Πώς να εγκαταστήσετε το Wii Homebrew Channel

Βρείτε τα δωρεάν εργαλεία που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά

Είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το homebrew στο Wii σας; Μην αγοράζετε κιτ για αυτό. Όλα τα εργαλεία homebrew μπορούν να βρεθούν δωρεάν στο διαδίκτυο. Αυτά τα κιτ απλά ανασυσκευάζουν αυτά τα δωρεάν εργαλεία.

Πράγματα που θα χρειαστείτε:

Πράγματα που πρέπει να ξέρετε:

Αν δεν ξέρετε τι είναι το homebrew, Εξερευνήστε το συναρπαστικό κόσμο του Wii Homebrew .

Το Wii δεν σχεδιάστηκε από τη Nintendo για να υποστηρίξει το homebrew. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η χρήση λογισμικού homebrew δεν θα βλάψει το Wii σας. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από την εγκατάσταση του homebrew. Προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

Είναι επίσης πιθανό ότι η εγκατάσταση του homebrew θα μπορούσε να ακυρώσει την εγγύησή σας.

Οι μελλοντικές ενημερώσεις του Wii στο Wii ενδέχεται να εξοντώσουν το κανάλι Homebrew (ή ακόμα και το τούβλο του Wii), επομένως δεν θα πρέπει να ενημερώσετε το σύστημά σας μετά την εγκατάσταση του homebrew. Για να εμποδίσετε την Nintendo να ενημερώνει αυτόματα το σύστημά σας, απενεργοποιήστε το WiiConnect24 (μεταβείτε στις επιλογές , στη συνέχεια στο Wii Settings και θα βρείτε το WiiConnect24 στη σελίδα 2). Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να εμποδίζετε τα νέα παιχνίδια να προσπαθούν να ενημερώσουν το σύστημά σας εδώ .

Είναι καλή ιδέα να διαβάσετε τα Wiibrew FAQ πριν προχωρήσετε.

01 από 07

Προετοιμάστε την κάρτα SD και επιλέξτε τη σωστή μέθοδο εγκατάστασης

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι μια κάρτα SD και μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SD συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας.

Είναι καλή ιδέα να διαμορφώσετε την κάρτα SD πριν ξεκινήσετε. Είχα μια σειρά προβλημάτων με τις εφαρμογές homebrew που είχαν καθοριστεί μετά την αναδιαμόρφωση της κάρτας μου. Το έχω διαμορφώσει σε FAT16 (επίσης απλά ονομάζεται FAT) στις συμβουλές κάποιου τύπου για το Yahoo Answers που λέει ότι το Wii διαβάζει και γράφει γρηγορότερα χρησιμοποιώντας το FAT16 από το FAT32.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως την κάρτα SD για να εγκαταστήσετε ή να επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε το homebrew, ίσως έχετε ένα αρχείο στην κάρτα SD που ονομάζεται boot.dol. Αν ναι, διαγράψτε ή μετονομάστε το. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε ένα φάκελο στην κάρτα που ονομάζεται "ιδιωτικό".

Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να βάλετε κάποιες εφαρμογές στην κάρτα SD σας σε αυτό το σημείο ή μπορείτε να περιμένετε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα εγκαθιστούν καλά πριν ασχοληθείτε με αυτό. Σε αυτόν τον οδηγό, θα επιλέξω την τελευταία επιλογή. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση εφαρμογών homebrew στην κάρτα SD σας στο τελευταίο βήμα αυτού του οδηγού.

Η μέθοδος για την εγκατάσταση του homebrew είναι κάπως διαφορετική ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του Wii σας. Για να μάθετε ποια έκδοση του λειτουργικού συστήματος έχετε, μεταβείτε στις Επιλογές Wii, κάντε κλικ στο " Ρυθμίσεις Wii " και ελέγξτε τον αριθμό στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτή είναι η έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος. Αν έχετε 4.2 ή χαμηλότερο, θα χρησιμοποιήσετε κάτι που ονομάζεται Bannerbomb. Αν έχετε 4.3, θα χρησιμοποιήσετε το Letterbomb.

