Δημιουργία εφαρμογών για το Διαδίκτυο των πραγμάτων μέσα στην επιχείρηση

Ποιες εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν κατά τη δημιουργία των εφαρμογών για το Διαδίκτυο

Χάρη στην πληθώρα των συνδεδεμένων συσκευών, έξυπνων συσκευών και φορητών συσκευών στην αγορά σήμερα, η έννοια του Διαδικτύου των πραγμάτων έχει φτάσει στο προσκήνιο τώρα περισσότερο από ποτέ. Το IoT είναι βασικά ένα δίκτυο αντικειμένων ή «πράξεων» που περιέχουν ενσωματωμένη τεχνολογία και μπορούν να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω αυτής της τεχνολογίας. Αυτά τα gadgets περιλαμβάνουν έξυπνες συσκευές, οι οποίες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και να ελεγχθούν από απόσταση, ωφελώντας έτσι τους χρήστες, που κυμαίνονται από μια ποικιλία βιομηχανιών. Η ευκολία και η ευκολία χρήσης που προσφέρει το IoT δημιουργεί αύξηση της ζήτησης για εφαρμογές για συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων παρακολούθησης σπίτι και επιχειρήσεων, υπολογιστών και πλοήγησης και πολλά άλλα.

Το IoT μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις εταιρείες που στοχεύουν στην απρόσκοπτη σύνδεση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών στο περιβάλλον τους, διευκολύνοντας έτσι την εργασία των εργαζομένων τους. αυξάνοντας τελικά τη συνολική παραγωγικότητά τους. Οι πιο εδραιωμένες επιχειρηματικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν ήδη επενδύσει σε κινητά οικοσυστήματα, επιδιώκουν τώρα να υποστηρίξουν και την φορητή τεχνολογία. Οι προγραμματιστές εφαρμογών ακολουθούν την τάση και δημιουργούν λογισμικό για την υποστήριξη αυτών των συσκευών.

Με την εξαιρετική διάδοση των συσκευών - κινητών και άλλων - οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πρόκληση να προσφέρουν μια απρόσκοπτη, εξατομικευμένη εμπειρία σε ολόκληρο το φάσμα των συσκευών και των λειτουργικών συστημάτων, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και το απόρρητο των εργαζομένων και του δικτύου της. Καθώς οι νέες συσκευές εισέρχονται στην αρένα, οι εταιρείες πρέπει να ενημερώσουν συνεχώς την τεχνολογία τους, προκειμένου να υποστηρίξουν όλους τους.

Ποιά πράγματα πρέπει να εξετάσουν οι επιχειρήσεις προτού δημιουργήσουν εφαρμογές για το Διαδίκτυο, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την τεχνολογία; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα ....

Κανάλι και τρόπο σύνδεσης

Εικόνα © internetmarketingrookie.com.

Το πρώτο πράγμα που οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν είναι ο τρόπος σύνδεσης που θα συνδέει τις συσκευές μέσα στο περιβάλλον γραφείου. Θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα συνδεθούν μέσω WiFi ή Bluetooth ή ενός παραδοσιακού κινητού δικτύου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτούν την υποστήριξη των διαφόρων τύπων κινητών συσκευών που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί τους, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τα διάφορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν επίσης. Τέλος, το τμήμα πληροφορικής θα πρέπει να εργαστεί για την ανάθεση ειδικών προνομίων σε υπαλλήλους υψηλού επιπέδου, ενώ αρνείται το ίδιο σε ορισμένους άλλους.

Ικανότητα υλικού και συμβατότητα

Εικόνα © MadLab Manchester Ψηφιακό Εργαστήριο / Flickr.

Μια άλλη σημαντική πτυχή που πρέπει να εξετάσουμε, ενώ δημιουργούμε εφαρμογές για επιχειρήσεις, είναι η δυνατότητα των υλικών των φορητών συσκευών που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, μέσα στο περιβάλλον γραφείου. Ενώ η προσθήκη νεότερων δυνατοτήτων υλικού θα βοηθούσε τις εταιρείες να εξοικονομήσουν μακροπρόθεσμα τεχνολογικά έξοδα, το γεγονός είναι ότι όλη η διαδικασία είναι πολύπλοκη και δαπανηρή. Οι μεγαλύτερες οργανώσεις θα έχουν τους οικονομικούς και άλλους πόρους για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες αλλαγές. Ωστόσο, οι μικρότερες επιχειρήσεις θα δυσκολευτούν να παρακολουθήσουν τη συνεχώς μεταβαλλόμενη τεχνολογία.

Συμμόρφωση με συμφωνίες αδειοδότησης

Εικόνα © Juli / Flickr.

Διάφοροι ΚΑΕ ορίζουν διαφορετικούς όρους της άδειας χρήσης. Πρέπει να φροντίσετε ώστε η εταιρεία σας να τηρεί κάθε μία από αυτές τις συμφωνίες. Για να δείξει ένα παράδειγμα, η Apple διαθέτει 2 τμήματα στο πρόγραμμα αδειοδότησης - μία για τους κατασκευαστές και η άλλη για τους προγραμματιστές εφαρμογών. Κάθε ένα από αυτά τα τμήματα περιλαμβάνει διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις. Οι εταιρείες που επιθυμούν να αποκτήσουν ειδική πρόσβαση πρέπει να έχουν όλες τις ισχύουσες άδειες προκειμένου να προμηθεύονται το ίδιο.

Προγράμματα προγραμματισμού

Εικόνα © Metropolitan Transportation Authority / Flickr.

Για να συνδέσετε τις κινητές συσκευές με συσκευές IoT, οι προγραμματιστές εφαρμογών πρέπει να χρησιμοποιούν πολλά πρωτόκολλα προγραμματισμού, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν εφαρμογές για αυτούς. Μια δέσμη κοινών κωδικών, γνωστή ως εξωτερικό βοηθητικό πλαίσιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει στην κινητή συσκευή να γνωρίζει τον τύπο συσκευής IoT που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του. Αυτό το πλαίσιο επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να προσδιορίσουν τον τύπο των εφαρμογών που μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε συσκευή IoT μέσω των συνδεδεμένων κινητών συσκευών.

Χρησιμοποιώντας πλατφόρμες IoT έναντι δημιουργίας προσαρμοσμένων εφαρμογών IoT

Εικόνα © Kevin Krejci / Flickr.

Τέλος, οι εταιρείες πρέπει να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν έτοιμες πλατφόρμες IoT για τη δημιουργία εφαρμογών για αυτές τις συσκευές ή για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες εφαρμογές από την αρχή. Χρειάζεται τεράστιο χρόνο και πόροι για τη δημιουργία εφαρμογών από την αρχή. Οι πλατφόρμες έτοιμες προς χρήση, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες, όπως API επικοινωνίας συσκευών για τη δημιουργία εφαρμογών, αναλυτικών στοιχείων, αυτόματη αρχειοθέτηση εισερχόμενων δεδομένων, δυνατότητες παροχής και διαχείρισης, μηνύματα σε πραγματικό χρόνο κ.ο.κ. Ως εκ τούτου, θα ήταν πιο επωφελές για τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για τη δημιουργία εφαρμογών για συσκευές IoT.