Η λίστα φίλων του Facebook μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τη ροή ειδήσεων

01 από 03

Η λίστα φίλων Facebook μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη ροή ειδήσεων και τη ζωή στο Facebook

Το κουτί δημοσίευσης στο Facebook, με το αναπτυσσόμενο μενού που σας επιτρέπει να μεταφέρετε το μήνυμά σας σε μια συγκεκριμένη λίστα ή να αποκλείσετε μια λίστα από την εμφάνισή της. © Facebook

Η λίστα των φίλων στο Facebook είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να ελέγχετε ποιος βλέπει τι κάνετε στο Facebook και - εξίσου σημαντικό - πόσο βλέπετε τη δραστηριότητα του κάθε φίλου στη δική σας ροή ειδήσεων.

Η λίστα φίλων Facebook εξυπηρετεί δύο βασικές λειτουργίες:

Από προεπιλογή, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο δημιουργεί για εσάς μια δέσμη λιστών φίλων στο Facebook. Αυτά περιλαμβάνουν αυτά για τους στενούς φίλους σας, τους γνωστούς σας και για οποιεσδήποτε ομάδες εργασίας ή κολέγιο που μπορεί να ανήκουν στο δίκτυο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες λίστες.

Γιατί οι λίστες του Facebook κάνουν τα πράγματα ευκολότερα

Ένα βολικό πράγμα για μια λίστα φίλων είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε μια ρύθμιση για όλους σε αυτό με ένα μόνο κλικ. Αυτό σας εξοικονομεί να επεξεργάζεστε ξεχωριστά τις ρυθμίσεις εμφάνισης για κάθε φίλο, ένα προς ένα, για να αποκρύψετε τους φίλους του Facebook, ώστε οι ενημερώσεις τους να μην εμφανίζονται στον τοίχο σας ή στο news feed σας . Απλά προσθέστε τους στη λίστα σας με ανθρώπους που αισθάνεστε ομοίως.

Οι μακρινές γνωστοί μπορεί να πηγαίνουν σε μια λίστα, για παράδειγμα, και τους φίλους της παιδικής ηλικίας που έχουν χαθεί από καιρό σε άλλον. Οι συνάδελφοι εργασίας θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια λίστα και οι φίλοι που μοιράζονται ένα χόμπι μαζί σας ίσως να βρίσκονται σε άλλο.

Ένα κλικ μπορεί να καλέσει μια λίστα ή να την καλέσει κάτω στη ροή ειδήσεων

Τουλάχιστον, πρέπει να βάλεις όλους τους ανθρώπους που δεν θέλεις πραγματικά να ακούσεις πολύ από μια συγκεκριμένη λίστα. Εάν το κάνετε αυτό, τότε με ένα κλικ μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση για τη συχνότητα που θέλετε οι ενημερώσεις σας να εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων Facebook.

Το One-Click ελέγχει επίσης την καταχώρηση σε μια λίστα ή την αποκλεισμό μιας λίστας

Έχοντας όλα αυτά τα άτομα σε μια λίστα μαζί σας επιτρέπει επίσης να στείλετε επιλεκτικά μια ενημέρωση κατάστασης σε μια συγκεκριμένη λίστα και να μην έχει κανείς άλλον να το δει. Πρώτα βάλτε τους καλύτερους φίλους σας στη λίστα "στενών φίλων" και, στη συνέχεια, όταν στείλατε την ενημέρωση που δεν θέλετε να δει κανείς άλλος, απλά επιλέξτε τη λίστα "στενοί φίλοι" από το πλαίσιο δημοσίευσης και στείλτε μόνο τη σημείωσή σας σε αυτήν τη λίστα .Για να στείλετε αναρτήσεις σε συγκεκριμένες λίστες, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στα αριστερά του κουμπιού μετά και επιλέξτε τη λίστα που θέλετε.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε αντίστροφα - να αποκλείσετε μια λίστα φίλων από την προβολή μιας συγκεκριμένης ανάρτησης. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε την επιλογή "αποκλεισμός αυτής της λίστας" όταν στείλατε την ενημερωμένη έκδοση.

02 του 03

Προσθήκη ατόμων σε μια λίστα φίλων στο Facebook

Κουτί που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης λίστας φίλων στο Facebook. © Facebook

Για να προσθέσετε έναν φίλο σε οποιαδήποτε λίστα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομά του στη ροή ειδήσεων. Ένα κουμπί "Φίλοι" θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος του αναδυόμενου πλαισίου. Κάντε κλικ σε αυτό και θα έχετε πρόσβαση σε ένα μενού επιλογών που ελέγχει πόσο από τις δραστηριότητες και τις ενημερώσεις κατάστασης που θέλετε να δείτε.

Οι βασικές επιλογές σας για την ποσότητα είναι "όλες", "πολύ" και "μόνο σημαντικές", η οποία μετράται από το ποσό των σχολίων, των συμπαθειών και άλλων δραστηριοτήτων που παράγει από άλλους φίλους.

Κλείστε τις λίστες φίλων και συγγενών

Στην κορυφή του μενού, πρέπει να δείτε μερικές υπάρχουσες λίστες φίλων. απλά κάντε κλικ σε αυτά στα οποία θέλετε να προσθέσετε το άτομο.