02 του 07

Λήψη και αντιγραφή Letterbomb στην κάρτα SD σας (για OS 4.3)

  1. Πηγαίνετε στη σελίδα Letterbomb.
  2. Πριν από τη λήψη, πρέπει να επιλέξετε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος (που μπορείτε να δείτε στο μενού ρυθμίσεων του Wii).
  3. Πρέπει επίσης να εισαγάγετε τη διεύθυνση Mac του Wii.
    1. Για να το βρείτε, κάντε κλικ στις Επιλογές Wii.
    2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Wii .
    3. Μεταβείτε στη σελίδα 2 των ρυθμίσεων και κάντε κλικ στο Internet .
    4. Κάντε κλικ στις Πληροφορίες κονσόλας .
    5. Καταχωρίστε τη διεύθυνση Mac που εμφανίζεται εκεί στην κατάλληλη περιοχή της σελίδας του ιστότοπου.
  4. Από προεπιλογή, η επιλογή να συσκευάσετε τον εγκαταστάτη HackMii για μένα! ελέγχεται. Αφήστε το έτσι.
  5. Η σελίδα διαθέτει ένα σύστημα ασφαλείας recaptcha. Αφού συμπληρώσετε τις λέξεις, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κλικ στο Κόψτε το κόκκινο σύρμα ή να κόψετε το μπλε σύρμα. Στο βαθμό που μπορούμε να το πούμε, δεν έχει σημασία ποια από τις οποίες κάνετε κλικ. Είτε θα κατεβάσετε το αρχείο .
  6. Αποσυμπιέστε το αρχείο στην κάρτα SD.

Σημείωση : Εάν διαθέτετε ένα ολοκαίνουργιο Wii, αυτό δεν θα λειτουργήσει μέχρι να υπάρξει τουλάχιστον ένα μήνυμα στον πίνακα μηνυμάτων σας. Εάν το Wii σας είναι καινούργιο και δεν έχετε μηνύματα, δημιουργήστε ένα σημείωμα στο Wii σας πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Για να δημιουργήσετε ένα σημείωμα, πηγαίνετε στο Wii Message Board κάνοντας κλικ στον φάκελο στον μικρό κύκλο στην κάτω δεξιά γωνία του κύριου μενού και στη συνέχεια κάντε κλικ στο εικονίδιο του μηνύματος , μετά στο εικονίδιο σημείωσης , μετά γράψτε και δημοσιεύστε ένα σημείωμα .

03 του 07

Ξεκινήστε την εγκατάσταση Homebrew (μέθοδος Letterbomb)

Υπάρχει μια μικρή πόρτα δίπλα στην υποδοχή δίσκου παιχνιδιών στο Wii, ανοίξτε την και θα δείτε μια υποδοχή για μια κάρτα SD. Τοποθετήστε την κάρτα SD σε αυτήν, έτσι ώστε το πάνω μέρος της κάρτας να είναι προς την υποδοχή δίσκου παιχνιδιών. Αν προχωρήσει μόνο μέσα, το εισάγετε προς τα πίσω ή προς τα κάτω.

  1. Ενεργοποιήστε το Wii σας.
  2. Αφού το κύριο μενού είναι πάνω, κάντε κλικ στον φάκελο στον κύκλο που βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης.
  3. Αυτό θα σας οδηγήσει στο Wii Message Board. Τώρα πρέπει να βρείτε ένα ειδικό μήνυμα που υποδεικνύεται από ένα κόκκινο φάκελο που περιέχει μια βόμβα καρτούν (δείτε screenshot).
  4. Αυτό πιθανότατα θα είναι στο χθεσινό ταχυδρομείο, οπότε κάντε κλικ στο μπλε βέλος προς τα αριστερά για να μεταβείτε στην προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες, θα μπορούσε να εμφανιστεί και σήμερα ή δύο μέρες πριν.
  5. Μόλις βρείτε τον φάκελο, κάντε κλικ σε αυτό .

Για το επόμενο βήμα παραλείψτε τα βήματα 5 και 6, τα οποία είναι αφιερωμένα στη μέθοδο Bannerbomb.

04 του 07

Τοποθετήστε το απαραίτητο λογισμικό σε μια κάρτα SD (μέθοδος Bannerbomb για OS 4.2 ή χαμηλότερη)

Πηγαίνετε στο Bannerbomb. Διαβάστε τις οδηγίες και ακολουθήστε τις. Με λίγα λόγια, κατεβάζετε και αποκαλύπτετε το Bannerbomb σε μια κάρτα SD. Κατόπιν κατεβάστε το Hackmii Installer και αποσυνδέστε το, αντιγράφοντας τον εγκαταστάτη στον ριζικό κατάλογο της κάρτας και μετονομάζοντάς το σε boot.elf.

Σημειώστε ότι ο ιστότοπος bannerbomb προσφέρει μερικές εναλλακτικές εκδόσεις του λογισμικού. Εάν η κύρια έκδοση δεν λειτουργεί για εσάς, γυρίστε πίσω και δοκιμάστε τους άλλους μία προς μία μέχρι να βρείτε ένα που λειτουργεί στο Wii σας.

05 του 07

Ξεκινήστε την εγκατάσταση Homebrew (μέθοδος Bannerbomb)

  1. Εάν το Wii σας είναι απενεργοποιημένο, ενεργοποιήστε το.
  2. Από το κύριο μενού Wii, κάντε κλικ στον μικρό γύρο κύκλο στην κάτω αριστερή γωνία που λέει " Wii ."
  3. Κάντε κλικ στο Διαχείριση δεδομένων.
  4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στα κανάλια .
  5. Κάντε κλικ στην καρτέλα Κάρτα SD στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  6. Υπάρχει μια μικρή πόρτα δίπλα στην υποδοχή δίσκου παιχνιδιών στο Wii, ανοίξτε την και θα δείτε μια υποδοχή για μια κάρτα SD. Τοποθετήστε την κάρτα SD σε αυτήν, έτσι ώστε το πάνω μέρος της κάρτας να είναι προς την υποδοχή δίσκου παιχνιδιών. Αν προχωρήσει μόνο μέσα, το εισάγετε προς τα πίσω ή προς τα κάτω.
  7. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να φορτώσετε το boot.dol / elf. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι .

06 του 07

Εγκαταστήστε το κανάλι Homebrew

Σημείωση : διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες στην οθόνη! Οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να τις αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Θα δείτε μια οθόνη φόρτωσης, ακολουθούμενη από μια μαύρη οθόνη με λευκό κείμενο που σας λέει να ζητήσετε τα χρήματά σας πίσω εάν πληρώσατε για αυτό το λογισμικό. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα σας ζητηθεί να πατήσετε το πλήκτρο " 1 " στο τηλεχειριστήριό σας.

Σε αυτό το σημείο, θα χρησιμοποιήσετε το μαξιλάρι κατεύθυνσης στο τηλεχειριστήριο Wii για να επισημάνετε τα στοιχεία και πιέζοντας το κουμπί A για να τα επιλέξετε.

  1. Θα εμφανιστεί μια οθόνη που θα σας ενημερώνει εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε τα στοιχεία homebrew που θέλετε να εγκαταστήσετε. Αυτός ο οδηγός υποθέτει ότι μπορεί να είναι. (Εάν έχετε ένα παλαιότερο Wii και χρησιμοποιείτε τη μέθοδο Letterbomb τότε μπορεί να σας δοθεί η δυνατότητα να εγκαταστήσετε το BootMii ως boot2 ή IOS. Το αρχείο Readme που περιλαμβάνεται στο Letterbomb εξηγεί τα υπέρ και τα κατά, αλλά οι νεώτερες κονσόλες επιτρέπουν μόνο τη μέθοδο IOS. ),
  2. Επιλέξτε Συνέχεια και πατήστε A.
  3. Θα δείτε ένα μενού που θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε το κανάλι Homebrew. Θα σας επιτρέψει επίσης να επιλέξετε να τρέξετε τον Bootmii, τον εγκαταστάτη, που πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνετε. Εάν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο Bannerbomb θα έχετε επίσης μια επιλογή DVDx. Επιλέξτε Εγκατάσταση του Channel Homebrew και πατήστε A. Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να την εγκαταστήσετε, οπότε επιλέξτε να συνεχίσετε και πατήστε ξανά το A.
  4. Μετά την εγκατάσταση, η οποία πρέπει να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα, πατήστε το κουμπί A για να συνεχίσετε.
  5. Εάν χρησιμοποιείτε το Bannerbomb, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για την εγκατάσταση DVDx, η οποία ξεκλειδώνει τη δυνατότητα του Wii να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή αναπαραγωγής DVD (εάν εγκαταστήσετε λογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων όπως το MPlayer CE). Δεν είναι σαφές γιατί το DVDx δεν περιλαμβάνεται στο Letterbomb, αλλά μπορεί να εγκατασταθεί. μπορείτε να το βρείτε με το πρόγραμμα περιήγησης Homebrew.
  6. Όταν έχετε εγκαταστήσει όλα όσα θέλετε να εγκαταστήσετε, επιλέξτε Έξοδος και πατήστε το κουμπί Α .

