Γυρίστε μια φωτογραφία ή ένα γραφικό σε μια μικρογραφία

Ένα απλό μάθημα

Οι φωτογραφίες και τα γραφικά χρησιμοποιούν μεγάλο χώρο διακομιστή. Αυτό μπορεί να κάνει τις ιστοσελίδες να φορτώνονται πολύ πιο αργά. Μια επιλογή που έχετε είναι να χρησιμοποιήσετε τις μικρογραφίες των φωτογραφιών σας αντί. Μια μικρογραφία είναι μια μικρότερη έκδοση της ίδιας εικόνας. Από αυτό συνδέετε με την αρχική εικόνα.

Όταν χρησιμοποιείτε μικρογραφίες μπορείτε να τοποθετήσετε περισσότερα γραφικά σε μία σελίδα. Ο αναγνώστης σας μπορεί να διαλέξει και να επιλέξει από όλα τα γραφικά της σελίδας και να αποφασίσει ποια θέλετε να δει.

Η δημιουργία μιας μικρογραφίας δεν είναι δύσκολη και πραγματικά δεν παίρνει πολύ χρόνο. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών ή γραφικών. Χρησιμοποιώ το Irfan View. Είναι δωρεάν και απλό στη χρήση. Δεν είναι τόσο περιεκτική όσο κάτι όπως το Paint Shop Pro ή το Photoshop, αλλά είναι αρκετά καλό για την αλλαγή μεγέθους, την περικοπή και την αλλαγή του τρόπου εμφάνισης των χρωμάτων.

Θα χρησιμοποιήσω το Irfan View για αυτό το μάθημα. Οι οδηγίες δεν είναι τόσο διαφορετικές αν χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα.

Το πρώτο πράγμα που πρόκειται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εικόνα που θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος. Κάνετε αυτό κάνοντας κλικ στο "Αρχείο", "Άνοιγμα", βρείτε την εικόνα στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο κουμπί "Άνοιγμα".

Με την εικόνα ανοιχτή στο πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών μπορείτε τώρα να το περικόψετε ή να το αλλάξετε το μέγεθος. Η περικοπή είναι αυτό που κάνετε όταν έχετε μια εικόνα που έχει περισσότερα από αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια φωτογραφία από εσάς και από ένα άλλο άτομο, αλλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας το κομμάτι μαζί σας και να αποκόψετε το άλλο άτομο, το οποίο περικλείει.

Για να το περικόψετε πρέπει πρώτα να επιλέξετε την περιοχή που θέλετε να διατηρήσετε. Τοποθετήστε το δρομέα του ποντικιού σας σε μια γωνία της περιοχής που θέλετε να κρατήσετε, κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και σύρετε τον κέρσορα στην απέναντι γωνία της περιοχής. Θα δείτε μια γραμμή που δημιουργείται γύρω από την περιοχή καθώς κάνετε αυτό και ένα λεπτό περιθώριο γύρω από το όταν τελειώσετε.

Τώρα κάντε κλικ στο "Επεξεργασία", "Περικοπή επιλογής". Η περιοχή που επιλέξατε θα μείνει και η υπόλοιπη εικόνα θα χαθεί. Εάν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, θα θέλετε να αποθηκεύσετε την εικόνα σε αυτό το σημείο, ώστε να μην κλείσετε τυχαία το πρόγραμμα και να χάσετε την περικοπή. Αν δεν σας αρέσει, κάντε κλικ στο "Επεξεργασία", "Αναίρεση" και θα πάει πίσω στον τρόπο που ήταν πριν το περικόψετε.

Αν θέλετε να κόψετε κάτι από την εικόνα, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Αποκοπή". Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κείμενο στην εικόνα σας χρησιμοποιώντας το "Εισαγωγή κειμένου στην επιλογή". Και οι δύο αυτές λειτουργίες βρίσκονται στο μενού "Επεξεργασία". Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα αφού κάνετε μια αλλαγή που σας αρέσει, ώστε να μην χάσετε τη δουλειά σας.

Τώρα για να δημιουργήσουμε τη μικρογραφία μας. Κάντε κλικ στο "Εικόνα", "Αλλαγή μεγέθους / επαναδειγματοληψία". Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο που θα σας επιτρέψει να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας σας. Μπορείτε να επιλέξετε την αλλαγή μεγέθους της εικόνας σας κατά ύψος και πλάτος ή κατά ποσοστό. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε πλάτος 50 pixel ή μπορείτε να το κάνετε απλώς να κάνει την εικόνα 10% του αρχικού μεγέθους του. Εάν δημιουργείτε τις μικρογραφίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως γκαλερί φωτογραφιών προτείνω να προσπαθήσετε να κάνετε όλες τις εικόνες σας κοντά στο ίδιο μέγεθος, ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στη σελίδα κάνοντας ευχάριστες ευθείες σειρές ή στήλες.

Εάν η εικόνα σας φαίνεται να έχει χάσει κάποια από την καθαρότητα της όταν την έχετε αλλάξει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Βελτιστοποίηση" στο μενού "Εικόνα". Όταν αποθηκεύετε την εικόνα μετά την αλλαγή μεγέθους, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη λειτουργία "Αποθήκευση ως", ΟΧΙ τη δυνατότητα "Αποθήκευση". Θα θελήσετε να δώσετε ένα διαφορετικό, αλλά παρόμοιο, όνομα. Εάν το αποθηκεύσετε μόνο, θα αντικαταστήσει την παλιά εικόνα σας και θα χάσετε το πρωτότυπο. Εάν το πρωτότυπό σας ονομάστηκε "picture.jpg" τότε θα μπορούσατε να καλέσετε τη μικρογραφία "picture_th.jpg".

