Τα απορροφητικά προϊόντα που είναι τοποθετημένα στο πάνω μέρος της κεφαλής

Από την HTC μέχρι τη Sony, αρκετές εταιρείες πειραματίζονται με αυτήν την αναδυόμενη τεχνολογία

Μπορεί να έχετε ακούσει για το ακουστικό εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift , το οποίο ανήκει στο Facebook, ή το Microsoft HoloLens , ένα ακουστικό με επαυξημένη πραγματικότητα που καθιστά καθυστερημένους τους τίτλους τεχνολογίας. Αυτές οι συσκευές είναι μόνο δύο παραδείγματα μιας ανερχόμενης κατηγορίας φορητών τεχνολογιών. Ας ρίξουμε μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά σε αυτά τα δύο gadgets, καθώς και ορισμένοι ανταγωνιστές από άλλες μεγάλες επωνυμίες εταιρείες.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν διαβάζετε για αυτές τις διάφορες συσκευές: Η ενισχυμένη πραγματικότητα αναφέρεται σε επικαλύψεις πληροφοριών - όπως ο καιρός, οι οδηγίες ή τα στοιχεία σε ένα παιχνίδι - που ενισχύουν την άποψή σας για τον πραγματικό φυσικό κόσμο (a la Google Glass) η εικονική πραγματικότητα συνεπάγεται μια εντυπωσιακή εμπειρία εντελώς ξεχωριστή από αυτό που θα βλέπατε μπροστά σας όταν δεν φοράτε κεφαλή οθόνη.

Το Oculus Rift

Όταν η εταιρεία σας αποκτάται από το Facebook για 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετοχές εταιρειών, οι άνθρωποι λαμβάνουν γνώση. Αυτό ακριβώς συνέβη με την Oculus VR, την εταιρεία πίσω από την οθονη -πραγματικότητα οθόνη Oculus Rift . Αν και η έκδοση της συσκευής έτοιμη για καταναλωτές βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οι προηγούμενες εκδόσεις προγραμματιστών παρέχουν ενδείξεις για το τι μπορούμε να περιμένουμε από το τελικό προϊόν. Η οθόνη είναι ορατή μέσω διπλών φακών και η συσκευή έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να προσφέρει στερεοσκοπική 3D όψη.

Η έκδοση του καταναλωτή διαθέτει ενσωματωμένο ήχο, βελτιωμένη παρακολούθηση κεφαλής και θέσης, ασύρματη λειτουργία και οθόνη υψηλότερης ανάλυσης. Όσον αφορά τις περιπτώσεις χρήσης, το Oculus Rift έχει βρει ήδη κάποιους υιοθετώντες στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών. τίτλοι όπως το Half-Life 2 και το Hawken υποστηρίζουν το κιτ ανάπτυξης Oculus Rift dev.

Microsoft HoloLens

Ενώ το Oculus Rift εμπίπτει στην κατηγορία της εικονικής πραγματικότητας, το HoloLens της Microsoft είναι ένα ακουστικό επαυξημένης πραγματικότητας. Το HoloLens λειτουργεί με εφαρμογές που βασίζονται στην πλατφόρμα Holographic Windows, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει στους προγραμματιστές να μετατρέπουν τις εφαρμογές των Windows 10 σε ολογράμματα για την οθόνη που τοποθετείται στο κεφάλι.

Η Microsoft έχει πει ότι οι HoloLens θα βρουν περιπτώσεις χρήσης τόσο ευρείες όσο το Minecraft και την παροχή εικονικών ανατομικών μαθήσεων σε φοιτητές ιατρικής. Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε περίπου 40 χώρες.

HTC Vive

Μπορεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η HTC, μια εταιρεία που είναι πιο γνωστή για τα smartphones της, μπήκε στο κεφάλι τοποθετημένο φορετό χώρο, αλλά όλα έχουν νόημα όταν εξετάζετε τον συνεργάτη της: βαλβίδων Corporation βαρέων βαρών ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών.

Το HTC Vive συνεργάζεται με τους σταθμούς βάσης SteamVR για να παρακολουθεί τις κινήσεις σας και είναι προσδεδεμένο σε έναν υπολογιστή και οι ελεγκτές επιτρέπουν στον χρήστη να αλληλεπιδράσει με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας πριν από τα μάτια του. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το HTC Vive εστιάζει στα παιχνίδια - πρόσφατα demos περιλαμβάνουν μια έκδοση του Portal .

Google Daydream View

Το Daydream είναι το όνομα της πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας της Google (VR). Η πραγματική συσκευή είναι το Daydream View (τώρα στη δεύτερη γενιά), ένα μαλακό, ελαφρύ ακουστικό από ύφασμα στο οποίο εισάγετε το συμβατό Android smartphone σας. Η προβολή Daydream View έχει φακούς υψηλής απόδοσης, με αποτέλεσμα την καλύτερη διαύγεια της εικόνας και ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. Είναι επίσης φτιαγμένο για να ταιριάζει πάνω από τα περισσότερα γυαλιά, το οποίο διαφέρει σημαντικά σε σχεδιασμό από άλλα ακουστικά στο ότι έχει μόνο έναν ιμάντα που πηγαίνει γύρω από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Υπάρχουν επίσης τόνοι φοβερών εφαρμογών που λειτουργούν με το Google Daydream View .

Samsung Gear VR

Το ακουστικό της Samsung Gear VR (Innovator Edition) είναι συμβατό με μερικά από τα smartphones της εταιρείας. Για να χρησιμοποιήσετε το Gear VR, εξασφαλίζετε ένα συμβατό τηλέφωνο Samsung μπροστά από το ακουστικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δοκιμάσετε πανοραμικά παιχνίδια, βίντεο και εικόνες πανοραμικών εικόνων.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Oculus VR συνεργάστηκε με τη Samsung για την ανάπτυξη του Gear VR Innovator Edition και αυτή η συσκευή δεν έχει σκοπό να ανταγωνιστεί το Oculus Rift. Σκεφτείτε το VR Gear ως "εικονική πραγματικότητα lite" ή κινητή εικονική πραγματικότητα.