Αναθεώρηση: Γιατί το Gmail είναι καλό και κακό

Είναι το Gmail ακόμα ο βασιλιάς του Webmail;

Έχω χρησιμοποιήσει το Gmail και το Hotmail από το 2004 και το 1997, αντίστοιχα. Έχω πραγματοποιήσει συναλλαγές πάνω από 14.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στις δύο πλατφόρμες και συγκέντρωσα πάνω από 7 GB αποθηκευμένων δεδομένων μεταξύ των δύο υπηρεσιών. Μέχρι τώρα, προτιμούσα το Gmail να οργανώνει και να στέλνει τα ογκώδη μηνύματα μου. Θα ήθελα να πω ότι το Gmail ήταν ο βασιλιάς των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους.

Η ερώτηση: είναι το Gmail ακόμα η καλύτερη δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα;

Επιτρέψτε μου να σας προσφέρω την απάντηση ενός ατόμου στη λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα παρακάτω.

Πλεονεκτήματα του Gmail: Τα πλεονεκτήματα του Gmail


Gmail "στοίβες" και οργανώνει τις συνομιλίες σε θέματα

Καθώς λαμβάνετε και στέλνετε μηνύματα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ομαδοποιούνται αυτόματα ανάλογα με τη γραμμή θέματος, ανεξάρτητα από την ηλικία της συνομιλίας. Καθώς κάποιος απαντά σε εσάς, το Gmail εμφανίζει αυτόματα όλα τα προηγούμενα σχετικά μηνύματα για την αναφορά σας σε ένα συμπαγές κάθετο νήμα. Αυτό αναθεωρεί εύκολα τι έχει συζητηθεί προηγουμένως και σας εξοικονομεί την προσπάθεια αναζήτησης φακέλων για να δείτε τι έγραψες πριν από 4 εβδομάδες. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι απολύτως ανεκτίμητο για τους διοργανωτές, τους διευθυντές ομάδων, τις δημόσιες σχέσεις, τους επαγγελματίες και όποιον επικοινωνεί με πολλούς ανθρώπους και χρειάζεται να παρακολουθεί επακριβώς τις λεπτομέρειες κάθε συνομιλίας.

Το Gmail έχει πολύ εξονυχιστικό έλεγχο κακόβουλου λογισμικού και ιούς

Αυτό είναι επίσης ανεκτίμητο, επειδή αφαιρεί το 99,9% του κινδύνου μόλυνσης του υπολογιστή σας.

Όχι μόνο τα συνημμένα αρχεία αποθηκεύονται στους διακομιστές Gmail της Google, αλλά η Google ενημερώνει συνεχώς το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό για να σας προσφέρει την πιο σύγχρονη προστασία κατά των ιών. Όταν ένα άσχημο ωφέλιμο φορτίο φτάσει στα εισερχόμενά σας, το Gmail θα στείλει μια προειδοποίηση και αμέσως θα κάνει καραντίνα το επιβαρυντικό ωφέλιμο φορτίο για να διατηρήσει τον προσωπικό σας υπολογιστή καθαρό.

Είτε είστε αρχάριος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένας ειδικός στον υπολογιστή, αυτή η προστασία κακόβουλου λογισμικού θα σας εξυπηρετήσει καλά.


Το Gmail προσφέρει μια πύλη ενιαίας εξυπηρέτησης για ημερολόγιο, αποθήκευση αρχείων, φιλοξενία φωτογραφιών, Youtube , blogging, οικονομικές συμβουλές και πολλά άλλα

Επειδή η Google συνδυάζει ("federates") όλες τις βασικές υπηρεσίες της στη γραμμή πλοήγησης Gmail, είναι πολύ εύκολο να μεταβείτε στην ημέρα υπολογισμού σας από ένα μόνο περιβάλλον. Κάντε κράτηση στα ραντεβού σας, μεταφορτώστε τα αρχεία σας για κοινή χρήση, διαβάστε τα τελευταία νέα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείτε τα πιο πρόσφατα μίμουμ του YouTube, βρείτε ένα εστιατόριο και πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο ... όλα στη γραμμή στο επάνω μέρος του παραθύρου του Gmail.

10+ GB χώρου αποθήκευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

10 gigabytes είναι 5 φορές περισσότερος χώρος από τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά είναι παρήγορο να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία πιεστική ανάγκη να διαγραφεί τίποτα. Εάν είστε μια νοοτροπία packrat και επιθυμείτε να κρεμάσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «απλά επειδή», τότε το Gmail είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εάν είστε καθαρός freak, τότε εξετάστε την επισήμανση και την αρχειοθέτηση των αναγνωσμένων μηνυμάτων σας ώστε να εξαφανιστούν από τα εισερχόμενά σας, αλλά απολαύστε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη διαγραφής.

25MB ανά ικανότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ναι, εάν θέλετε να στείλετε συνημμένα αρχείων 25 MB σε έναν φίλο, το Gmail θα το υποστηρίξει. Ενώ τα εισερχόμενα πολλών ανθρώπων δεν θα πάρουν περισσότερα από 5 megabytes, μπορεί κάποιος άλλος Gmailer.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ αυτή την ικανότητα, αλλά είναι καλό να έχετε για όταν επιστρέψετε από αυτό το ταξίδι στην Ευρώπη και έχετε ένα σκάφος των φωτογραφιών που θέλετε να στείλετε. Ναι, η χρήση υπηρεσιών αποθήκευσης αρχείων στο διαδίκτυο είναι μάλλον πιο βολική μακροπρόθεσμα, αλλά για τις σπάνιες περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη μια μεγάλη αποστολή, το Gmail είναι μια καλή επιλογή.

Πραγματικά καλό uptime

Το "χρόνος λειτουργίας" είναι πόσες ημέρες ετησίως η υπηρεσία λειτουργεί σωστά. Στην περίπτωση του Gmail, έχω δει μόνο 2 συντριβές διακομιστή σε 8 χρόνια, και οι δύο συντριβές διήρκεσαν λιγότερο από μία ώρα. Για μια υπηρεσία που μου χρεώνει 0 δολάρια, δεν μπορώ να παραπονεθώ.

Η σύνταξη ενός νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει πολλές πλούσιες λειτουργίες κειμένου

Το "εμπλουτισμένο κείμενο" είναι να έχετε την πλήρη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε κομψές γραμματοσειρές, χρώματα, περιττώματα, κουκκίδες, υπερσυνδέσεις, emoticons και την επικόλληση φωτογραφιών απευθείας σε ένα μήνυμα.

Το Gmail προσφέρει όλα αυτά, και η λειτουργικότητά του είναι 8/10 ισχυρή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θεωρώ ότι η αντιγραφή-επικόλληση δεν διαφυλάσσει αρκετά τις μορφές γραμματοσειρών και παραγράφων, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανό τα e-mail σας να μοιάζουν με όμορφα και επαγγελματικά έγγραφα.

POP3 και συνδυάζοντας πολλαπλά κουτιά email στο Gmail σας

Το Gmail θα συνδεθεί με τα άλλα Exchange και ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κουμπιά και συνδυάστε τα στα εισερχόμενα του Gmail. Αντίθετα, το Gmail σάς επιτρέπει να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την ταυτότητα των άλλων λογαριασμών σας. Αυτό είναι ανεκτίμητο για άτομα που χρησιμοποιούν το Outlook στην εργασία ή που χρησιμοποιούν διαφορετικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πολλοί χρήστες ενέργειας επιλέγουν να χρησιμοποιούν το Gmail αντί για το MS Outlook ως έναν τρόπο να προστατευθούν από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, αλλά ακόμα να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα εργασίας τους. Καλή δουλειά σε αυτό, το Gmail! 9/10

Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Εάν είστε σκληροπυρηνικός δακτυλογράφος, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις πληκτρολογήσεις για να επιταχύνετε τα μηνύματά σας. Πατήστε 'c' για να συντάξετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πατήστε 'e' για να αρχειοθετήσετε ένα μήνυμα, πατήστε 'm' για να απαλλαγείτε από τη συνομιλία από τα εισερχόμενά σας και άλλα. Για όσους χρησιμοποιούν συντομεύσεις στο Gmail , αυτή η λειτουργία είναι εμπιστοσύνη και πολύ βολική.

Ο ανεπιθύμητος χειρισμός είναι εξαιρετικός

Το Gmail κάνει πολύ καλή δουλειά για να σαρώσει τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να εντοπίσει τα μηνύματα που δεν ζητήθηκαν από τα πρότυπα. Αυτή είναι η δύναμη της Google στην εργασία, λαοί. Οι ενοχλητικές προσφορές για φτηνά φαρμακευτικά προϊόντα περιορίζονται στο ελάχιστο και βρίσκονται σε καραντίνα πολύ άνετα στον φάκελο spam. Καλή σε σας για το ισχυρό anti-spam, Gmail!

