε έγγραφα όλων των μορφών και μεγεθών χωρίς να σκοντάφτετε το σαρωτή ή το λογισμικό. Δείτε αυτό το βίντεο του YouTube αυτού του Scanjet σε δράση ...

Χρειάζεστε έναν καλό σαρωτή εγγράφων σε έναν προϋπολογισμό; Αυτό μπορεί να είναι.

Συγκρίνετε Τιμές