Πριν αγοράσετε λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών

Πριν αγοράσετε έναν επεξεργαστή εικονοστοιχείων

Οι επεξεργαστές εικόνων (επίσης γνωστοί ως επεξεργαστές φωτογραφιών) σας επιτρέπουν να δημιουργείτε και να τροποποιείτε γραφικά με βάση bitmap και φωτογραφικές εικόνες. Αυτό περιλαμβάνει εργασίες όπως ζωγραφική και ζωγραφική, διόρθωση χρωμάτων, βελτίωση φωτογραφιών, δημιουργία ειδικών εφέ, μετατροπή εικόνας και προσθήκη κειμένου σε γραφικά. Ο επεξεργαστής εικόνων σας είναι συχνά το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εργαλείο για την εργασία με τα γραφικά, ώστε να είναι ευέλικτο και διαισθητικό. Πολλά προγράμματα λογισμικού είναι διαθέσιμα για την ενίσχυση και την άλλη εργασία με εικόνες bitmap , αλλά αν δεν μπορούν να εκτελέσουν όλες τις παραπάνω εργασίες επαρκώς, θα πρέπει να θεωρηθούν μόνο ως συνοδευτικά εργαλεία στην κύρια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών.

Σύνθετες επεξεργαστές φωτογραφιών

Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν τις βασικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας μαζί με πρόσθετες δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για επαγγελματίες. Επαγγελματίες φωτογράφοι, γραφίστες , επιτραπέζιοι εκδότες , προγραμματιστές Ιστού , ψηφιακοί καλλιτέχνες και χρήστες μικρών επιχειρήσεων όλοι πρέπει να συνεργαστούν με έναν επεξεργαστή εικόνων κάποια στιγμή. Όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για επαγγελματική ή επαγγελματική χρήση, χρειάζεστε εξαιρετική ευελιξία, σταθερότητα και μια διαισθητική διεπαφή που παρέχει δυνατότητες υψηλού επιπέδου και βελτιωμένη ροή εργασίας. Οι δυνατότητες αυτοματισμού είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έχω επιλέξει αυτό που θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες επιλογές για τους εκδότες εικόνων που πληρούν όλες αυτές τις απαιτήσεις. Αυτά τα προγράμματα κυμαίνονται σε τιμή οπουδήποτε από 100 δολάρια ΗΠΑ έως αρκετές εκατοντάδες δολάρια.
• Κορυφαίες επιλογές: Σύνθετες επεξεργαστές φωτογραφιών για Macintosh
• Κορυφαίες επιλογές: Σύνθετες επεξεργαστές φωτογραφιών για Windows

Αρχειοτέχνης συντάκτες φωτογραφιών

Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν βασικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας με έμφαση στην ευκολία χρήσης. Συχνά περιλαμβάνουν χρήσιμους οδηγούς για να περπατούν οι χρήστες μέσω κοινών εργασιών και θα πρέπει να περιλαμβάνουν μαθήματα ή εύχρηστες συμβουλές στην οθόνη για να ξεκινήσετε. Πολλοί έρχονται επίσης προ-φορτωμένοι με προεπιλογές με ένα κλικ ή επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα για να βοηθήσουν τους αρχάριους χρήστες να επιτύχουν άμεσα γυαλισμένα αποτελέσματα. Δυστυχώς, πολλοί από τους εκδότες που σχεδιάζονται για αρχάριους θυσιάζουν χαρακτηριστικά για ευκολία χρήσης. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες μπορούν να απογοητευτούν όταν προχωρούν πέρα ​​από το στάδιο της αρχικής μάθησης για να μάθουν ότι ο συντάκτης τους δεν θα τους επιτρέψει να κάνουν ό, τι είχαν αναμείνει. Έχω επιλέξει τι πιστεύω ότι είναι οι καλύτερες επιλογές για τους εκδότες φωτογραφιών που παρέχουν την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και ευκολίας χρήσης. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε από $ 50 ΗΠΑ σε $ 150 ΗΠΑ για αυτά τα προγράμματα, μερικές φορές πολύ λιγότερο όταν ένας τίτλος πλησιάζει στο τέλος του κύκλου εκδόσεώς του.
• Κορυφαίες επιλογές: Επεξεργαστές φωτογραφιών για αρχάριους για Macintosh
Κορυφαίες επιλογές: Επεξεργαστές φωτογραφιών για αρχάριους για Windows