Αφού βγείτε, θα δείτε μια ένδειξη ότι η κάρτα SD σας φορτώνει και στη συνέχεια θα βρίσκεστε στο κανάλι homebrew. Αν έχετε αντιγράψει επίσης κάποιες εφαρμογές homebrew στον φάκελο εφαρμογών της κάρτας SD σας, αυτές οι εφαρμογές θα εμφανιστούν, αλλιώς θα έχετε μόνο μια οθόνη με φυσαλίδες που επιπλέουν σε αυτήν. Πατώντας το κουμπί home στο τηλεχειριστήριο θα εμφανιστεί ένα μενού. επιλέξτε έξοδο και θα βρίσκεστε στο κύριο μενού του Wii, όπου το κανάλι Homebrew θα εμφανιστεί τώρα ως ένα από τα κανάλια σας.

07 του 07

Εγκαταστήστε το λογισμικό Homebrew

Τοποθετήστε την κάρτα SD στη συσκευή ανάγνωσης καρτών SD του υπολογιστή σας. Δημιουργήστε ένα φάκελο που ονομάζεται "εφαρμογές" (χωρίς τα εισαγωγικά) στον ριζικό φάκελο της κάρτας.

Τώρα χρειάζεστε λογισμικό, οπότε πηγαίνετε στο wiibrew.org.

  1. Επιλέξτε μια εφαρμογή που παρατίθεται στο wibrew.org και κάντε κλικ σε αυτήν. Αυτό θα σας δώσει μια περιγραφή του λογισμικού, με συνδέσμους στη δεξιά πλευρά για να το κατεβάσετε ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγραμματιστή.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο λήψης . Αυτό είτε θα ξεκινήσει αμέσως τη λήψη είτε θα σας μεταφέρει σε έναν ιστότοπο από τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε το λογισμικό. Το λογισμικό θα είναι σε μορφή zip ή rar, επομένως θα χρειαστείτε κατάλληλο λογισμικό αποσυμπίεσης. Αν έχετε Windows μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν το IZArc.
  3. Αποσυμπιέστε το αρχείο στον φάκελο "εφαρμογές" της κάρτας SD. Βεβαιωθείτε ότι είναι στον δικό της υποφάκελο. Για παράδειγμα, εάν εγκαταστήσετε το SCUMMVM, θα έχετε ένα φάκελο SCUMMVM μέσα στο φάκελο εφαρμογών.
  4. Τοποθετήστε όσες εφαρμογές και παιχνίδια θέλετε (και αυτό θα ταιριάζει) στην κάρτα. Τώρα πάρτε την κάρτα έξω από τον υπολογιστή σας και τοποθετήστε την ξανά στο Wii σας. Από το κύριο μενού του Wii, κάντε κλικ στο κανάλι Homebrew Channel και ξεκινήστε το. Θα δείτε τώρα όλα τα στοιχεία που έχετε εγκαταστήσει στην οθόνη. Κάντε κλικ στο στοιχείο της επιλογής σας και απολαύστε.

Σημείωση : Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε και να εγκαταστήσετε λογισμικό homebrew στο Wii είναι με το πρόγραμμα περιήγησης Homebrew. Εάν εγκαταστήσετε το HB χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο, τότε μπορείτε απλά να τοποθετήσετε την κάρτα SD στην υποδοχή Wii, να ξεκινήσετε το κανάλι homebrew, να εκτελέσετε το HB και να επιλέξετε και να κατεβάσετε το λογισμικό που θέλετε. Η HB δεν απαριθμεί όλο το λογισμικό που διατίθεται για το Wii, αλλά απαριθμεί τα περισσότερα από αυτά.