Πώς να χρησιμοποιήσετε το Wikipedia για αναζητήσεις στο Web

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Wikipedia

Σύμφωνα με τη σελίδα της Wikipedia, η Wikipedia είναι "ένα ελεύθερο περιεχόμενο, πολύγλωσση εγκυκλοπαίδεια γραμμένη από συνεργάτες από όλο τον κόσμο".

Η ίδια η φύση ενός "wiki" είναι ότι μπορεί να επεξεργαστεί από οποιονδήποτε έχει τα κατάλληλα δικαιώματα. και επειδή η Wikipedia είναι εντελώς ανοιχτή, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μπορεί να επεξεργαστεί ANYTHING (εντός λογικής). Αυτή είναι και η δύναμη και η αδυναμία της Wikipedia. δύναμη επειδή ένα ανοιχτό σύστημα προσκαλεί πολλά εξειδικευμένα, ευφυή άτομα. και αδυναμία, επειδή το ίδιο ανοιχτό σύστημα είναι εύκολο να καταστραφεί με κακές πληροφορίες.

Αρχική σελίδα της Wikipedia

Το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν έρχεστε στην αρχική σελίδα της Wikipedia είναι ένα πλήθος διαφορετικών γλωσσών από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο αναζήτησης κοντά στο κάτω μέρος της σελίδας, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας αμέσως.

Μόλις φτάσετε στην Wikipedia, η Κύρια Σελίδα της Wikipedia έχει μια μεγάλη γκάμα πληροφοριών: τα άρθρα που παρουσιάζονται, τα τρέχοντα νέα, την ιστορία της ημέρας, τις εικόνες που εμφανίζονται, κλπ. Με κυριολεκτικά εκατομμύρια άρθρα διαθέσιμα στη Wikipedia, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να πάρετε τα πόδια σας βρεγμένα χωρίς υπερβολική συγκάλυψη.

Επιλογές αναζήτησης Wikipedia

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτάσετε στο περιεχόμενο της Wikipedia: μπορείτε να κάνετε μια απλή αναζήτηση Google (πολλές φορές, το άρθρο της Wikipedia που αντιστοιχεί στην αναζήτησή σας θα βρίσκεται κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google), μπορείτε να κάνετε αναζήτηση από το Wikipedia, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μέσω γραμμών εργαλείων , επεκτάσεων του Firefox κ.λπ.

Από μέσα στην Wikipedia, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο αναζήτησης που εμφανίζεται εμφανώς σε σχεδόν κάθε σελίδα. Αυτό είναι καλό αν γνωρίζετε ακριβώς τι ψάχνετε.

Εάν είστε περισσότερο σε ένα είδος περιήγησης, συνιστούμε να ελέγξετε έξω το περιεχόμενο της Wikipedia, μια πλήρη λίστα όλων των κύριων σελίδων περιεχομένου της Wikipedia. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες εδώ.

Υπάρχει επίσης και ο κατάλογος των επισκοπήσεων Wikipedia, μια κατηγορηματική οργάνωση των θεμάτων της Wikipedia.

Η λίστα θεμάτων της Wikipedia είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσετε ευρέως και να περιορίσετε το δρόμο σας προς τα κάτω.

Ψάχνετε για έναν ορισμό; Δοκιμάστε τη λίστα των γλωσσών Wikipedia, με ορισμούς για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να σκεφτείτε.

Προσωπικά, μου αρέσει να επισκέπτονται τις Σελίδες Portal της Wikipedia. "μια εισαγωγική σελίδα για ένα δεδομένο θέμα."

Συμβολή στη Wikipedia

Όπως ανέφερα προηγουμένως σε αυτό το άρθρο, οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει στη Wikipedia. Εάν έχετε εμπειρία σε ένα θέμα, τότε οι συνεισφορές σας είναι ευπρόσδεκτες. Αν ενδιαφέρεστε να επεξεργαστείτε τη Βικιπαίδεια, σας καλώ να διαβάσετε το Βικιπαίδεια. θα πρέπει να σας πει όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Βασικές συνδέσεις Wikipedia

Εκτός από τους ήδη αναφερθέντες συνδέσμους Wikipedia, μπορώ επίσης να συστήσω τα εξής:

Περισσότεροι ερευνητικοί χώροι

Ακολουθούν περισσότεροι ερευνητικοί ιστότοποι για να σας βοηθήσουν στο Web: