Αναθεώρηση του Outlook.com

Γιατί το Outlook.com είναι ο πρίγκιπας του Webmail (μετά το Gmail)

Gmail έναντι αναθεώρησης του Outlook

Το Hotmail έχει εξελιχθεί σε "Outlook.com" και είναι εντυπωσιακό. Με μια πολύ καθαρή διασύνδεση, τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, διακριτική διαφήμιση, δωδεκάδα λεπτών χαρακτηριστικών για ευκολία, και η επιλογή χρήσης φακέλων ή ετικετών ή και των δύο, το Outlook.com σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε την οδήγηση. About.com εξετάζει το νέο Outlook.com παρακάτω.

Πλεονεκτήματα: Τα πλεονεκτήματα της νέας υπηρεσίας Webmail του Outlook.com

1) Το Outlook.com διατηρεί τη διαφήμιση στο κομψό ελάχιστο. Αντί των αποσπασματικών συνδέσμων κειμένου που εμφανίζονται στο Gmail, το Outlook.com χρησιμοποιεί γκρι-γκρι πλακάκια στα δεξιά της οθόνης σας. Η οπτική εμπειρία είναι πολύ λεπτή και οι διαφημίσεις του Outlook.com δεν τραβούν το μάτι σας όπως το Gmail . Οι διαφημίσεις του Outlook.com προβάλλονται από τη διαφήμιση της Microsoft, την οποία ελέγχετε και εσείς. Μπορείτε να το πείτε ότι δεν επιθυμείτε προσαρμοσμένη διαφήμιση ή μπορείτε να το πείτε σε ποια θέματα και μάρκες είστε πρόθυμοι να δείτε. Είναι ένα αρκετά διακριτικό σύστημα και αναμφισβήτητα η καθαρότερη διαφήμιση μέσω διαδικτύου του 2012.

2) Μπορείτε να διαγράψετε. Ναι, σε αντίθεση με το Gmail , είναι δυνατή η ανάκτηση ενός μηνύματος μετά τη διαγραφή του. Αυτό δεν φαίνεται να είναι τόσο μεγάλο, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να διαγράψετε τίποτα στο Gmail ή στο Outlook.com. Αλλά για εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμούν να καθαρίσουν τα inboxes και τους φακέλους τους, αυτό το χαρακτηριστικό αποκατάστασης είναι πολύ παρήγορο.

3) Η «σάρωση» και η παρεμπόδιση ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πραγματικά κηλίδα. Παρόλο που χρειάζονται 6 κλικ για να απαγορευτεί ένα συγκεκριμένο είδος μηνύματος από τα εισερχόμενα του Gmail , χρειάζονται 3 κλικ για να «σκουπιστούν» από το Outlook.com.

Ακόμη καλύτερα: μπορείτε να επιλέξετε να απαγορεύσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τόσο από μεμονωμένους αποστολείς όσο και από ολόκληρα ονόματα τομέων , κάτι που είναι χρήσιμο αν θέλετε να συμμετέχετε πειραματικά σε διαφορετικές συνδρομές στον ιστό.

4) Μπορείτε να ταξινομήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά μέγεθος αρχείου για γρήγορο καθάρισμα. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν είναι άμεσα εφικτό στο Gmail: ανακατέψτε τα μεγαλύτερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην κορυφή της οθόνης σας, όπου μπορείτε να μετακινήσετε μαζικά ή να τα διαγράψετε μαζικά. Ναι, το τεράστιο αποθηκευτικό χώρο του Outlook.com δεν κάνει τη διαγραφή επείγουσας ανάγκης, αλλά οι καθαροί φρικιέρες θα αγαπήσουν αυτό το χαρακτηριστικό.

5) Η ενσωμάτωση των κοινωνικών μέσων προσθέτει ευκολία και πλούσια γεύση προσωπικής σύνδεσης. Είτε εσείς προσωπικά συμπαθείτε το Facebook / Google+ / LinkedIn / Twitter, υπάρχει κάτι πραγματικά ανθρώπινο για να δείτε τα πρόσωπα των φίλων σας να εμφανίζονται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για αυτό το χαρακτηριστικό, πολλοί άνθρωποι κάνουν. Τα ηλεκτρονικά βιβλία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν επίσης να συνδεθούν με τα εισερχόμενα του Outlook.com (π.χ. επαγγελματικές επαφές του LinkedIn). Η διασκέψεις Skype με ένα κλικ είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που οργανώνουν ομάδες ή έχουν σχέσεις μεγάλων αποστάσεων.

Αυτή η σύνδεση κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μπορεί να ανοίξει μερικές πρακτικές πόρτες προσθέτοντας ένα καλό προσωπικό αίσθημα σε κάθε μήνυμα. Σίγουρα, δώστε αυτό το κομμάτι του Outlook.com μια δοκιμή και δείτε μόνοι σας γιατί αυτό είναι καλό.

6) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών. Αυτό είναι πραγματικά τακτοποιημένο: το αρχείο που έχετε συνημμένες εικόνες μπορεί να εμφανιστεί σε μορφή παρουσίασης παρουσίασης στο Outlook.com. Παρόλο που το Gmail τα εμφανίζει ως ενσωματωμένες μικρογραφίες ή εικόνες in-line, το Outlook.com προχωράει ένα βήμα παραπέρα και κάνει κάθε email μια μικρή συλλογή εικόνων. Το Outlook.com επισημαίνει ακόμα και όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν φωτογραφίες και τα φιλτράρει με τη γρήγορη προβολή "Φωτογραφίες". Καλή μετακίνηση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft είναι πλέον επιπλέον οπτικά ευχάριστη!

7) Άμεσες ενέργειες. Αυτό είναι ένα λεπτό μικρό χαρακτηριστικό. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από μια γραμμή θέματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά σας και μπορείτε να κάνετε μονό κλικ σε αυτήν τη σημαία, να τη διαγράψετε ή να την επισημάνετε ως μη αναγνωσμένη. Είναι μια από τις πολλές λεπτότητες στο Outlook.com, και μαρτυρία για το πόσο, αν και η Microsoft έθεσε σε αυτή τη νέα υπηρεσία web.

8) Ειδική ασφάλεια για καφέ Internet. Ναι, υπάρχει μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα Outlook.com για άτομα που δανείζονται δημόσιους υπολογιστές.

Συνδέοντας το κινητό σας με τον λογαριασμό σας στο Outlook.com, η Microsoft μπορεί να σας στείλει έναν κωδικό μιας χρήσης μέσω μηνύματος κειμένου. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης θα επιτρέψει μόνο μια μοναδική σύνδεση στο λογαριασμό σας στο Outlook.com. Έτσι, μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο internet cafe , μπορείτε να αποσυνδεθείτε από την εμπιστοσύνη ότι ένας περιστασιακός χάκερ δεν θα έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο με την πλοήγηση στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησης.

9) Χώρος χωρίς σκληρό δίσκο. Ενώ το Gmail σας προσφέρει ένα τεράστιο 10 gigabytes, το Outlook.com της Microsoft δεν προσφέρει κανένα πραγματικό όριο για το πόσα e - mail και τα συνημμένα αρχεία μπορείτε να αποθηκεύσετε. Με την ενσωμάτωση του Outlook.com με την υπηρεσία cloud SkyDrive , μπορείτε να έχετε τουλάχιστον 25GB χώρου email. Και η Microsoft υπόσχεται να επεκτείνει αυτό ακόμη περισσότερο, θα πρέπει πραγματικά να συσσωρεύσει αυτό το πολύ περιεχόμενο. Οι σκληροί δίσκοι είναι φθηνοί αυτές τις μέρες, και η Microsoft δεν σκιάζει πόσο μοιράζεται μαζί σας εδώ.

10) Διευθύνσεις email Stealth. Εκτός από τη συνηθισμένη σύνδεσή σας (π.χ. paul.gil@outlook.com), μπορείτε να έχετε μια δεύτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορεί να διαγραφεί ή να μετονομαστεί κατά βούληση (π.χ. paul.consultant99@outlook.com).

Αυτό είναι ιδανικό για να συμμετάσχετε σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία ή να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε κάποιον που δεν εμπιστεύεστε. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να φιλτράρετε τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το ψευδώνυμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή να διαγράψετε εντελώς τη διεύθυνση αυτή εάν αισθάνεστε ότι έχετε υποστεί ανεπιθύμητη αλληλογραφία . Αυτό θα είναι πολύ βολικό για μερικούς ανθρώπους, και πάλι, η Microsoft δίνει προσοχή σε πολλές μικρές αλλά χρήσιμες λεπτομέρειες.

