Αναθεώρηση iPhone πρώτης γενιάς

Το καλό

Το κακό

Μοντέλα

8 GB

Από την ανακοίνωσή της τον Ιανουάριο του 2007 έως την απελευθέρωσή της τον Ιούνιο του 2007, το iPhone της Apple αποτελεί συνεχή πηγή συνομιλίας, κερδοσκοπίας και γραφής. Έτσι, μέχρι τις 29 Ιουνίου - η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone - ήρθε, οι προσδοκίες ήταν σχεδόν συντριπτικές.

Το iPhone έχει πολλά πράγματα-και τα έχει καλά

Λέει πολλά για το πόσο καλό είναι το iPhone ότι η συσκευή δεν είναι απογοήτευση. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από απλά δεν απογοητεύει, το iPhone είναι, περισσότερο ή λιγότερο, μια χαρά να χρησιμοποιήσετε.

Μέχρι τώρα, ίσως γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία του iPhone: συνδυάζει ένα κινητό τηλέφωνο με πολύ καλή ποιότητα κλήσεων, ένα iPod με κάποιες υπέροχες νέες επιλογές διασύνδεσης, ένα καλά ενσωματωμένο PDA και μια συσκευή Διαδικτύου που προσφέρει περιήγηση στο web, email και web υποστήριξη εφαρμογής.

Και τα πράγματα αυτά αξιοσημείωτα καλά. Κάθε χαρακτηριστικό του iPhone - από το τηλέφωνο μέχρι το iPod, από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο ημερολόγιο - είναι, στη χειρότερη περίπτωση, πολύ καλό. Μερικά από τα χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά, αλλά δεν είναι τέλεια. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η ταχύτητα του δικτύου χρειάζονται βελτίωση, μεταξύ άλλων. Ακόμα, το καλό υπερβαίνει κατά πολύ το κακό.

Η ομορφιά του iPhone είναι στις λεπτομέρειες του

Το iPhone είναι γεμάτο με τις μικρές, έξυπνες πινελιές που δημιουργούν τους φίλους:

Αλλά είναι κάτι περισσότερο από τις ωραίες πινελιές που κάνουν το iPhone τόσο καλό. Η δυνατότητα συγχρονισμού με το ημερολόγιό σας, το βιβλίο διευθύνσεών σας και τους σελιδοδείκτες, καθώς και μουσική και βίντεο, προσεγγίζει το iPhone για την αντικατάσταση του φορητού υπολογιστή - το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους (το πληκτρολόγιο οθόνης είναι καλό και απαιτεί μόνο λίγες μέρες πρακτικής άσκησης για την επίτευξη ικανοτήτων) και καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Οι ανεπάρκειες του iPhone: διάρκεια ζωής μπαταρίας και αργό δίκτυο

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένας από τους βασικούς τομείς που χρειάζονται βελτίωση στις μελλοντικές εκδόσεις του iPhone. Επειδή χρησιμοποιεί τεχνολογίες αποστράγγισης μπαταριών όπως Wi-Fi και Bluetooth αρκετά βαριά, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας παίρνει ένα μεγάλο χτύπημα όταν οι δυνατότητες αυτές είναι ενεργοποιημένες. Μπορείτε να εξοικονομήσετε μπαταρία απενεργοποιώντας τις, παρόλο που αφαιρεί κάποιες επιλογές συνδεσιμότητας.

Εάν απενεργοποιήσετε το Wi-Fi, το τηλέφωνο μπορεί ακόμα να συνδεθεί στο Internet, αλλά αυτό αποκαλύπτει μια άλλη περιοχή στην οποία θα μπορούσε να βελτιωθεί το iPhone. Αυτή η έκδοση του iPhone χρησιμοποιεί το δίκτυο EDGE της AT & T , το οποίο είναι πιο αργό από ό, τι τα ανταγωνιστικά δίκτυα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας (εάν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi, το iPhone έχει προεπιλεγμένη επιλογή. Παρόλο που η AT & T ενίσχυσε την ταχύτητα του EDGE ώστε να επιταχύνει την προσέγγιση μιας γρήγορης τηλεφωνικής σύνδεσης, οι μελλοντικές εκδόσεις του τηλεφώνου είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν το πολύ ταχύτερο 3G δίκτυο.

Υπάρχουν μόνο δύο άλλα ελαττώματα που βρήκα με το iPhone που φέρουν την αναφορά. Πρώτον, τα προγράμματα συντρίβονται πιο συχνά από ό, τι πρέπει, ειδικά το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari . Αυτό είναι ενοχλητικό, αλλά δείχνει επίσης τη νοημοσύνη που ενσωματώνεται στη συσκευή. Η συντριβή του προγράμματος δεν συντρίβει το τηλέφωνο - απλά επιστρέψατε στην αρχική οθόνη και μπορείτε να πάτε πίσω σε αυτό που κάνατε. Επίσης, δεδομένου ότι η σταθερότητα του προγράμματος μπορεί να βελτιωθεί με ενημερώσεις λογισμικού, το ζήτημα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα.

Δύσκολοι ακροδέκτες ακουστικών και υψηλές τιμές

Το πιο ενοχλητικό ζήτημα είναι αυτό της υποδοχής ακουστικών του iPhone . Η υποδοχή εισάγεται βαθιά στη συσκευή, καθιστώντας την απρόσιτη για τα περισσότερα ακουστικά, παρά την τυπική υποδοχή ακουστικών. Αυτό σημαίνει ότι τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε με το iPod σας δεν θα λειτουργούν με το iPhone χωρίς προσαρμογέα. Τα ενσωματωμένα ακουστικά της Apple δεν έχουν αυτό το θέμα, βέβαια, αλλά η απόφαση να μην λειτουργούν τα ακουστικά τρίτων χωρίς προσαρμογείς είναι απογοητευτική.

Η κατώτατη γραμμή

Όπως είναι αναμενόμενο με οποιοδήποτε προϊόν Apple της πρώτης γενιάς, η τιμή του iPhone είναι αρκετά υψηλή ώστε να μην είναι εφικτή για κάποιους καταναλωτές. Αυτές οι τιμές θα μειωθούν τελικά (αλλά πιθανότατα όχι ουσιαστικά - το κορυφαίο iPod έχει πέσει μόνο περίπου $ 150 σε πέντε χρόνια, το σύνολο χαρακτηριστικών του και η χωρητικότητά του έχουν αυξηθεί σημαντικά). Η ευρύτερη υιοθέτηση του iPhone είναι πιθανό να καθοριστεί, τουλάχιστον εν μέρει, από την τιμή.

Παρά τα ελαττώματά της, το iPhone έχει ωθήσει το χώρο του κινητού τηλεφώνου / ασύρματου διαδικτύου προς τα εμπρός με άλματα. Από την πρώτη συνάντηση με την όμορφη οθόνη υψηλής ευκρίνειας του iPhone (η οποία συχνά αφήνει τους ανθρώπους αμίμητες - φαίνεται ότι είναι καλή) σε μεγάλη χρήση για πολλές ημέρες, το iPhone αποτελεί σημαντική πρόοδο. Και αν και έχει ζητήματα που πρέπει να καθοριστούν σε μελλοντικά μοντέλα, ίσως να κοιτάξουμε πίσω στο iPhone κάποια μέρα ως ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας.