Οι μηχανές αναζήτησης αναζητούν ολόκληρο τον ιστό;

Ο Ιστός είναι απίστευτα τεράστιο. μπορεί μια μηχανή αναζήτησης να δει τα πάντα;

Ο Ιστός είναι μια απίστευτα τεράστια, περίπλοκη και συνεχώς διευρυνόμενη οντότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι δυνατό για ένα εργαλείο - μια μηχανή αναζήτησης - να αναπροσαρμόζει, να καθαρίζει και να ανακτά όλο το περιεχόμενο από το Διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή.

Παρόλο που υπάρχουν δισεκατομμύρια ιστοσελίδες που αναπροσαρμόζονται από τις μηχανές αναζήτησης, καμία από αυτές τις βάσεις δεδομένων δεν πλησιάζει στο να περιέχει ένα ημερολόγιο ολόκληρου του ιστού, πόσο μάλλον ολόκληρο το Διαδίκτυο.

Τι μηχανές αναζήτησης δεν βλέπουν

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα για το τι μια μηχανή αναζήτησης δεν ευρετηριάζει:

Θα υπάρχει ποτέ μια μηχανή αναζήτησης που βρίσκει τα πάντα;

Κρίνοντας από την εκθετική ανάπτυξη της μέρας την ημέρα, την εβδομάδα μετά την εβδομάδα και το χρόνο με το χρόνο, οι πιθανότητες είναι αντίθετες.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι ερευνητές των ειδικών τείνουν να μην βασίζονται μόνο σε μία μηχανή αναζήτησης για τις ανάγκες αναζήτησης στο Web. μια μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί να προσφέρει την πληρέστερη εμπειρία αναζήτησης στον ιστό, την οποία πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι παραλείπουν.

Είναι έξυπνο να διαφοροποιήσετε τις ροές αναζήτησης στο Web. εδώ είναι μερικοί πόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε:

Πώς να περιορίσετε τι κάνετε εσείς; Δείτε με μια μηχανή αναζήτησης

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου μπορείτε να ορίσετε ποιο τύπο αποτελεσμάτων θα σας δώσει η μηχανή αναζήτησης, επιτρέποντάς σας να περιορίσετε όσα βλέπετε από τα αποτελέσματα.

Αυτός ο τύπος φιλτραρίσματος χρησιμοποιεί τα λεγόμενα "χειριστές αναζήτησης" για να περιορίσουν αμέσως τα δυνητικά δισεκατομμύρια των αποτελεσμάτων που ανακτώνται από μια μηχανή αναζήτησης. Με την Αναζήτηση Google, για παράδειγμα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μόνο σε συγκεκριμένους ιστότοπους, να αναζητήσετε συγκεκριμένες φράσεις και να βρείτε συγκεκριμένους τύπους αρχείων.

Δείτε αυτές τις σύντομες συντομεύσεις αναζήτησης Google για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των χειριστών αναζήτησης για να βελτιώσετε τις αναζητήσεις σας στο Google Web.