11) HTML και CSS μορφοποίηση, ακριβώς στα e-mail σας. Αυτό είναι πολύ σκοτεινό, αλλά hardcore webheads θα το αγαπούν αυτό. Μπορείτε να δημιουργήσετε πίνακες, διαιρέσεις, ενσωματωμένα στυλ και σήμανση υπερκειμένου λέξεων-κλειδιών απευθείας στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Αποθηκεύστε αυτό ως πρότυπο και έχετε μια πολύ ισχυρή οπτική δήλωση στα χέρια σας. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, με λίγη προσπάθεια, μπορούν να γίνουν ανεξάρτητες δηλώσεις και οχήματα επωνυμίας για τη μικρή σας εταιρεία. Bravo στη Microsoft για αυτό το προηγμένο χαρακτηριστικό!

12) Το παράθυρο απάντησης είναι μεγάλο. Ναι, οι οπαδοί του Gmail , το παράθυρο απάντησης χρησιμοποιεί το πλήρες πλάτος της οθόνης του προγράμματος περιήγησης. Αυτή είναι μια πραγματική απόλαυση, αφού υποστεί αυτή τη συμπιεσμένη εμπειρία στο παράθυρο απάντησης του Gmail.

Δεν υπάρχουν ενοχλητικοί σύνδεσμοι που υποστηρίζονται από την πλευρά εδώ, παιδιά ... απλά ανοίξτε καθαρό χώρο για να δημιουργήσετε τα μηνύματά σας .

13) Το Outlook.com είναι πολύ καθαρό και ευχάριστο να κοιτάξει κανείς. Ναι, φαίνεται ότι έχει σημασία κατά την ανάγνωση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθημερινά. Το Outlook.com χρησιμοποιεί μια πολύ άσπρη και απαλή εμφάνιση χωρίς ενοχλητικούς συνδέσμους με μπλε και άσπρο. Ένα κινητό παράθυρο ανάγνωσης είναι χρήσιμο για τη γρήγορη σάρωση πολλών μηνυμάτων και το ένα στοιχείο κάθε πραγματικού οπτικού βάρους - η γραμμή τίτλου και εντολής - μπορεί να αλλάξει σε διαφορετικά χρώματα.

14) Το Outlook.com υποστηρίζει συντομεύσεις πληκτρολογίου , ακόμα και συντομεύσεις του Gmail . Αυτό είναι υπέροχο για τους ανθρώπους που είναι χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξουσίας! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου Outlook 2013, Yahoo! συντομεύσεις πληκτρολογίου ή ακόμα και συντομεύσεις πληκτρολογίου του Gmail . Εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολογήσεις, θα το απολαύσετε απολύτως. Ωραία δουλειά, η Microsoft!

15) Μπορείτε να έχετε ετικέτες κατηγοριών και κατηγοριών! Ναι, αυτό είναι ίσως ο μεγαλύτερος διαφοροποιητής του Outlook.com έναντι του Gmail. Σε αντίθεση με το αντίθετο-διαισθητικό σύστημα "επισήμανσης" στο οποίο περιορίζεται το Gmail , μπορείτε να έχετε και ετικέτες και ξεχωριστούς φακέλους στο Outlook.com.

Χρησιμοποιώντας τη λέξη "κατηγορίες" αντί για ετικέτες, είναι δυνατή η επισήμανση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με πολλές κατηγορίες και, στη συνέχεια, να αποθηκεύσετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διαφορετικούς φακέλους . Αυτό είναι ιδανικό για αναζήτηση και ανάκτηση μηνυμάτων αργότερα. Η Microsoft το καρφώνει με αυτήν την προσφορά διπλού χαρακτηριστικού και για πολλούς χρήστες αυτό αρκεί μόνο για να μεταβεί από το Gmail στο Outlook.com. Καλά, η Microsoft.

Μειονεκτήματα: Τι δεν είναι τόσο καλό για το Outlook Webmail

Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων δοκιμής μου, ήταν δύσκολο να βρω τυχόν σφάλματα εμφάνισης με το νέο webmail του Microsoft Outlook.com. Όσο περισσότερο χρησιμοποιώ αυτό το webmail, τόσο περισσότερο ανακαλύπτω πόση προσπάθεια η Microsoft έβαλε στις λεπτομέρειες και τις λεπτές λεπτομέρειες της ευκολίας των μηνυμάτων. Οι σχεδιαστές κατάφεραν όχι μόνο να προσφέρουν πολλά μικρά χαρακτηριστικά που καθιστούν τα μηνύματα εξαιρετικά βολικά, αλλά το έχουν κάνει με πλήρη αφοσίωση σε μια καθαρή και ξεκάθαρη οπτική εμπειρία.

Εδώ είναι τα στοιχεία που έκαναν τη λίστα κατά. Η Microsoft έκανε μια διεξοδική δουλειά στο Outlook.com.

1) Το τράβηγμα του Gmail και άλλων αποθηκευμένων email σας στο Outlook μπορεί να είναι αργή. Είχα πάνω από 6 gigabytes αποθηκευμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail μου και πήρε το Outlook.com σε διάστημα 6 ημερών για να το φέρει πέρα. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν τόσο πολλά μηνύματα όσο έχω, οπότε αυτό είναι ένα αίνιγμα για τους περισσότερους. Αλλά εάν θέλετε να μεταβείτε στο Outlook και να διατηρήσετε τα παλιά σας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους παλιούς λογαριασμούς σας, μην περιμένετε να είναι γρήγορο για μεταφορά.

2) Το ημερολόγιο Outlook.com εξακολουθεί να είναι εμφάνιση του Windows Live / Hotmail. Ξέρω ξέρω...

αυτό είναι κάπως whiny από μένα να παραπονεθώ για αυτό. Όμως, το νέο οπτικό σχέδιο του Outlook.com είναι τόσο καθαρό και συνεπές με τα Windows 8 , φαίνεται κρίμα ότι το ημερολόγιο του Outlook.com εξακολουθεί να φαίνεται πολύ 2008. Ω, καλά, θα ζήσω με αυτό.

3) Οι ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook είναι λίγο μπερδεμένες κατά την πρώτη φορά. Αυτό είναι ένα μη-ζήτημα από τη στιγμή που οι άνθρωποι το μαθαίνουν και οι προτροπές του Outlook.com στην οθόνη είναι σίγουρα σαφείς από το ίδιο το Facebook. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει αν θέλετε οι φωτογραφίες και το προσωπικό σας περιεχόμενο στο Facebook να είναι ορατές στις επαφές σας στο Outlook.com.

4) Η εφαρμογή για κινητά του Outlook.com είναι περιτυλιγμένη. Συγκεκριμένα, το χαρακτηριστικό anti-spam "σκούπισμα" λείπει στην εφαρμογή smartphone / tablet, πράγμα που αραιώνει πραγματικά μια από τις εξαιρετικές δυνατότητες του Outlook.com.

5) Τα κουμπιά στο σπίτι 'Outlook' / ' Windows Live' / 'Hotmail' προκαλούν σύγχυση. Ενώ τα 3 κουμπιά σας συνδέουν τελικά με τα ίδια τελικά εισερχόμενα, η ασυνέπεια του κουμπιού προκαλεί δισταγμό χρήστη κατά τη διάρκεια της καμπύλης εκμάθησης.

6) Οι ετικέτες του Gmail δεν εισάγονται στο Outlook.com. Μετά από χρόνια χρήσης του Gmail , έχω συσσωρεύσει πολλές εκατοντάδες ετικετών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελπίζω να μεταφέρουν σε ισοδύναμα φακέλων στο Outlook.

Ή ίσως ακόμη και να τις μεταφέρετε στις κατηγορίες του Outlook.com. Αλλά δυστυχώς: δεν υπάρχει τύχη. Το Outlook.com της Microsoft πράγματι εισάγει μηνύματα Gmail, αλλά θα τα εισάγει όλα σε ένα μεγάλο φάκελο για εσάς. Θα χρειαστεί να επανασυνδέσετε τα πάντα με το μη αυτόματο τρόπο στο Outlook.com. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση για τη χρήση του Outlook.com.