Εάν η υπηρεσία φιλοξενίας σας δεν διαθέτει πρόγραμμα μεταφόρτωσης αρχείων για να σας βοηθήσει να ανεβάσετε εύκολα σελίδες και γραφικά στον ιστότοπό σας, τότε θα χρειαστεί να έχετε έναν υπολογιστή-πελάτη FTP για να τα ανεβάσετε. Η υπηρεσία φιλοξενίας με την οποία βρίσκεστε πρέπει να σας δώσει τις ρυθμίσεις που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα-πελάτη FTP, ώστε να μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία.

Προτείνω να μεταφορτώσετε το γραφικό ή τις φωτογραφίες σας σε ένα φάκελο που ονομάζεται "γραφικά" ή "φωτογραφίες", ώστε να μπορείτε να τα διαχωρίσετε από τις σελίδες σας και έτσι μπορείτε να τα βρείτε πιο εύκολα όταν τα χρειάζεστε. Μου αρέσει η οργάνωση σελίδων και γραφικών χρησιμοποιώντας διαφορετικούς φακέλους. Διατηρεί το site σας ωραίο και κομψό, ώστε να μπορείτε να βρείτε ό, τι ψάχνετε γρήγορα και έτσι δεν έχετε μεγάλους καταλόγους αρχείων που πρέπει να χτενίζετε όταν χρειάζεστε κάτι.

Θα χρειαστεί επίσης να ανεβάσετε τη μικρογραφία στην υπηρεσία φιλοξενίας σας. Σκεφτείτε το να το τοποθετήσετε σε ένα ξεχωριστό φάκελο ενδεχομένως που ονομάζεται "μικρογραφία".

Τώρα θα χρειαστείτε τη διεύθυνση του γραφικού σας. Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας στο Geocities και ότι το όνομα χρήστη είναι "mysite". Το κύριο γραφικό σας βρίσκεται σε ένα φάκελο που ονομάζεται "γραφικά" και ονομάζεται "graphics.jpg". Η μικρογραφία ονομάζεται "thumbnail.jpg" και βρίσκεται σε ένα φάκελο που ονομάζεται "μικρογραφία". Η διεύθυνση του γραφικού σας θα είναι http://www.geocities.com/mysite/graphics/graphics.jpg και η διεύθυνση της μικρογραφίας σας θα είναι http://www.geocities.com/mysite/thumbnail/thumbnail.jpg .

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στη μικρογραφία σας στη σελίδα σας και να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο γραφικό σας από τη μικρογραφία σας. Ορισμένες υπηρεσίες φιλοξενίας προσφέρουν άλμπουμ φωτογραφιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους για να προσθέσετε τις φωτογραφίες σας στις σελίδες.

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε τη HTML για να δημιουργήσετε το άλμπουμ φωτογραφιών σας, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή. Χρησιμοποιήστε αντί για αυτό ένα πρότυπο άλμπουμ φωτογραφιών. Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τους συνδέσμους και έχετε ένα άλμπουμ φωτογραφιών.

Εάν συνδέεστε μόνο με το ίδιο το γραφικό, έτσι ώστε το κύριο γραφικό να εμφανίζεται στη σελίδα σας τότε ο κωδικός που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι αυτός:

Κείμενο για την εικόνα

Όπου βλέπετε graphic.jpg σε αυτόν τον κώδικα, θα το αλλάξετε σε http://www.geocities.com/mysite/graphics/graphics.jpg ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύντομη φόρμα που μοιάζει με το /graphics/graphics.jpg . Στη συνέχεια, αλλάξτε όπου λέει το κείμενο για εικόνα σε ό, τι θέλετε να πει κάτω από την εικόνα.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις μικρογραφίες και να συνδεθείτε με το γραφικό από εκεί, τότε ο κώδικας που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι λίγο διαφορετικός:

Όπου βλέπετε http: //address_of_graphic.gif προσθέτετε τη διεύθυνση της μικρογραφίας σας. Όταν βλέπετε http://address_of_page.com , προσθέτετε τη διεύθυνση του γραφικού σας. Στη σελίδα σας θα εμφανιστεί η μικρογραφία σας, αλλά θα συνδεθεί άμεσα με το γραφικό σας. Όταν κάποιος κάνει κλικ στη μικρογραφία για το γραφικό, θα μεταφερθεί στο πρωτότυπο.

Τώρα θα έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε περισσότερα γραφικά σε μια σελίδα χωρίς να μπλοκάρει τον διακομιστή προκαλώντας αργή φόρτωση της σελίδας σας. Αυτή δεν είναι η μόνη σας επιλογή για τη δημιουργία ενός άλμπουμ φωτογραφιών, αλλά σας δίνει έναν τρόπο να προσθέσετε μια ολόκληρη δέσμη φωτογραφιών σε μια σελίδα, ώστε οι άνθρωποι να μην χρειαστεί να κάνουν κλικ σε σελίδες και σελίδες φωτογραφιών. Θα είναι επίσης σε θέση να επιλέξουν ποιες φωτογραφίες θέλουν να δουν σε κανονικό μέγεθος, αντί να πρέπει να δουν όλοι τους αν δεν το επιθυμούν.