Πώς να κάνω μια άκρη σκισμένου χαρτιού στο Photoshop

01 από 04

Πώς να κάνω μια άκρη σκισμένου χαρτιού στο Photoshop

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω μια πολύ απλή τεχνική για τη δημιουργία ενός άκρου σκισμένου χαρτιού στο Photoshop . Το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά λεπτό, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά πραγματικότητας στις εικόνες σας. Θα πρέπει να σημειώσω ότι ενώ η τεχνική είναι πολύ βασική και είναι κατάλληλη για πλήρεις αρχάριους στο Photoshop, επειδή χρησιμοποιεί ένα πολύ μικρό μέγεθος βούρτσα, μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα αν εφαρμόζετε το αποτέλεσμα σε μεγάλη ακμή.

Για να ακολουθήσετε, θα χρειαστεί να κατεβάσετε το δικό σας αντίγραφο της ταινίας tape_cyan.png που δημιουργήθηκε σε ένα άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Photoshop για την " Πώς να δημιουργήσετε Digital Washi Tape" . Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική σε οποιοδήποτε στοιχείο εικόνας όπου θέλετε να εφαρμόσετε την εμφάνιση σκισμένου χαρτιού. Αν έχετε δει το άλλο σεμινάριο και έχετε κατεβάσει το tape_cyan.png, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι έχω διακόψει τις τραχείες άκρες σε κάθε άκρο της ταινίας έτσι ώστε να μπορώ να δείξω πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί αυτό το όλο αποτέλεσμα Photoshop.

Αυτό το σεμινάριο είναι αρκετά βασικό και έτσι μπορεί να ακολουθηθεί χρησιμοποιώντας το Photoshop Elements, καθώς και το Photoshop. Αν πατήσετε στην επόμενη σελίδα, θα ξεκινήσουμε.

02 από 04

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Lasso για να προσθέσετε μια μη ομοιόμορφη άκρη

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen
Σε αυτό το πρώτο βήμα, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο Lasso για να δώσουμε μια ανομοιογενή άκρη στα δύο ίσια άκρα της ταινίας.

Επιλέξτε το εργαλείο Lasso από την παλέτα "Εργαλεία" - εάν δεν είναι ορατό, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ και να κρατήσετε την τρίτη καταχώρηση στην παλέτα (αρχίζοντας από το επάνω αριστερό μέρος και μετρώντας από αριστερά προς τα δεξιά) μέχρι να εμφανιστεί ένα μικρό μενού, και μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο Lasso από εκεί.

Τώρα τοποθετήστε το κοντά στην ταινία και κάντε κλικ και σύρετε για να σχεδιάσετε μια τυχαία επιλογή στην ταινία. Χωρίς να απελευθερώσετε το κουμπί του ποντικιού, συνεχίστε να σχεδιάζετε την επιλογή εκτός της ταινίας μέχρι να συναντηθεί στην αρχή. Όταν αφήσετε το κουμπί του ποντικιού, η επιλογή θα ολοκληρωθεί και εάν μεταβείτε τώρα στο Επεξεργασία> Διαγραφή, η ταινία που βρίσκεται μέσα στην επιλογή θα διαγραφεί. Τώρα μπορείτε να επαναλάβετε αυτό το βήμα στο άλλο άκρο της ταινίας. Όταν το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην Επιλογή> Κατάργηση επιλογής για να καταργήσετε την επιλογή από τη σελίδα.

Στο επόμενο βήμα, θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο Smudge για να προσθέσετε την εμφάνιση λεπτών ινών χαρτιού στα δύο ανώμαλα άκρα που μόλις προσθέσαμε.

03 του 04

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Smudge για να προσθέσετε την εμφάνιση των σχισμένων ινών χαρτιού στην άκρη

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen
Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε το φαινομενικό φινίρισμα χάρτου χρησιμοποιώντας το εργαλείο Smudge που έχει μέγεθος μόνο ενός εικονοστοιχείου. Επειδή η βούρτσα είναι τόσο μικρή, αυτό το βήμα μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά όσο πιο λεπτή είναι αυτό το αποτέλεσμα, τόσο πιο αποτελεσματικό θα εμφανιστεί όταν τελειώσει.

Αρχικά, για να καταστεί ευκολότερο να δείτε τι κάνετε, θα προσθέσουμε ένα λευκό στρώμα πίσω από το στρώμα ταινίας. Κρατώντας το πλήκτρο Ctrl στα Windows ή το πλήκτρο Command στο Mac OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Create a new layer στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Αυτό θα πρέπει να τοποθετήσει ένα νέο κενό στρώμα κάτω από το στρώμα ταινίας, αλλά αν εμφανίστηκε πάνω από το στρώμα ταινίας, απλά κάντε κλικ στο νέο στρώμα και σύρετέ το κάτω από την ταινία. Τώρα μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Γεμίστε και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Χρήση και επιλέξτε Λευκό, πριν κάνετε κλικ στο κουμπί OK.

Ακολουθήστε το ζουμ είτε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl στα Windows ή το κουμπί Command στο OS X και πατώντας το πλήκτρο + στο πληκτρολόγιο ή πηγαίνοντας στο View> Zoom In. Σημειώστε ότι μπορείτε να σμικρύνετε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl ή Command και πατώντας το πλήκτρο -. Θα θελήσετε να κάνετε ζουμ αρκετά - έχω μεγεθύνσει το 500%.

Τώρα επιλέξτε το εργαλείο Smudge από την παλέτα Tools. Εάν δεν είναι ορατό, αναζητήστε είτε το εργαλείο Blur ή Sharpen και, στη συνέχεια, κάντε κλικ για να ανοίξετε το μενού flyout, από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο Smudge.

Στη γραμμή εργαλείων εργαλείων που εμφανίζεται κοντά στο πάνω μέρος της οθόνης, κάντε κλικ στο κουμπί ρυθμίσεων πινέλου και ρυθμίστε το μέγεθος σε 1px και τη σκληρότητα στο 100%. Βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση Ισχύς έχει ρυθμιστεί στο 50%. Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κέρσορα μόνο μέσα σε μία από τις άκρες της κασέτας και στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε έξω από την ταινία. Θα πρέπει να δείτε μια λεπτή γραμμή που βγαίνει από την ταινία που καταγράφει αρκετά γρήγορα. Τώρα πρέπει να συνεχίσετε να ζωγραφίζετε μουντζούρες γραμμές όπως αυτή τυχαία έξω από την άκρη της ταινίας. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ εντυπωσιακό σε αυτό το μέγεθος, αλλά όταν σμικρύνετε, θα δείτε ότι αυτό δίνει μια πολύ λεπτή επίδραση στην άκρη που είναι παρόμοια με τις ίνες χαρτιού που είναι ορατές από ένα σχισμένο άκρο χαρτιού.

04 του 04

Προσθέστε μια σκιά λεπτή πτώση για να βελτιώσετε την εμφάνιση του βάθους

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen
Αυτό το τελικό βήμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά βοηθά στην ενίσχυση της αίσθησης του βάθους προσθέτοντας μια πολύ λεπτή σκιά σταγόνας στην ταινία.

Κάντε κλικ στο κάτω στρώμα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργό και κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου επιπέδου. Τώρα κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στα Windows ή το πλήκτρο Command στο OS X και κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο στο layer tape για να δημιουργήσετε μια επιλογή που ταιριάζει με την κασέτα. Τώρα κάντε κλικ στο νέο κενό στρώμα και μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Συμπλήρωση και στο παράθυρο διαλόγου, ορίστε το αναπτυσσόμενο μενού Χρήση σε 50% Γκρι. Πριν συνεχίσετε, μεταβείτε στην Επιλογή> Κατάργηση επιλογής για να καταργήσετε την επιλογή.

Τώρα πηγαίνετε στο Filter> Blur> Gaussian Blur και ρυθμίστε το Radius σε ένα εικονοστοιχείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ μαλακό μαλάκωμα της άκρης του γκρι σχήμα έτσι ώστε να εκτείνεται πολύ λίγο πέρα ​​από τα όρια της ταινίας. Υπάρχει ένα τελευταίο βήμα που πρέπει να ληφθεί επειδή το στρώμα ταινίας είναι τόσο ελαφρώς ημιδιαφανές, που σημαίνει ότι το νέο στρώμα σκιάς σταγόνας ελαφρώς σκοτεινιάζει την ταινία. Για να επιλύσετε αυτό, κάντε μια επιλογή του στρώματος ταινίας όπως και πριν, και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργό το σκιασμένο στρώμα, μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Διαγραφή.

Αυτό το τελευταίο βήμα προσθέτει λίγο βάθος στην ταινία και θα το κάνει πιο φυσικό και ρεαλιστικό.