7) Η ταχύτητα παράδοσης και λήψης είναι πιο αργή από το Gmail. Για οποιουσδήποτε λόγους εσωτερικής δικτύωσης και μεταφοράς δεδομένων, το Outlook.com ήταν επανειλημμένα πιο αργό από το Gmail όταν έκανα πολλές δοκιμές ταχύτητας δίπλα-δίπλα. Όταν θα στέλνω ταυτόχρονο μέγεθος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εταιρικό λογαριασμό μου από το Outlook και το Gmail ταυτόχρονα, το Outlook ήταν πάντα πιο αργό με τουλάχιστον μερικά δευτερόλεπτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Outlook δεν έστειλε μηνύματα για περισσότερο από 15 λεπτά, ενώ το Gmail ήταν πάντοτε εντός 30 δευτερολέπτων. Παρομοίως, όταν λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταυτόχρονα, το Outlook.com ήταν πιο αργό από το Gmail. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην παρατηρήσουν αυτή τη χρονική υστέρηση , αλλά για όσους από εμάς χρησιμοποιούν e-mail κάθε μέρα, αυτό ήταν ένα σημείο απογοήτευσης με το Outlook.com.

Είναι το Outlook.com καλύτερο από το Gmail;


Όταν πρόκειται να δημιουργήσετε και να απαντήσετε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ναι, το Outlook.com είναι μια εξαιρετική εμπειρία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail. Το παράθυρο επεξεργασίας του Outlook.com και οι δυνατότητες μορφοποίησης είναι εύκολα διαθέσιμα (σε αντίθεση με τις εντολές μορφοποίησης του Gmail). Και ο μεγάλος χώρος κάνει τη συγγραφή και την απάντηση στα μηνύματα πολύ σαφή και οπτικά ευχάριστη. Το Outlook.com προσφέρει στους φακέλους και κατηγοριοποίηση της ετικέτας και διαθέτει δεκάδες λεπτές ανέσεις που προσθέτουν μια υπέροχη καθημερινή εμπειρία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αλίμονο, το Outlook.com χάνει την ταχύτητα παράδοσης. Επίσης, δεν διαθέτει ορισμένες από τις χρήσιμες λειτουργίες αυτόματης συσσωμάτωσης του Gmail, όπως οι αυτόματες καρτέλες και οι κανόνες. Επιπλέον, η έκδοση για κινητές εφαρμογές του Outlook.com δεν διαθέτει τη δυνατότητα "σάρωσης" (πραγματική αδυναμία από τη Microsoft).

Ετυμηγορία: Αξίζει να το κάνετε για να χωρίσετε το Gmail σας και να αλλάξετε; Προτείνω 'ίσως'. Το Outlook.com είναι πολύ κοντά στο Gmail για το σύνολο των χαρακτηριστικών και τη φιλικότητα προς το χρήστη, και η τελική απόφαση είναι πιθανό να βράσει κάτω από προσωπική προτίμηση.

Κατά τη γνώμη μου, το Gmail εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς του δωρεάν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά το Outlook.com είναι σίγουρα το νέο Prince-in-Waiting και έχει φρέσκα και καινούρια πράγματα που προσφέρει ο βασιλιάς όχι.

Τουλάχιστον, δοκιμάστε το Outlook.com και αποφασίστε μόνοι σας. Τα πλεονεκτήματα του Outlook.com μπορεί να σας κάνουν πιο προσωπική διαφορά από ό, τι το Gmail, οπότε έχετε σίγουρα το χρόνο να συντάξετε τα δικά σας συμπεράσματα. Τόσο το Outlook.com όσο και το Gmail είναι καλές υπηρεσίες .

Τελική βαθμολογία του Outlook.com

Ευκολία: 8/10
Χαρακτηριστικά γραφής και μορφοποίησης εμπλουτισμένου κειμένου: 9,5 / 10
Συντομεύσεις πληκτρολογίου / Προσαρμογή: 9/10
Οργάνωση και αποθήκευση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 9/10
Ανάγνωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 9/10
Προστασία από ιούς: 9/10
Διαχείριση Spam: 8.5 / 10
Εμφάνιση και μακιγιάζ ματιών: 9/10
Απουσία ενοχλητικής διαφήμισης: 9/10
Σύνδεση με POP / SMTP και άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 9/10
Λειτουργικότητα εφαρμογών για κινητά: 8/10
Συνολικά: 8,5 / 10