Απόκρυψη φίλων στο Facebook για να αποφύγετε να βλέπετε μηνύματα που δεν σας αρέσουν

01 από 04

Απόκρυψη φίλων στο Facebook για να καθαρίσετε τις ειδήσεις σας - και τη ζωή σας στο Facebook

Απόκρυψη φίλων στο μενού Facebook, χρησιμοποιώντας εργαλεία εγγραφής. © Facebook

Η απόκρυψη φίλων στο Facebook είναι μια δεξιότητα που αξίζει να μάθει γιατί μπορεί να μειώσει τον όγκο των ενημερώσεων κατάστασης που παίρνετε από ανθρώπους που δεν βρίσκουν πολύ ενδιαφέρον.

Θα μπορούσατε, βεβαίως, απλά να μη φέρετε σε επαφή κανέναν του οποίου ενημερώσεις κατάστασης θα βρείτε βαρετό ή ενοχλητικό. Αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος να αποκλείσετε τις ανεπιθύμητες ενημερώσεις κατάστασης.

Συχνά, όμως, είναι καλύτερο να κρύβετε τους φίλους σας στο Facebook, πράγμα που σημαίνει πραγματικά να κρύβετε αυτό που γράφουν, ώστε να μην εμφανίζονται στο news feed σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν κινδυνεύεις να τους προσβάλεις ή πρέπει να αποσυνδέσεις τελείως. Θα εξακολουθούν να υπάρχουν στη λίστα φίλων σας, σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους - ή θέλετε να στείλετε ένα γρήγορο μήνυμα.

Το Facebook δεν χρησιμοποιεί πλέον "κρύβει" στην πραγματική γλώσσα μενού του, αλλά μπορείτε ακόμα να "κρύβετε" φίλους. Είναι απλώς ότι οι λειτουργίες του μενού έχουν ανακυκλωθεί μετά τον μεγάλο επανασχεδιασμό του Facebook το 2011. Επίσης, οι "φίλοι μπλοκ" έχουν πολλαπλές έννοιες, επομένως θα χρησιμοποιήσουμε "απόκρυψη" και όχι "μπλοκάρισμα", παρόλο που οι λειτουργίες της απόκρυψης ή του αποκλεισμού των ενημερώσεων κατάστασης των φίλων σας είναι οι ίδιες.

Σκεφτείτε να κρύβετε φίλους του Facebook ως μια διαδικασία εξοικονόμησης χρόνου, που ενισχύει το Facebook.

Πώς κρύβετε έναν φίλο στο Facebook;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Κατ 'αρχάς, μπορείτε να μετακινηθείτε στη ροή ειδήσεων και να κάνετε κλικ σε μεμονωμένες ενημερώσεις κατάστασης για να επεξεργαστείτε πόσο συχνά θα εμφανίζονται τα στοιχεία που αποστέλλονται από το συγκεκριμένο άτομο στη ροή σας. Χρησιμοποιείτε το αναπτυσσόμενο μενού που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Ή μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα πηγαίνοντας στη σελίδα προφίλ κάθε φίλου, όπου θα βρείτε ένα ακόμα πιο λεπτομερές μενού.

Ή μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες φίλων και να κάνετε μια ρύθμιση για ολόκληρη τη λίστα. Απλά δημιουργήστε μια νέα λίστα, δώστε της οποιοδήποτε όνομα θέλετε και προσθέστε ανθρώπους, οι ενημερώσεις των οποίων δεν σας ενδιαφέρουν πολύ και στη συνέχεια αλλάξτε τις ρυθμίσεις λίστας. Το FACEbook σας δίνει μια κενή λίστα "γνωστών" που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό το σκοπό.

Εντάξει, αυτή είναι η επισκόπηση. (Εάν εξακολουθείτε να έχετε λίγη σύγχυση σχετικά με τα βασικά του Facebook, αυτός ο οδηγός σχετικά με τον τρόπο χρήσης της ειδησεογραφίας και του τείχους στο Facebook μπορεί να σας βοηθήσει.) Τώρα ας μάθουμε τις λεπτομέρειες της διαχείρισης φίλων.

