Πώς να προσθέσετε ένα περίγραμμα κυματοειδούς γραμμής σε ένα ορθογώνιο στο Photoshop

01 από 04

Γραμμή κυματοειδούς γραμμής στο Photoshop

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Εάν έχετε βρεθεί ποτέ να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα περιθώριο κυματοειδούς γραμμής ή πλαισίου σε στοιχεία στο Photoshop, θα βρείτε αυτό ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον φροντιστήριο που θα ακολουθήσει. Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Photoshop είναι η τεράστια δύναμη της εφαρμογής, ωστόσο αυτό μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο να μάθετε όλα τα διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να επιτύχετε με αυτό.

Οι Newbies μπορεί να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν δημιουργικά πλαίσια, καθώς αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται ιδιαίτερα διαισθητικό. Ωστόσο, είναι πραγματικά πολύ εύκολο και απλό προς τα εμπρός και στις επόμενες σελίδες θα σας δείξω πώς. Στη διαδικασία, θα μάθετε λίγα σχετικά με τη φόρτωση των νέων πινέλων του Photoshop, τον τρόπο εφαρμογής μιας βούρτσας σε μια διαδρομή και, στη συνέχεια, πώς μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνισή της χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο. Θα σας δείξω επίσης ένα μεγάλο άρθρο από τη Sue που εξηγεί πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας βούρτσες, σε περίπτωση που πάρετε το σφάλμα για αυτήν την τεχνική.

02 από 04

Τοποθετήστε ένα νέο πινέλο στο Photoshop

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι να φορτώσετε μια νέα βούρτσα στο Photoshop. Για τους σκοπούς αυτού του φροντιστηρίου, δημιούργησα ένα απλό μικρό πινέλο που θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός εφέ περίφραξης γραμμωτής γραμμής και μπορείτε να το κατεβάσετε αν θέλετε να ακολουθήσετε: wavy-line-border.abr (δεξί κλικ και αποθήκευση στόχου). Εάν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας πινέλο, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο της Sue σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας πινέλων του Photoshop .

Υποθέτοντας ότι έχετε ανοίξει ένα κενό έγγραφο, κάντε κλικ στο εργαλείο "Βούρτσα" στην παλέτα "Εργαλεία" - αυτό είναι το εικονίδιο της βούρτσας. Η γραμμή Επιλογών εργαλείων παρουσιάζει τώρα τα στοιχεία ελέγχου της βούρτσας και τώρα πρέπει να κάνετε κλικ στο δεύτερο αναπτυσσόμενο μενού, ακολουθούμενο από το μικρό εικονίδιο βέλους στην επάνω δεξιά πλευρά, το οποίο ανοίγει ένα νέο μενού κειμένου. Από το μενού, επιλέξτε Φόρτωση βούρτσες και στη συνέχεια μεταβείτε στη θέση όπου αποθηκεύσατε τη βούρτσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Θα δείτε ότι έχει προστεθεί στο τέλος όλων των βούρτσες που έχετε φορτώσει αυτήν τη στιγμή και μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο για να επιλέξετε το πινέλο.

03 του 04

Εφαρμόστε ένα Photoshop Brush σε ένα μονοπάτι

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Τώρα που έχετε τοποθετήσει τη βούρτσα και την επιλεγμένη βούρτσα, πρέπει να προσθέσετε μια διαδρομή στο έγγραφό σας. Αυτό γίνεται εύκολα δημιουργώντας μια επιλογή και μετατρέποντάς την σε μια διαδρομή.

Κάντε κλικ στο εργαλείο ορθογώνιας γραμμής και σχεδιάστε ένα ορθογώνιο στο έγγραφό σας. Τώρα μεταβείτε στο Παράθυρο> Διαδρομές για να ανοίξετε την παλέτα Διαδρομές και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μικρό βέλος κάτω δεξιά στην παλέτα για να ανοίξετε ένα νέο μενού. Κάντε κλικ στην επιλογή Ορισμός διαδρομής εργασίας και ρυθμίστε τη ρύθμιση ανοχής σε 0,5 εικονοστοιχεία όταν σας ζητηθεί. Θα δείτε ότι η επιλογή έχει πλέον αντικατασταθεί από μια διαδρομή που έχει χαρακτηριστεί "Διαδρομή εργασίας" στην παλέτα "Διαδρομές".

Τώρα κάντε δεξί κλικ στην παλέτα Work Path (Διαδρομή εργασίας) στην παλέτα Paths (Διαδρομές εργασίας) και επιλέξτε Path Stroke. Στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει, βεβαιωθείτε ότι το αναπτυσσόμενο μενού Εργαλείο έχει οριστεί σε "Βούρτσα" και κάντε κλικ στο κουμπί "OK".

Στο επόμενο βήμα, θα σας δείξω πώς μπορείτε να κάνετε τις ευθείες γραμμές κυματιστές για να ολοκληρώσετε αυτό το αποτέλεσμα.

04 του 04

Κάντε ευθείες γραμμές ευθείες

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Ευτυχώς, το Photoshop περιλαμβάνει ένα φίλτρο κύματος που καθιστά πολύ εύκολο να δώσει ευθείες γραμμές ένα τυχαίο αποτέλεσμα κυμάτων.

Απλά μεταβείτε στο φίλτρο> παραμόρφωση> κύμα για να ανοίξετε το διάλογο κύματος. Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να φαίνεται μάλλον εκφοβιστικό, αλλά υπάρχει ένα παράθυρο προεπισκόπησης που δίνει μια καλή ιδέα για το πώς διαφορετικές ρυθμίσεις θα επηρεάσουν την εμφάνιση των ορθογώνια σύνορα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές ρυθμίσεις και να δείτε πώς αλλάζει η προεπισκόπηση των μικρογραφιών. Στο στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε τις ρυθμίσεις στις οποίες έχω εγκαταστήσει, ώστε να σας δώσω ένα κομμάτι οδηγού για ένα σημείο εκκίνησης.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό! Καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε μονοπάτια από οποιαδήποτε επιλογή, είναι πολύ εύκολο να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική σε όλα τα είδη διαφορετικών σχημάτων.