Πώς να φτιάξετε ένα Geotag Snapchat

01 από 05

Ξεκινήστε με τη δημιουργία της δικής σας γεωγραφικής διαμόρφωσης Snapchat

Φωτογραφία © Cultura RM Exclusive / Christin Rose / Getty Images

Κάθε φορά που πατάτε μια φωτογραφία ή μια ταινία σε ένα σύντομο βίντεο μέσω του Snapchat , μπορείτε να σπρώξετε προς τα δεξιά στην προεπισκόπηση για να εφαρμόσετε συγκεκριμένα εφέ φίλτρου σε αυτό - ένα από τα οποία είναι το φίλτρο γεωγραφικού εντοπισμού, το οποίο αλλάζει ανάλογα με την τοποθεσία σας. Πιστέψτε το ή όχι, οι χρήστες μπορούν πραγματικά να μάθουν πώς να δημιουργήσουν ένα δικό τους geotag Snapchat για να υποβάλουν προς έγκριση.

Οι Geotags Snapchat είναι απλά διασκεδαστικές εικόνες και επικαλύψεις κειμένου που εμφανίζονται στην κορυφή ενός τμήματος των φωτογραφιών ή των βίντεο σας, σαν ένα αυτοκόλλητο. Δεν έχουν όλες οι τοποθεσίες, επομένως, αν συναντήσετε μια τοποθεσία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια γεωγραφική σήμανση, τότε σίγουρα μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό.

Η υποβολή ενός φίλτρου Geotag Snapchat είναι αρκετά εύκολη. Δημιουργεί την εικόνα που είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι, κυρίως επειδή πρέπει να έχετε κάποιες βασικές δεξιότητες γραφικού σχεδιασμού και ένα πρόγραμμα σχεδίασης που θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε φίλτρα γεωγραφικής διαφάνειας στις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας όταν μετακινείτε δεξιά μέσω των φίλτρων, είναι πιθανό να μην έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία γεωγραφικής τοποθέτησης που χρειάζεται το Snapchat για να αποκτήσει πρόσβαση στην τοποθεσία σας.

Από το πρόγραμμα προβολής φωτογραφικών μηχανών στην εφαρμογή Snapchat, πατήστε το εικονίδιο φαντασμάτων στο επάνω μέρος και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή "Διαχείριση" και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το κουμπί "Φίλτρα".

02 του 05

Δημιουργήστε την γεωγραφική σας ετικέτα Snapchat

Συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα σχεδιασμού, όπως το Adobe Illustrator ή το Photoshop, για να δημιουργήσετε το geotag Snapchat. Στην πραγματικότητα, θα παρατηρήσετε ότι μόλις φτάσουμε στη σελίδα του χάρτη για την υποβολή Snapchat geotag, το Snapchat θα σας δώσει την επιλογή λήψης προτύπων τόσο για το Illustrator όσο και για το Photoshop.

Για το συγκεκριμένο παράδειγμα, ωστόσο, θα κάνουμε απλώς μια απλή εικόνα κειμένου χρησιμοποιώντας το Canva - ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο γραφικού σχεδιασμού διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Τώρα, το πρόβλημα με τη χρήση δωρεάν εργαλείων όπως το Canva είναι ότι δεν προσφέρει τόσες δυνατότητες όπως κάποιες από τις άλλες, τις οποίες θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε για την υποβολή των γεωγραφικών εικόνων μας. Σύμφωνα με το Snapchat, όλες οι παρατηρήσεις πρέπει:

Αυτό είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε αν έχετε Illustrator ή Photoshop και ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Δωρεάν εργαλεία όπως το Canva, ωστόσο, θα σας δώσουν εικόνες που θα πρέπει να επεξεργαστούν περαιτέρω χρησιμοποιώντας κάτι σαν τον προεπιλεγμένο επεξεργαστή φωτογραφιών που είναι εγκατεστημένος στον υπολογιστή σας, ο οποίος θα σας επιτρέψει να αλλάξετε το μέγεθος και να επεξεργαστείτε περαιτέρω τις εικόνες σας.

03 του 05

Βεβαιωθείτε ότι το νέο σας Geotag Snapchat ακολουθεί όλες τις οδηγίες

Το Canva μεταφορτώνει την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος και χωρίς διαφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα θα πρέπει να αλλάξει το μέγεθος και ότι το λευκό φόντο θα καταλάβει ολόκληρη την οθόνη εάν υποβληθεί στο Snapchat, το οποίο δεν θα επιτρέψει το Snapchat.

