Τρόπος μεταφοράς των πληροφοριών ενεργοποίησης των Windows XP

Πώς να επανεγκαταστήσετε τα Windows XP χωρίς να χρειάζεται να κάνετε επανενεργοποίηση με τη Microsoft

Για να σας πω την αλήθεια, ποτέ δεν κατάλαβα ποια είναι η μεγάλη διαπραγμάτευση με την ενεργοποίηση του προϊόντος. Το γεγονός είναι ότι η πειρατεία λογισμικού είναι ασταθής και η Microsoft είναι ο στόχος για ένα μεγάλο ποσοστό της πειρατείας λόγω της κυριαρχίας τους στην αγορά. Έχουν το δικαίωμα να προσπαθήσουν να σταματήσουν ή τουλάχιστον να ελέγξουν ότι η ιδιωτικότητα και η ενεργοποίηση του προϊόντος φαίνεται να είναι ένας δίκαιος τρόπος να διασφαλιστεί ότι μόνο οι νόμιμοι κάτοχοι λογισμικού θα επωφεληθούν από τη χρήση του.

Ωστόσο, γνωρίζω ότι πολλοί χρήστες αποθαρρύνουν τη διαδικασία. Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι είχαν προβλήματα ενεργοποίησης και έπρεπε να καλέσουν τον αριθμό χωρίς χρέωση και να περιμένουν να μιλήσουν με έναν πράκτορα υποστήριξης της Microsoft, ο οποίος στη συνέχεια τους διαβάζει έναν κώδικα ενεργοποίησης 278 χαρακτήρων. (Εντάξει, είναι μια μικρή υπερβολή.) Ή ίσως απλώς πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιο είδος εισβολής στην ιδιωτική ζωή ή ότι η Microsoft ενεργεί ως "Big Brother" και παρακολουθεί τις ενέργειές τους.

Ανεξαρτήτως του λόγου, υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν θα μιλούσαν ποτέ ξανά μέσω της διαδικασίας ενεργοποίησης του προϊόντος. Δυστυχώς γι 'αυτούς τους χρήστες, μπορεί πολύ καλά να βρεθούν σε μια κατάσταση όπου το κάνουν. Η ενεργοποίηση προϊόντος παρακολουθεί τη διαμόρφωση του συστήματος. Εάν ανιχνεύσει μια σημαντική αλλαγή υλικού ή ακόμη και πάρα πολλές μικρές μεταβολές υλικού εντός ενός καθορισμένου αριθμού ημερών (πιστεύω ότι είναι 180 μέρες πριν την επανεκκίνηση) τότε διασχίζει το κατώφλι και απαιτεί επανενεργοποίηση.

Οι χρήστες που αναδιαμορφώνουν το σκληρό δίσκο τους και εκτελούν καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος θα διαπιστώσουν ότι πρέπει να επανενεργοποιήσουν το προϊόν. Όμως, όσο η νέα εγκατάσταση είναι στο ίδιο σύστημα και δεν θα υπάρξουν αλλαγές υλικού, είναι δυνατή η μεταφορά της υπάρχουσας ενεργοποίησης προϊόντος και η παράλειψη να πρέπει να περάσει ξανά η διαδικασία ενεργοποίησης του προϊόντος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες κατάστασης ενεργοποίησης στα Windows XP και να την επαναφέρετε μόλις το σύστημα σας ξαναχτιστεί. (Έχουμε επίσης οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του κλειδιού ενεργοποίησης των Windows στα Windows 7 και στα Windows Vista .)

  1. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου.
  2. Κάντε διπλό κλικ στη μονάδα δίσκου "C".
  3. Μεταβείτε στο φάκελο C: \ Windows \ System32. (Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που αναφέρει "Εμφάνιση των περιεχομένων αυτού του φακέλου.")
  4. Βρείτε τα αρχεία "wpa.dbl" και "wpa.bak" και αντιγράψτε τα σε μια ασφαλή τοποθεσία. Μπορείτε να τα αντιγράψετε σε δισκέτα ή να τα εγγράψετε σε CD ή DVD.
  5. Μετά την επανεγκατάσταση των Windows XP στον επαναδιαμορφωμένο σκληρό σας δίσκο, κάντε κλικ στο κουμπί "Όχι" όταν ερωτηθείτε αν θέλετε να προχωρήσετε και να περάσετε από τη διαδικασία ενεργοποίησης.
  6. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας σε SafeMode. (Μπορείτε είτε να πατήσετε το πλήκτρο F8 καθώς εκκινούν τα Windows για να δείτε το μενού των Windows Advanced Options και επιλέξτε SAFEBOOT_OPTION = Minimal ή μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην ενότητα Εκκίνηση των Windows XP στο SafeMode.
  7. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου.
  8. Κάντε διπλό κλικ στη μονάδα δίσκου "C".
  9. Μεταβείτε στο φάκελο C: \ Windows \ System32. (Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που αναφέρει "Εμφάνιση των περιεχομένων αυτού του φακέλου.")
  10. Βρείτε το αρχείο "wpa.dbl" και "wpa.bak" (αν υπάρχει) και μετονομάστε τα σε "wpadbl.new" και "wpabak.new".
  11. Αντιγράψτε τα αρχικά αρχεία "wpa.dbl" και "wpa.bak" από τη δισκέτα , το CD ή το DVD σας στο φάκελο C: \ Windows \ System32.
  1. Επανεκκινήστε το σύστημά σας. (Εάν ακολουθήσατε τις οδηγίες στην Έναρξη των Windows XP στο SafeMode , ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε στο MSCONFIG για να απενεργοποιήσετε την εκκίνηση σε SafeMode).

Voila! Το λειτουργικό σας σύστημα Windows XP εγκαταστάθηκε τώρα στον επαναδιαμορφωμένο σκληρό σας δίσκο και όλοι είστε ενεργοποιημένοι χωρίς να πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία ενεργοποίησης του προϊόντος.

Θυμηθείτε όμως ότι αυτό δεν θα λειτουργήσει για τη μεταφορά πληροφοριών ενεργοποίησης από έναν υπολογιστή σε άλλο ή αν αλλάξετε το υλικό επειδή οι πληροφορίες που περιέχονται στο αρχείο "wpa.dbl" δεν θα ταιριάζουν με τη διαμόρφωση του υπολογιστή. Αυτό το τέχνασμα είναι μόνο για την επανεγκατάσταση των Windows XP στον ίδιο ακριβώς υπολογιστή μετά τη μορφοποίηση του σκληρού δίσκου.

Σημείωση: Το άρθρο αυτό επεξεργάστηκε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 από τον Andy O'Donnell