Ασφαλίστε το προφίλ σας στο Facebook σε 6 εύκολα βήματα

Πάρτε μερικά λεπτά για να βελτιώσετε την ασφάλειά σας στο Facebook, την ασφάλειά σας και το ιδιωτικό σας απόρρητο

Το Facebook μπορεί να είναι ένα υπέροχο και μαγικό μέρος. Μπορείτε να συνδεθείτε με παλιούς φίλους και να μοιραστείτε τα τελευταία βίντεο αστεία γατάκια ταυτόχρονα.

Όπως και με όλα τα πράγματα καλά, υπάρχει επίσης μια σκοτεινή πλευρά στο Facebook. οι αδίστακτοι εφαρμογές, οι hackers του Facebook, οι κλέφτες ταυτότητας και άλλοι ανάμικτοι κακοί αγαπούν το Facebook σχεδόν όσο και εσύ. Τα δεδομένα του κοινωνικού σας δικτύου, όπως οι φίλοι σας, τα πράγματα που σας αρέσουν, οι ομάδες με τις οποίες συνδέεστε κ.λπ., έχουν όλα γίνει πολύτιμα προϊόντα για χάκερ και απατεώνες.

Φαίνεται δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι απατεώνες θα ήθελαν να χάσουν το προφίλ σας στο Facebook, αλλά έχει νόημα αν το σκεφτείτε. Εάν ένας απατεώνας μπορεί να χάσει το προφίλ σας και για όλους τους σκοπούς και τους σκοπούς «γίνει» εσείς, αναλαμβάνοντας την ταυτότητά σας στο Facebook (μέσω του hacked account), τότε μπορούν να ζητήσουν από τους φίλους σας να κάνουν πράγματα όπως ίσως να τους πουν ότι είστε έσπαστοι κάπου και χρειάζεστε χρήματα ενσύρματο. Οι φίλοι σας θα μπορούσαν να συμμορφωθούν, νομίζοντας ότι είστε πραγματικά σε δύσκολη θέση και από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, ο απατεώνας έχει τα χρήματα του φίλου σας.

Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την εμπειρία σας στο Facebook όσο το δυνατόν ασφαλέστερη:

1. Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Το πρώτο κλειδί για την ασφάλεια στο Facebook είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ώστε ο λογαριασμός σας να μην παραβιάζεται. Ένας ασθενής κωδικός πρόσβασης είναι ένας σίγουρος τρόπος για να υπονομεύσετε το λογαριασμό σας από τους χάκερ και τους κλέφτες ταυτότητας.

2. Ελέγξτε και σφίξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου

Το Facebook εξελίσσεται συνεχώς. Ως αποτέλεσμα, οι επιλογές απορρήτου σας ενδέχεται να αλλάξουν επίσης. Θα πρέπει να ελέγξετε για να δείτε τι ρυθμίσεις απορρήτου έχουν οριστεί τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Εάν διατίθενται νέες επιλογές απορρήτου, επωφεληθείτε από αυτές. Επιλέγετε την επιλογή προβολής "Μόνο φίλοι", όποτε είναι δυνατόν, για να σφίξετε τις βασιλεύσεις σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τα δεδομένα σας.

Το Facebook έχει επίσης προχωρημένες επιλογές απορρήτου που σας επιτρέπουν να περιορίσετε ορισμένους ανθρώπους (δηλ. Τη μαμά σας) από το να βλέπουν συγκεκριμένες αναρτήσεις.

3. Μάθετε πώς να εντοπίσετε έναν hacker στο Facebook

Πολλές φορές οι hackers είναι ξένοι και δεν έχουν καλή αντίληψη της τοπικής γλώσσας. Αυτό είναι καλό. Δείτε τον παραπάνω σύνδεσμο για άλλες ενδείξεις σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού ενός hacker στο Facebook.

4. Μην δημοσιεύετε τα πάντα στο Facebook

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι καλύτερα απομακρυσμένα από το Facebook, όπως το τόπο διαμονής σας, η πλήρης ημερομηνία γέννησής σας και η κατάσταση της σχέσης σας (οι σαλιγκάρια θα ήθελαν να ξέρουν ότι μόλις διαλύσατε κάποιον). Αυτά είναι μόνο μερικά από τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύσετε στο Facebook. (βλ. παραπάνω σύνδεσμο για περισσότερα).

5. Εάν εσείς ή ο λογαριασμός ενός φίλου σας έχει πειραχτεί, αναφέρετε αμέσως

Αν έχετε ήδη πέσει θύμα ενός hacker στο Facebook, θα πρέπει να αναφέρετε το συμβιβασμένο λογαριασμό σας στο Facebook το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε εκ νέου τον έλεγχο του λογαριασμού σας στο Facebook και να αποτρέψετε τους χάκερς να πείσουν τους φίλους σας ότι είστε εσείς, θα μπορούσε να οδηγήσει τους φίλους σας να είναι scammed επίσης.

6. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στο Facebook

Από τις εικόνες σε βίντεο έως τις ενημερώσεις κατάστασης, βάζετε πολλά πράγματα στο Facebook και ίσως να πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το υποστηρίζετε κάθε φορά σε μια στιγμή για ασφαλή φύλαξη.

Το Facebook τώρα καθιστά ευκολότερο από ποτέ να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για όλα όσα έχετε δημοσιεύσει ποτέ. Ένας χάκερ θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει στο προφίλ σας στο Facebook και να διαγράψει κάτι σημαντικό, οπότε είναι πιθανότατα μια καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των πληροφοριών κάθε λίγους μήνες σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας έχει καταστραφεί, διαγραφεί ή απενεργοποιηθεί. Εξετάστε το ενδεχόμενο να διατηρείτε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook σε έναν φυσικό δίσκο, όπως ένα DVD ή ένα Flash Drive. Ίσως θελήσετε επίσης να αποθηκεύσετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας σε ασφαλές μέρος, όπως σε θυρίδα ασφαλείας.

Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο εύκολης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στο Facebook για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της διαδικασίας.