Το Facebook δημιουργεί τη λίστα φίλων κοντά σας

"Κλείσιμο φίλων" είναι μια λίστα που το Facebook δημιουργεί αυτόματα με βάση το πόσο αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους στο δίκτυο. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ή να διαγράψετε άτομα από αυτό χρησιμοποιώντας το μενού. Η λίστα "γνωριμίες" δεν συμπληρώνεται αυτόματα. πρέπει να προσθέσετε χειροκίνητα άτομα σε αυτό. Είναι καλό να συγκροτήσετε άτομα από τα οποία δεν θέλετε να ακούσετε πολλά.

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα φίλων Facebook

Όπως έχει αναφερθεί, το Facebook δημιουργεί μια δέσμη λιστών για εσάς με βάση τους τρέχοντες και πρώην τόπους εργασίας σας, τις οικογενειακές σχέσεις και τα σχολεία που παρακολουθήσατε. Μπορείτε να τα επεξεργαστείτε, φυσικά.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε νέες λίστες φίλων στο Facebook. Για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λίστα, κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Αρχική σελίδα" στην κορυφή οποιασδήποτε σελίδας στο Facebook και έπειτα κάντε κλικ στον μικρό σύνδεσμο "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ" δίπλα στην επιλογή "Φίλοι" στην πλαϊνή γραμμή στην αριστερή πλευρά της σελίδας.

Αυτό θα σας οδηγήσει στη σελίδα σας για τη διαχείριση των λιστών φίλων σας στο Facebook. Επεξεργαστείτε οποιαδήποτε λίστα, επιλέγοντας το μικροσκοπικό εικονίδιο με μολύβι στα αριστερά του ονόματος.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Δημιουργία λίστας" στα δεξιά για να ξεκινήσετε μια νέα. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας προσκαλεί να δώσετε στη λίστα σας ένα όνομα και να αρχίσετε να προσθέτετε μέλη. (Δείτε την εικόνα στην κορυφή αυτής της σελίδας.) Μετά την ονοματοδοσία της, κάντε κλικ στην επιλογή "CREATE" στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, πηγαίνετε και βρείτε κάποια άτομα που θέλετε να προσθέσετε.

Τώρα που είστε έτοιμοι να συμπληρώσετε τη λίστα σας, κάντε κλικ στο "επόμενο" και θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να προσθέσετε άτομα στη νέα σας λίστα.

03 του 03

Δημιουργήστε μια λίστα φίλων στο Facebook, προσθέστε άτομα σε αυτό, διαχειριστείτε το πού εμφανίζεται

Μενού για τη διαχείριση μιας λίστας φίλων στο Facebook. © Facebook

Αφού κάνετε κλικ στο "Δημιουργία" για να ξεκινήσετε μια νέα λίστα φίλων, θα δείτε μια σελίδα που θα σας καθοδηγήσει να βρείτε μερικούς ανθρώπους για να τις χρησιμοποιήσετε.

Για να προσθέσετε άτομα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας για να βρείτε συγκεκριμένους φίλους. Μεταβείτε στη σελίδα προφίλ τους, κάντε κλικ στην επιλογή "Φίλοι" και προσθέστε τις σε μια λίστα. Το Facebook μπορεί επίσης να εμφανίσει μερικούς ανθρώπους στα "Προτάσεις λίστας" στα δεξιά. Τέλος, μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε στη ροή ειδήσεων σας και να προσθέσετε επιλεκτικά άτομα με mousing πάνω από το όνομα χρήστη τους και κάνοντας κλικ στο κουμπί "φίλοι".

Μετά τη δημιουργία μιας λίστας, για να διαχειριστείτε τι θα εμφανίσει σε σχέση με τη ροή ειδήσεων και τον τίτλο ειδήσεων, κάντε κλικ στη λίστα και έπειτα στο κουμπί "Διαχείριση λίστας" στη δεξιά πλευρά της σελίδας.

Θα πρέπει να δείτε ένα μενού επιλογών όπως η εικόνα στην κορυφή αυτής της σελίδας.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλογή τύπων ενημέρωσης" για να καθορίσετε τον τύπο περιεχομένου που θέλετε να δείτε από όλα τα άτομα που βρίσκονται στη λίστα. Καταργήστε την επιλογή όλων των στοιχείων της λίστας εάν δεν θέλετε να δείτε τίποτα από αυτά τα άτομα στη ροή ειδήσεων ή στο ticker ειδήσεων.

Για περισσότερη βοήθεια, το Facebook διατηρεί μια σελίδα που εξηγεί όλες τις λειτουργίες των λιστών φίλων στο Facebook. Θα πρέπει επίσης να μάθετε πώς να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις σας για να κάνετε το Facebook ιδιωτικό όταν το χρειάζεστε.

Τέλος, η άσκηση της δημιουργίας λιστών φίλων στο Facebook θα πρέπει να σας βοηθήσει να σταματήσετε και να σκεφτείτε την αξία μιας φιλίας στο Facebook - και των φίλων του πραγματικού κόσμου.