02 από 04

Πώς να κρύψει τους φίλους σας στο Facebook με κύλιση μέσω της ειδησεογραφίας σας

Αυτό είναι το μενού που σας επιτρέπει να "αποκρύψετε" τους φίλους του Facebook ή να "διαγραφείτε" στις ενημερώσεις τους - χωρίς να τους φίλε. Πήρε έναν μεγάλο επανασχεδιασμό το 2011. © Facebook

Ένας καλός τρόπος να αποκρύψετε τους φίλους σας στο Facebook είναι να περάσετε από τη ροή ειδήσεων σας και να χρησιμοποιήσετε επιλεκτικά το κουμπί "διαγραφής" του Facebook.

Κατ 'αρχάς, ξεκινήστε τη σφαγή μέσα από τη ροή δεδομένων σας και βρείτε κάποιον του οποίου τις ενημερώσεις θέλετε να κρύψετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μικρό βέλος προς τα κάτω στην άκρη της επικαιρότητας κατάστασης. Θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού όπως η εικόνα που εμφανίζεται παραπάνω.

Το μενού είναι λίγο περίπλοκο. Το επάνω μέρος σας επιτρέπει να αποκρύψετε τη συγκεκριμένη ενημέρωση ή να την αναφέρετε ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Αυτό δεν είναι αυτό που θέλετε.

Το μεσαίο και το κάτω τμήμα του μενού είναι εκεί που θα εστιάσετε. Το μεσαίο τμήμα ελέγχει την ένταση ή την ποσότητα των ενημερώσεων που βλέπετε από το άτομο. Οι κάτω επιλογές "unsubscribe" σάς επιτρέπουν να αποκρύψετε όλες τις ενημερώσεις κατάστασης και τις ενημερώσεις δραστηριότητας ή να αποκρύψετε όλες τις ενημερώσεις κατάστασης.

Μεσαίο τμήμα του μενού: Έλεγχος έντασης ήχου

Για ένταση, έχετε τρεις κύριες επιλογές στο αναπτυσσόμενο μενού που καθορίζει πόσα θα δείτε από αυτό το άτομο. Οι επιλογές που θα παρουσιαστούν εάν είναι φίλος σας και είστε συνδρομητές σε αυτές είναι οι εξής:

Από προεπιλογή, το Facebook θέτει το κουμπί εγγραφής σε "τις περισσότερες ενημερώσεις" για τους φίλους σας, επειδή υποθέτει ότι θέλετε να δείτε τα περισσότερα από αυτά που γράφουν στη ροή ειδήσεων. Αυτή είναι η μεσαία επιλογή για τον όγκο των ενημερώσεων που θέλετε να λάβετε από αυτό το άτομο.

Αλλά μπορείτε εύκολα να το καλέσετε ξανά για να εμφανιστούν μόνο οι "πιο σημαντικές" ενημερώσεις από οποιονδήποτε ή όλους τους φίλους σας στη ροή ειδήσεων. "Το πιο σημαντικό" θα σήμαινε ότι θα δείτε μόνο τις ενημερώσεις που στέλνουν που παίρνουν μεγάλη ανταπόκριση από άλλους φίλους. Ή μπορείτε να το καλέσετε για τους στενούς φίλους σας λέγοντας ότι θέλετε να δείτε "όλες τις ενημερώσεις" από αυτές.

Απλά κάντε κλικ στην επιλογή που θέλετε.

Δεύτερο μέρος του μενού: Διαγραφή των επιλογών

Οι επιλογές στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού διέπουν τη δυνατότητα κατάργησης εγγραφής στο Facebook.

Μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή από το άτομο εντελώς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δείτε καμία από τις ενημερώσεις κατάστασής τους στη ροή ειδήσεων σας Ή κάποια από τις ενημερώσεις δραστηριότητας τους στο ticker σας. Αυτή η επιλογή φέρει την ένδειξη "Κατάργηση εγγραφής από το SoandSo", με το πρώτο τους όνομα να αντικαθιστά το "Soandso".