Η δύναμη της Google

Ναι, όταν προέρχεστε από μια οικογένεια τόσο ισχυρή και πλούσια όσο η Google, θα έχετε την υποστήριξη εκατοντάδων υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης και ένα ισχυρό εμπορικό σήμα που εμπιστεύονται οι άνθρωποι.

Αυτό σημαίνει ότι: η υπηρεσία Gmail λαμβάνει προσοχή πλήρους παρακολούθησης της συντήρησης, την επιρροή ενός αναγνωρισμένου ονόματος τομέα Gmail.com και τα πλευρικά οφέλη από το YouTube, το Google Drive, το Flickr, το Google+ και τους Χάρτες Google. Είναι καλό όταν το Gmail είναι αρκετά σεβαστό ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιχείρησης χωρίς στίγμα. Είναι επίσης ωραίο όταν έχετε τόσες πολλές σχετικές υπηρεσίες στα χέρια σας.

Η ταχύτητα της Google

Το Gmail προσφέρει πολύ γρήγορα μηνύματα. ΠΟΛΥ. Ενώ ο ανταγωνισμός του Yahoo! και το GMX θα διαρκέσει 30 δευτερόλεπτα έως 5 λεπτά για να δημοσιεύσει πραγματικά τα μηνύματά σας στους παραλήπτες, το Gmail παραδίδει τα προϊόντα του μέσα σε 10 δευτερόλεπτα από το πάτημα του αποστολέα. Χάρη στο ακριβό και ευρύ δίκτυο των διακομιστών της Google σε όλο τον κόσμο, οι χρήστες του Gmail μπορούν να επωφεληθούν από σχεδόν άμεση αποστολή.

Gmail Μειονεκτήματα: Τα μειονεκτήματα του Gmail


Η σύνταξη μηνυμάτων απάντησης χρησιμοποιεί μια μικρή οθόνη

Σε αντίθεση με την ολοκαίνουργια οθόνη μηνυμάτων, το Gmail εμφανίζει τη διαφήμιση στη δεξιά πλευρά της οθόνης απάντησης, η οποία μειώνει σημαντικά τον διαθέσιμο χώρο προβολής απαντήσεων. Ακριβώς όπως να αναγκάζεστε να εργάζεστε σε ένα μικρό γραφείο, αυτός ο στενός χώρος στην οθόνη είναι απογοητευτικός για τους ανθρώπους που εκτιμούν την ποιότητα της γραφής τους.


Η διαφήμιση Google είναι ενοχλητική

Επειδή το Gmail προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία, στο δεξί μέρος της οθόνης εμφανίζονται διαφημίσεις με στοχοθετημένες κείμενα κάθε φορά που διαβάζετε ή απαντάτε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ενώ δεν αναβοσβήνουν εικόνες (ευτυχώς), αυτές οι διαφημίσεις κειμένου ξινίζουν τη γεύση του καθημερινού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι χρήστες του Gmail μαθαίνουν να το συντονίζουν από τη σκέψη τους, αλλά η διαφήμιση δεν πηγαίνει ποτέ στο Gmail.

Η πρότασή μου είναι ότι η Google θεωρεί τη μετακίνηση των συνδέσμων κειμένου εκτός της περιοχής πληκτρολόγησης.

Το Gmail σάς δίνει "ετικέτες" αντί για φακέλους

Οι άνθρωποι προτιμούν φακέλους. Νομίζω ότι είναι η εμπειρία που δεν είναι ορατή / ξεπερασμένη από το μυαλό που πηγαίνει με τη μετακίνηση των μηνυμάτων σε φακέλους. Ενώ πιστεύω ότι οι ετικέτες του Gmail είναι τελικά πρακτικότερες για την προσθήκη ετικετών και την οργάνωση μηνυμάτων (δηλ. Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλαπλές ετικέτες σε ένα μήνυμα, ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τη χρήση πολλών φακέλων), οι περισσότεροι χρήστες δεν τους αρέσουν οι ετικέτες. Google: γιατί να μην δίνουμε στους ανθρώπους τόσο φακέλους και ετικέτες, απλώς να κάνεις κάτι τέτοιο μη-θέμα;

Το Gmail ενσωματώνεται μόνο με τα κοινωνικά μέσα Google+

Αυτό είναι ένα μειονέκτημα για τους ανθρώπους που τους αρέσει το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα εκτός της Google. Οι αποστολείς μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν εμφανίζουν τις φωτογραφίες τους, ούτε συνδέονται αυτόματα με υπερσύνδεσμο των κοινωνικών προφίλ. Αυτό φαίνεται σαν ένα επιπόλαιό και περιττό χαρακτηριστικό, αλλά οι άνθρωποι θέλουν τα κοινωνικά μέσα τους, και θέλουν να είναι βολικό και απρόσκοπτο.

