Κατανόηση των Κέντρων Δεδομένων, Επιχειρησιακή Συνέχεια, Αποκατάσταση Καταστροφών

Οι επιχειρήσεις σχεδιάζουν την αποκατάσταση καταστροφών (DR) και τη συνέχεια της επιχείρησης (BC) σχεδιάζει να μετριάσει μια μεγάλη ποικιλία επιχειρηματικών απειλών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τα κέντρα δεδομένων . Ορισμένες επιχειρήσεις σχεδιάζουν στρατηγικές που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους κινδύνους, ενημερώνονται και δοκιμάζονται. Οι οργανισμοί πρέπει να έχουν καλύτερες επιδόσεις εάν πρέπει να είναι επιτυχείς. Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με το τέλειο προηγμένο κέντρο δεδομένων για να καλύψετε τυχόν κενά.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια;

Πολλές εταιρείες ενδέχεται να έχουν προχωρήσει σε προγράμματα DR ή BC, ενώ κάποιοι μπορεί να μην έχουν τίποτα σε ισχύ ή να έχουν ένα πολύ γενικό σχέδιο. Σε μια ευρεία έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα μεταξύ των φορέων λήψης αποφάσεων για τα δεδομένα, το 82% των ερωτηθέντων έχει ένα ή το άλλο σχέδιο DR. Αυτό αφήνει σχεδόν το 1/5 της επιχείρησης χωρίς σχέδιο DR.

Μια άλλη έρευνα δείχνει υψηλότερο επίπεδο προετοιμασίας, καθώς το 93% των επιχειρήσεων έχουν σχηματίσει τεκμηριωμένα σχέδια BC. Ένα άλλο κενό που αποκαλύφθηκε από αυτή την έρευνα είναι ότι μόνο το 50% των ερωτηθέντων είχε σχηματίσει αρχιτεκτονικές BC που θεωρούσαν διακριτούς κινδύνους.

Εάν το σχέδιο δεν είναι συγκεκριμένο, η πρακτικότητα του μετριάζεται ως διαφορετικά είδη απειλών και οι περιπτώσεις χρειάζονται προσαρμοσμένες απαντήσεις.

Είστε ενημερώνοντας τα σχέδια τακτικά;

Μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν σχέδια, η εικόνα φαίνεται επίσης να είναι κατακερματισμένη μεταξύ εκείνων που το έθεσαν και τείνουν να ξεχάσουν και εκείνων που τις ενημερώνουν ενεργά. Λίγες εταιρείες είναι προφανώς ενεργές. Με βάση ένα αποτέλεσμα της έρευνας, δύο από τους πέντε ερωτηθέντες αξιολόγησαν ένα νέο σχέδιο DR. Αν και η κατασκευή νέων δεδομένων είναι συγκριτικά επίπεδη μεταξύ των εταιρειών που σχεδιάζουν να αναπτυχθούν τα επόμενα 2 χρόνια, η σχεδίαση της αρχιτεκτονικής DR ήταν ένας από τους τρεις κοινούς λόγους. Ωστόσο, αυτές οι απόπειρες ήταν μόνο ένα μέρος του σεναρίου.

Η φυσική τάση φαίνεται να γράφει ένα σχέδιο και αργότερα να τον αφήνει χωρίς καμία ενημέρωση. Μόνο το 14% των ερωτηθέντων στην έρευνα φάνηκε να ενημερώνει τακτικά τα σχέδιά τους. Η πλειοψηφία τους ενημερώνει τα σχέδιά τους μία φορά το χρόνο ή ακόμη και λιγότερο.

Δοκιμή των σχεδίων

Η δοκιμή των σχεδίων είναι εξίσου σημαντική με την επινόηση ενός και την τακτική ενημέρωσή του. Πολλές επιχειρήσεις υστερούν και σε αυτή την πρόσοψη, εκθέτοντάς τους σε απειλές.

Στην έρευνα, περίπου το 67% των ερωτηθέντων διενήργησε μια ετήσια δοκιμή, η οποία εξετάζει απλώς τη διάταξη των εγκαταστάσεων και το περιεχόμενο και το 32% έκανε μια πλήρη προσομοίωση ετησίως. Σύμφωνα με τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων, είναι ιδανικό να διεξάγονται δοκιμές δύο φορές ετησίως ή τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Διαχείριση του Advanced Data Center

Όταν χρησιμοποιείτε ένα κέντρο δεδομένων για λύσεις BC / DR, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η μελέτη εκ των προτέρων είναι σωστή. Αποφασίστε ποιες εφαρμογές πρέπει να λειτουργούν για συνεχείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ποιο θα πρέπει να είναι το επίπεδό τους; Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε τους στόχους RTO ή τους χρόνους ανάκτησης. Αυτό είναι το σημείο όπου υπάρχει μια αναπαραγωγή μιας βάσης δεδομένων παραγωγής από μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται κέντρα δεδομένων για δύο είδη λύσεων. Ο πρώτος είναι ότι μια οργάνωση με μηδενική ή ελάχιστη ανοχή στο χρόνο διακοπής της λειτουργίας το απαιτεί για μια δεύτερη φυσική απεικόνιση μιας εφαρμογής και υπηρεσίας. Ορισμένοι άλλοι οργανισμοί με εκτεταμένα RTO ίσως χρειαστούν για εικονικούς διακομιστές που εκτελούν DR αρχιτεκτονική για κάποιες εφαρμογές σε μοντέλο DRaaS (ανάκαμψη-ως-υπηρεσία). Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι στρατηγικές BC ή DR πρέπει να εξετάζουν συγκεκριμένες περιστάσεις με λύσεις που αφορούν συγκεκριμένες τεχνολογίες.

Τα κέντρα δεδομένων πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικά και αυτό συνεπάγεται διαφορετικές οδούς συνδεσιμότητας, περιττές πηγές ενέργειας και μέτρα ασφαλείας που είναι ενσωματωμένα στη θέση του τόπου καθώς και σε κάθε στρώμα σχεδιασμού.