Οι ενημερώσεις δραστηριοτήτων είναι οι ενέργειες που λαμβάνουν οι φίλοι σας στο Facebook. εμφανίζονται στο ticker σας, εκείνη την πλαϊνή γραμμή των πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο που κυλούν σε ένα μικρό παράθυρο στη δεξιά πλευρά της σελίδας σας στο Facebook.

Έτσι, το Facebook σας δίνει μια επιλογή εδώ για το αν θέλετε να καταργήσετε την εγγραφή σας από έναν ή και από τους δύο τύπους ενημέρωσης - την κατάσταση ή τη δραστηριότητα.

Αν δεν θέλετε να ενημερωθείτε από τον φίλο σας στην κύρια ροή ειδήσεων, αλλά θέλετε να συμπεριληφθούν οι δραστηριότητές σας στο ticker σας, κάντε κλικ στο στοιχείο που λέει "Διαγραφή από τις ενημερώσεις κατάστασης από το SoandSo".

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να πείτε ότι δεν θέλετε να δείτε τις ενημερώσεις δραστηριότητας κάνοντας κλικ στην επιλογή "Κατάργηση εγγραφής σε ιστορίες δραστηριότητας από το SoandSo".

Για να κρύψετε και τα δύο, κάντε κλικ στην επιλογή "unsubscribe to SoandSo".

Αυτό το μενού επιλογών κατάργησης εγγραφής μπερδεύει πολλούς ανθρώπους και δεν είναι περίεργο. Υπάρχει λίγη βοήθεια στην τοποθεσία για την αποκρυπτογράφηση των όρων και των λειτουργιών. Συμπληρώνοντας τη σύγχυση είναι το γεγονός ότι οι δύο βασικές επιλογές διαγραφής (για ενημερώσεις και δραστηριότητες) δεν εμφανίζονται και οι δύο στο αναπτυσσόμενο μενού όλη την ώρα.

Αν πρόκειται για μια ενημέρωση κατάστασης που επεξεργάζεστε στη ροή ειδήσεων σας, για παράδειγμα, τότε εμφανίζεται συνήθως η επιλογή "unsubscribe to updates status". Αν όμως πρόκειται για ενημέρωση δραστηριότητας, τότε παρουσιάζεται η επιλογή "Διαγραφή εγγραφής σε ιστορίες δραστηριότητας".

Η "διαγραφή από το Soandso", η οποία κρύβει και τους δύο τύπους ενημερώσεων, εμφανίζεται τις περισσότερες φορές.

Η διαγραφή δεν σημαίνει ότι δεν έχει φίλους

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η διαγραφή από τον φίλο σας δεν σημαίνει ότι είστε φίλος ή μη φίλος τους, σημαίνει απλώς ότι δεν θα δείτε τις ενημερώσεις κατάστασης στην ενημερωτική σας ροή.

03 του 04

Απόκρυψη των φίλων σας από τη χρονική γραμμή ή τη σελίδα προφίλ τους

Κάντε κλικ στην επιλογή "Φίλοι" στη σελίδα Timeline του χρήστη για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το μενού. © Facebook

Η μετάβαση απευθείας στη σελίδα προφίλ ενός φίλου είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να διαχειριστείτε το ποσό υλικού από αυτά που θα θέλατε να δείτε στη ροή ειδήσεων και το ticker σας.

Στη σελίδα προφίλ ή στο χρονικό πλαίσιο, κάντε κλικ στο κουμπί "ΦΙΛΟΙ" στην κορυφή για να ενεργοποιήσετε το μενού των στοιχείων ελέγχου. Θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού όπως αυτό που εμφανίζεται παραπάνω. Περιγράφει μερικές από τις ίδιες επιλογές που βλέπετε όταν κάνετε κλικ στο βέλος δίπλα σε μία από τις δημοσιεύσεις του φίλου σας στη ροή ειδήσεων.

Η παραπάνω εικόνα δείχνει την έκδοση του μενού επεξεργασίας φίλων που βλέπετε όταν κάνετε κλικ στο κουμπί ΦΙΛΟΙ στη σελίδα Χρονολόγιο / Προφίλ.

Εμφάνιση στο Option Feed Feed

Μια επιλογή-κλειδί κοντά στο κάτω μέρος ονομάζεται "Εμφάνιση στο News Feed". Σας δίνει τη δυνατότητα να αποφασίσετε αν θέλετε κάτι από αυτό το άτομο στο κύριο ενημερωτικό σας feed των ενημερώσεων. Επιλέξτε ή καταργήστε την επιλογή για να αλλάξετε τη ρύθμιση.

Στην κορυφή του μενού βρίσκονται οι λίστες φίλων σας, οι οποίοι είναι ένας άλλος ισχυρός τρόπος για να διαχειριστείτε αυτό που βλέπετε από κάθε ένα από αυτά. Μπορείτε να ελέγξετε ένα όνομα λίστας για να προσθέσετε ή να διαγράψετε έναν φίλο από αυτό. (Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και διαχείρισης μιας λίστας φίλων στο Facebook και αν δεν έχετε αλλάξει ακόμα τις νέες ρυθμίσεις απορρήτου, διαβάστε αυτούς τους εξηγήτες σχετικά με το πώς να κάνετε το Facebook ιδιωτικό και ασφαλέστερο .)

Κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις" για να δείτε περισσότερα

Το Facebook σας δίνει επίσης πολύ πιο λεπτομερή έλεγχο για το τι ακριβώς ενημερώσεις θέλετε να δείτε από τους φίλους σας. Για να δείτε όλες τις επιλογές, κάντε κλικ στο κουμπί "Ρυθμίσεις" στο αναπτυσσόμενο μενού (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.) Στην επόμενη σελίδα, θα δείξουμε πώς λειτουργούν αυτές οι επιπλέον ρυθμίσεις.

04 του 04

Όταν κρύβονται φίλοι, μπορείτε να επιλέξετε ποιες δραστηριότητες να κρύψετε

Αυτό το μενού ελέγχει τον τύπο περιεχομένου που θέλετε να βλέπετε από κάθε φίλο. Το Facebook παραιτήθηκε εντελώς το 2011. © Facebook

Επιλέξτε ποιες δραστηριότητες να αποκρύψετε: Τι είδους;

Εάν κάνετε κλικ στο "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" από το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το κουμπί ΦΙΛΟΙ στη σελίδα Χρονοδιάγραμμα οποιουδήποτε, θα δείτε επιπλέον επιλογές σε ένα νέο αναπτυσσόμενο μενού. Η παραπάνω εικόνα δείχνει τι θα δείτε Αφού κάνετε κλικ στις "ρυθμίσεις".

Οι επιλογές που αναφέρονται πιο πάνω καθορίζουν αν θέλετε να δείτε όλες, τις περισσότερες ή μόνο σημαντικές ενημερώσεις από το άτομο. Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, αυτά ορίζουν τον όγκο των ενημερώσεων που θα λάβετε από αυτά.

Αυτό το μενού σας δείχνει επίσης συγκεκριμένους τύπους ενημερώσεων και συναφών δραστηριοτήτων ανά κατηγορία. Για αυτό το άτομο, μπορείτε να εγγραφείτε ή να καταργήσετε την εγγραφή σε καθέναν από αυτούς τους τύπους περιεχομένου, απλώς επιλέγοντάς το από τη λίστα. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν:

Το Facebook διατηρεί μια σελίδα βοήθειας για τη διαχείριση των ροών ειδήσεων και εξηγεί πώς μπορείτε να αποκρύψετε και να αποκρύψετε φίλους.

Είναι ευκολότερη η φιλικότητα;

Μπορεί να σκέφτεστε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αγαπάς κάποιον από το να το κρύβεις στο Facebook. Από τεχνική άποψη, είναι. Και υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με τον εθισμό στο Facebook και την αξία μιας φιλίας στο Facebook - αν αξίζει ακόμη να διατηρήσει όλες αυτές τις ηλεκτρονικές συνδέσεις.

Αλλά υπάρχουν πολλά οφέλη για τους φίλους του Facebook, καθώς και μειονεκτήματα.

Αλλά εξίσου, δεν πρέπει να υπάρχει καμία βλάβη στο να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους πολλούς γνωστούς σας καθώς και τους φίλους σας στο Facebook, αν μπορείτε απλώς να μάθετε να τους διαχειριστείτε πιο έξυπνα.