Δεν υπάρχει ξεδιαγραφή

Σίγουρα, δεν υπάρχει λόγος να διαγράψετε τίποτα, αν λάβετε υπόψη ότι έχετε 10 gigabytes διαθέσιμο σε εσάς. Αλλά πρέπει να πατήσετε πραγματικά την εντολή διαγραφής, τότε έχετε κολλήσει με τα αποτελέσματα ... δεν υπάρχει ανάκτηση αυτού του μηνύματος ή των αρχείων που επισυνάπτονται σε αυτό. Πιστέψτε, 2 φορές το χρόνο ότι θα το κάνετε αυτό, θα χάσετε την ανάκαμψη.

Το Gmail είναι πραγματικά απλό

Ενώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Gmail σας με διάφορα θέματα, η διεπαφή του Gmail είναι απλά βαρετή. Αυτό δεν είναι ένα showstopper με κανένα τρόπο, αλλά η Google θα μπορούσε εύκολα να βάλει κάποιο στυλ και σχεδιασμό για να κάνει το Gmail πιο ελκυστικό. Έλα, Google: ίσως να καταρρεύσει την αριστερή γραμμή πλοήγησης σε ένα μικρό μενού και να δημιουργήσει περισσότερο χώρο για την οθόνη απάντησης του πλούσιου μηνύματος κειμένου. Ή ίσως να μας δώσετε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την εμφάνιση γραμματοσειράς των εισερχομένων μας; Γιατί το Outlook.com έχει αυτές τις δυνατότητες και όχι το Gmail;

Ετυμηγορία: Για 8 χρόνια, οι αδυναμίες του Gmail είναι αναλογικά μικρές, λόγω των πολλών θετικών του. Αλλά το 2012, ο ανταγωνισμός για το webmail σας είναι έντονος και άλλες υπηρεσίες προσφέρουν πολλούς δελεαστικούς λόγους αλλαγής. Τώρα, οι ανεπάρκειες του Gmail έχουν πάει από «συντροφικό» σε «hey, άλλες υπηρεσίες δεν έχουν αυτά τα προβλήματα». Ναι, το Gmail εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική υπηρεσία και το όνομά του εξακολουθεί να είναι σεβαστό. Αλλά το Gmail δεν είναι απλά ο ξεκάθαρος ηγέτης του webmail που ήταν πριν από χρόνια.

Ερώτηση: Είναι το Gmail ακόμα ο βασιλιάς του Webmail;
Απάντηση: Ναι. Αλλά είναι ένας βασιλιάς γήρανσης.

Παρά την απλή οπτική εμπειρία και την εξαιρετικά ελκυστική λειτουργία "ετικετών", το Gmail εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική υπηρεσία. Εάν η εμφάνιση και τα κοινωνικά μέσα είναι δευτερεύουσες για εσάς και εάν σας αρέσει το Gmail για το πόσο πρακτικά διαχειρίζεται την καθημερινή σας ανταλλαγή μηνυμάτων, τότε δεν υπάρχει μεγάλος λόγος για να μεταβείτε στο Outlook.com .

Ευκολία: 9/10
Χαρακτηριστικά γραφής και μορφοποίησης εμπλουτισμένων κειμένων: 7,5 / 10
Συντομεύσεις πληκτρολογίου / Προσαρμογή: 9/10
Οργάνωση και αποθήκευση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 8/10
Ανάγνωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 9/10
Προστασία από ιούς: 9/10
Διαχείριση Spam: 9/10
Εμφάνιση και μακιγιάζ ματιών: 6/10
Απουσία ενοχλητικής διαφήμισης: 5/10
Σύνδεση με POP / SMTP και άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 9/10
Λειτουργικότητα εφαρμογών για κινητά: 9/10
Συνολικά: 8/10


Επόμενο: Εάν το Gmail εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς, τότε είναι το Outlook.com ο Prince-in-Waiting;