Πώς να αποκτήσετε ένα δωρεάν domain name

Αν ψάχνετε για ένα δωρεάν domain όνομα διαδικτύου, έχετε μερικές δυνατότητες. Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε δωρεάν όνομα τομέα μέσω ενός web host σε αντάλλαγμα για την επιχείρησή σας ή ως υποτομέας σε έναν από τους ιστοτόπους ιστολογίων. Αν κερδίσετε εκεί έξω, κερδίστε έναν ελεύθερο τομέα συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα παραπομπής ή συνεργάτη.

Ελέγξτε με τους παρόχους φιλοξενίας

Το πρώτο μέρος για να αναζητήσετε δωρεάν εγγραφή ονόματος τομέα είναι με web hosting παρόχους. Εάν διαθέτετε έναν τρέχοντα οικοδεσπότη Ιστού και αναζητάτε επιπλέον δωρεάν ονόματα τομέα, ζητήστε πρώτα τον παροχέα σας. Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας πληρώνουν για την εγγραφή του τομέα σας αν αγοράσετε ένα πακέτο φιλοξενίας μαζί τους. Αν δεν έχετε ήδη παροχέα, επικοινωνήστε με έναν ή περισσότερους από τους εγκατεστημένους οικοδεσπότες Ιστού. Αυτές οι εταιρείες παρέχουν συνήθως δωρεάν domains για νέους πελάτες:

Χρησιμοποιήστε έναν υποτομέα ως ελεύθερο όνομα τομέα

Ένας υποτομέας είναι ένας τομέας στον οποίο προσκολλάται στην αρχή ενός άλλου τομέα. Για παράδειγμα, αντί να είστε ιδιοκτήτης του yourdomain.com θα έχετε το yourdomain.hostingcompany.com .

Εάν εκτελείτε ένα ιστολόγιο, τότε οι επιλογές του ονόματος τομέα σας ανοίγουν ακόμα περισσότερο, καθώς υπάρχουν πολλές υπηρεσίες blog στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τον υποτομέα.

Επίσης, πολλές δωρεάν εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων θα σας δώσουν έναν ελεύθερο υποτομέα.

Μερικές καλές ιστοθέσεις blog που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιλαμβάνουν:

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου σας, επειδή μπορεί να προσφέρει υποδομή φιλοξενία μαζί με την πρόσβασή σας στο διαδίκτυο.

Κερδίστε ένα ελεύθερο όνομα τομέα με παραπομπές υπηρεσίας

Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν μια προμήθεια για ονόματα τομέα που πουλάτε, ενώ άλλοι πληρώνουν για την καταχώρισή σας με όνομα τομέα, αφού αναφέρετε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν γνωρίζετε τους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ονόματα τομέα, μπορείτε να καλύψετε το κόστος του δικού σας τομέα και ίσως ακόμη και να κάνετε κάποια επιπλέον χρήματα με ένα πρόγραμμα παραπομπής όπως το DomainIt