Πώς να κάνετε Digital Washi Tape στο Photoshop ή Στοιχεία

01 από 04

Πώς να κάνετε Digital Washi Tape

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Αυτό είναι ένα ωραίο και εύκολο φροντιστήριο που θα σας δείξει πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ψηφιακή έκδοση της ταινίας Washi στο Photoshop. Αν ξύνετε το κεφάλι σας, αναρωτιέστε τι είναι η ταινία Washi, είναι διακοσμητική ταινία που κατασκευάζεται από φυσικά υλικά στην Ιαπωνία. Πολλοί διαφορετικοί τύποι και στυλ εξάγονται τώρα από την Ιαπωνία, τόσο σε μοτίβα όσο και σε απλά χρώματα.

Η δημοτικότητά τους έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς για χρήση σε πολλά έργα τέχνης, ειδικά scrapbooking. Ωστόσο, αν είστε περισσότερο στην κράτηση ψηφιακών θραυσμάτων, σε αυτό το σεμινάριο θα σας δείξω πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μοναδική ψηφιακή ταινία για χρήση στα έργα σας.

Για να ακολουθήσετε μαζί με αυτό το σεμινάριο, θα χρειαστείτε ένα αντίγραφο του Photoshop ή του Photoshop Elements. Μην ανησυχείτε, ακόμη και αν είστε χρήστης του Photoshop του newbie, αυτό είναι ένα αρκετά εύκολο έργο το οποίο θα μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει και σε αυτή τη διαδικασία θα έχετε μια εισαγωγή σε μερικά χρήσιμα εργαλεία και χαρακτηριστικά. Θα χρειαστεί επίσης μια εικόνα ενός απλού κομμάτι ταινίας - εδώ είναι μια εικόνα ταινίας που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε δωρεάν: IP_tape_mono.png. Πιο έμπειροι χρήστες του Photoshop μπορεί να θέλουν να φωτογραφίσουν ή να σαρώσουν τα δικά τους κομμάτια ταινίας και να τα χρησιμοποιήσουν ως βάση. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, πρέπει να κόψετε την ταινία από το φόντο και να αποθηκεύσετε την εικόνα ως PNG έτσι ώστε να έχει ένα διαφανές φόντο. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι κάνοντας την ταινία σας όσο το δυνατόν πιο φωτεινή σας δίνει μια πιο ουδέτερη βάση πάνω στην οποία θα εργαστείτε.

Στις επόμενες σελίδες θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ταινία που έχει ένα συμπαγές χρώμα και μια άλλη έκδοση με διακοσμητικό σχεδιασμό.

Σχετίζεται με:
• Τι είναι η Washi Tape;
• Πλύση ταινίας και σφράγιση από καουτσούκ

02 από 04

Κάντε μια ταινία ταινίας με ένα απλό χρώμα

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Σε αυτό το πρώτο βήμα, θα σας δείξω πώς να προσθέσετε το προτιμώμενο χρώμα σας στην εικόνα ταινίας βάσης.

Μεταβείτε στο Αρχείο> Άνοιγμα και μεταβείτε στο αρχείο IP_tape_mono.png που κατεβάσατε ή στην εικόνα της απλής ταινίας σας, επιλέξτε το και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα. Είναι καλή πρακτική να μεταβείτε στο Αρχείο> Αποθήκευση ως και να το αποθηκεύσετε ως αρχείο PSD με το κατάλληλο όνομα. Τα αρχεία PSD είναι η εγγενής μορφή για τα αρχεία Photoshop και σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε πολλαπλά στρώματα στο έγγραφό σας.

Εάν η παλέτα "Επίπεδα" δεν είναι ήδη ανοικτή, μεταβείτε στο παράθυρο> Στρώματα για εμφάνιση. Η ταινία θα πρέπει να είναι το μόνο στρώμα της παλέτας και τώρα κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στα Windows ή το πλήκτρο Command στο Mac και στη συνέχεια κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο που αντιπροσωπεύει το επίπεδο ταινίας. Αυτό θα επιλέξει όλα τα εικονοστοιχεία στο στρώμα που δεν είναι πλήρως διαφανή και έτσι θα πρέπει τώρα να βλέπετε μια σειρά από μυρμήγκια πορείας γύρω από την ταινία. Σημειώστε ότι σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop, πρέπει να κάνετε κλικ στην περιοχή κειμένου του layer και όχι στο εικονίδιο.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Layer> New> Layer ή κάντε κλικ στο κουμπί Νέο Layer στη βάση της παλέτας Layers, ακολουθούμενο από Edit> Fill. Στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει, επιλέξτε Χρώμα από το αναπτυσσόμενο μενού Χρήση και, στη συνέχεια, επιλέξτε το χρώμα που θέλετε να εφαρμόσετε στην κασέτα σας από το εργαλείο επιλογής χρωμάτων που ανοίγει. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο εργαλείο επιλογής χρώματος και, στη συνέχεια, στο κουμπί OK στο παράθυρο διαλόγου Συμπλήρωση και θα δείτε ότι η επιλογή έχει συμπληρωθεί με το χρώμα που έχετε επιλέξει.

Ενώ η ταινία Washi δεν έχει πολύ υφή επιφάνειας, υπάρχει λίγο και έτσι η εικόνα ταινίας βάσης που χρησιμοποιούμε έχει μια πολύ ελαφριά υφή που εφαρμόζεται σε αυτήν. Για να επιτραπεί η εμφάνιση αυτής, βεβαιωθείτε ότι η νέα έγχρωμη στρώση εξακολουθεί να είναι ενεργή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού "Μείγμα λειτουργίας" στο επάνω μέρος της παλέτας "Επίπεδα" και αλλάξτε την επιλογή " Πολλαπλασιασμός" . Τώρα κάντε δεξί κλικ στο έγχρωμο στρώμα και επιλέξτε Συγχώνευση προς τα κάτω για να συνδυάσετε τα δύο στρώματα σε ένα. Τέλος, ρυθμίστε το πεδίο εισαγωγής Opacity στο 95%, έτσι ώστε η ταινία να είναι ελαφρώς ημιδιαφανής, καθώς η πραγματική ταινία Washi έχει επίσης λίγο διαφάνεια.

Στο επόμενο βήμα, θα προσθέσουμε ένα μοτίβο στην κασέτα.

03 του 04

Κάντε μια ταινία ταινίας με διακοσμητικό μοτίβο

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Στο προηγούμενο βήμα προσθέσαμε ένα απλό χρώμα στην ταινία, αλλά η τεχνική για την προσθήκη ενός μοτίβου δεν είναι πολύ διαφορετική, οπότε δεν θα επαναλαμβάνω τα πάντα σε αυτή τη σελίδα. Επομένως, αν δεν έχετε ήδη διαβάσει την προηγούμενη σελίδα, προτείνω να το εξετάσετε πρώτα.

Ανοίξτε το κενό αρχείο κασέτας και αποθηκεύστε το εκ νέου ως ένα σωστά ονομασμένο αρχείο PSD. Τώρα μεταβείτε στο Αρχείο> Τοποθετήστε και κατόπιν πλοηγηθείτε στο αρχείο μοτίβου που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα. Αυτό θα τοποθετήσει το μοτίβο σε ένα νέο στρώμα. Αν χρειάζεται να αλλάξετε το μέγεθος του μοτίβου για να ταιριάζει καλύτερα στην κασέτα, μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Ελεύθερη μετασχηματισμός και θα δείτε ένα πλαίσιο οριοθέτησης με λαβές πιασίματος στις γωνίες και στις πλευρές του. Εάν θέλετε να σμικρύνετε για να δείτε ολόκληρο το πλαίσιο οριοθέτησης, μπορείτε να μεταβείτε στην Προβολή> Σμίκρυνση ανάλογα με τις ανάγκες. Κάντε κλικ σε μία από τις γωνιακές λαβές και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift για να διατηρήσετε τις ίδιες αναλογίες, σύρετε τη λαβή για να αλλάξετε το μέγεθος του μοτίβου.

Όταν η κασέτα καλύπτεται κατάλληλα με το μοτίβο, κάντε μια επιλογή της ταινίας όπως στο προηγούμενο βήμα, κάντε κλικ στο στρώμα μοτίβου στην παλέτα στρώσεων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Μάσκα στο κάτω μέρος της παλέτας - ανατρέξτε στην εικόνα. Όπως και στο προηγούμενο βήμα, αλλάξτε τη λειτουργία ανάμειξης του στρώματος πρότυπου σε Πολλαπλασιασμός, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Συγχώνευση κάτω και τελικά μειώστε την Αστάθεια στο 95%.

04 του 04

Αποθηκεύστε την ταινία σας ως PNG

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα σας εικονική κασέτα Washi στα ψηφιακά σας έργα, θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε το αρχείο ως εικόνα PNG έτσι ώστε να διατηρεί το διαφανές φόντο και την ελαφρώς διαφανή εμφάνιση.

Μεταβείτε στο Αρχείο> Αποθήκευση ως και στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει, μεταβείτε στο σημείο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο σας, επιλέξτε PNG από την αναπτυσσόμενη λίστα μορφών αρχείων και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές PNG, επιλέξτε Κανένα και κάντε κλικ στο OK.

Τώρα έχετε ένα ψηφιακό αρχείο ταινίας Washi που μπορείτε να εισαγάγετε στα ψηφιακά έργα σας scrapbooking. Ίσως θελήσετε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε ένα άλλο από τα μαθήματα μας που δείχνει πώς μπορείτε να εφαρμόσετε ένα απλό σκισμένο αποτέλεσμα χαρτιού στην άκρη της ταινίας και να προσθέσετε μια πολύ λεπτή σκιά σταγόνας που προσθέτει μόνο λίγο άγγιγμα του ρεαλισμού.