Για να διορθώσετε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Επεξεργασία φωτογραφιών προεπισκόπησης σε Mac (που χρησιμοποιήσαμε στο παράδειγμά μας). Μπορεί να έχετε ένα παρόμοιο πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν διαθέτετε υπολογιστή.

Πρώτα, αποφασίσαμε να περικόψουμε την εικόνα ακριβώς 1080p με 1920px. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήσαμε το εργαλείο περικοπής για να κάνουμε μια ορθογώνια επιλογή γύρω από το κίτρινο κείμενο και μετά πήγαμε στην Επεξεργασία σε κορυφαία άτομα για να κάνουμε κλικ στην επιλογή Invert Selection . Στη συνέχεια, επιστρέψαμε στην Επεξεργασία και επιλέξαμε το Cut .

Αυτό απομάκρυνε το περίσσευμα του λευκού φόντου, αλλά διατηρούσε ακόμα την εικόνα με το σωστό μέγεθος. Υπάρχει ακόμα ένα μικρότερο λευκό φόντο που περιβάλλει την πραγματική εικόνα του κειμένου, αλλά θα χρειαστείτε κάτι σαν το Illustrator, το Photoshop ή άλλο πιο προηγμένο εργαλείο για να αποκτήσετε μόνο το κείμενο ή την εικόνα εντελώς διαφανές από μόνο του.

Η εικόνα είναι καλά κάτω από 300KB, οπότε το μέγεθος του αρχείου δεν χρειάζεται να μειωθεί περαιτέρω. Αν η εικόνα σας είναι μεγαλύτερη από 300KB, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Illustrator ή το Photoshop για να μειώσετε την ποιότητα, ώστε να μειωθεί και το μέγεθος του αρχείου.

Συνιστάται να ελέγξετε τον λεπτομερή κατάλογο των κατευθυντήριων γραμμών του Snapchat, για να βεβαιωθείτε ότι η γεωγραφική σας εικόνα είναι σύμφωνη με όλα αυτά. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να υποβάλετε λογότυπα, εμπορικά σήματα, hashtags ή φωτογραφίες σύμφωνα με τις οδηγίες.

04 του 05

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο χάρτη για να υποβάλετε το γεωγραφικό σας κείμενο

Τώρα που δημιουργήσατε την εικόνα γεωγραφικού στίγματος και σιγουρευτείτε ότι ικανοποιεί όλες τις οδηγίες, είστε έτοιμοι να την υποβάλετε. Προχωρήστε στο Snapchat.com/geofilters για να το κάνετε αυτό.

Κάντε κλικ στο κουμπί Ας το κάνουμε! και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί NEXT στην επόμενη σελίδα. Θα εμφανιστεί ένας χάρτης. Μπορείτε είτε να αφήσετε το Snapchat να γνωρίζει την τοποθεσία σας είτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να πληκτρολογήσετε μια τοποθεσία.

Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε περιοχή του χάρτη όπου θέλετε να εμφανίζεται η γεωγραφική σας ετικέτα. Μετακινήστε το ποντίκι πάνω και κάντε ξανά κλικ για να ασφαλίσετε μια άλλη γωνία. Κάνετε αυτό πολλές φορές που χρειάζεται να εντοπίσετε την περιοχή στην οποία στοχεύετε.

Μόλις επιλέξετε μια περιοχή, μπορείτε να κάνετε κλικ στο πλαίσιο με το μεγάλο σύμβολο συν προς τα δεξιά για να μπορέσετε να μεταφορτώσετε την εικόνα γεωγραφικού στίγματος. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να προσθέσετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη σημασία του και οποιεσδήποτε επιπλέον σημειώσεις. Επιβεβαιώστε ότι είναι το πρωτότυπο έργο σας, συμφωνήστε με την πολιτική απορρήτου, αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ και στη συνέχεια κάντε κλικ.

05 του 05

Περιμένετε το Snapchat να εγκρίνει την υποβολή γεωγραφικής αναφοράς

Αφού υποβάλετε με επιτυχία την ετικέτα σας geotag, θα σας αποσταλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης που θα σας ενημερώνει ότι θα εξεταστεί με τη σειρά που λάβατε. Εάν εγκριθεί, το Snapchat θα σας ειδοποιήσει σχετικά.