Δημοσιογράφοι φωτογραφιών προϋπολογισμού

Αυτά τα προϊόντα παρέχουν τις περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας σε μια τιμή που είναι αρκετά λογική. Σε αυτήν την κατηγορία, οι τιμές κυμαίνονται από δωρεάν έως περίπου $ 60 ΗΠΑ για λογισμικό Windows και μέχρι περίπου $ 100 ΗΠΑ για λογισμικό Macintosh. Αυτά τα προγράμματα είναι συνήθως shareware ή freeware και γενικά δεν διατίθενται σε καταστήματα λογισμικού λιανικής πώλησης. Παρόλο που το shareware και το δωρεάν λογισμικό δεν είναι μερικές φορές τόσο σταθερό ή χρησιμοποιείται ευρέως ως το λογισμικό που μπορείτε να αγοράσετε λιανικά, είναι συχνά πολύ πλήρης και έχετε το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε. Πολλές φορές, το ελεύθερο λογισμικό προσφέρεται ως δελεαστικό στοιχείο για την αναβάθμιση σε μια νεότερη ή πιο εξελιγμένη έκδοση και ίσως χρειαστεί να υπομείνετε οθόνες υπενθύμισης ή θέσεις πωλήσεων για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό .
Κορυφαίες επιλογές: Δωρεάν επεξεργαστές φωτογραφιών για Macintosh
Κορυφαίες επιλογές: Ελεύθεροι συντάκτες φωτογραφιών για Windows

Λογισμικό ψηφιακής φωτογραφίας

Παρόλο που συχνά παρέχουν μια πληθώρα χαρακτηριστικών, αυτά τα εργαλεία δεν διαθέτουν τουλάχιστον κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά επεξεργασίας εικόνας και θα πρέπει να θεωρούνται σύντροφος σε έναν ειδικό επεξεργαστή φωτογραφιών. Οι περισσότερες φορές στερούνται τις δυνατότητες ζωγραφικής και σχεδίασης και προορίζονται κυρίως για την εισαγωγή, την ενίσχυση και τη διόρθωση ψηφιακών εικόνων. Πολλά από αυτά τα προγράμματα παρέχουν επίσης δυνατότητες για την οργάνωση, εκτύπωση και κοινή χρήση των φωτογραφιών σας. Στο λογισμικό ψηφιακής απεικόνισης, υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες ειδικού λογισμικού.
Κορυφαίες επιλογές: Λογισμικό ψηφιακής φωτογραφίας για οικογενειακές φωτογραφίες
Κορυφαίες επιλογές: Ψηφιακό λογισμικό Darkroom για επαγγελματίες φωτογράφους
• Περιηγηθείτε σε περισσότερο λογισμικό ψηφιακής φωτογραφίας

Λογισμικό γραφικών Web

Το λογισμικό γραφικών στο Web παρέχει πολλές από τις βασικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας, αλλά βελτιώνεται με δυνατότητες ειδικά για εργασία με γραφικά που προορίζονται για το Web. Ορισμένες από αυτές τις βελτιωμένες δυνατότητες περιλαμβάνουν κινούμενα σχέδια, αυτόματη παραγωγή και εξαγωγή HTML, σχεδιαστές κουμπιών, βελτιστοποίηση εικόνας, κοπή εικόνων και χαρτογράφηση εικόνων. Μέσα στο λογισμικό γραφικών Web, υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες ειδικού λογισμικού.
Top Picks: Λογισμικό Web Graphics για Macintosh
Top Picks: Λογισμικό Web Graphics για Windows

Αλλες επιλογές

Τα προγράμματα περιήγησης μικρογραφιών σάς δίνουν έναν οπτικό τρόπο περιήγησης και ταξινόμησης στη συλλογή εικόνων σας. Συνήθως προσφέρουν διαχείριση αρχείων, χειρισμό εικόνας και ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά επεξεργασίας εικόνας.
• Προγράμματα περιήγησης μικρογραφιών εικόνας για Windows

Το εικονογραφικό λογισμικό προσφέρει δυνατότητες επεξεργασίας γραφικών και σχεδίασης γραφικών για τη δημιουργία απλών, μη φωτογραφικών σχεδίων, τεχνικών διαγραμμάτων και εικονογραφήσεων όπως λογότυπα και στυλιζαρισμένη τέχνη. Οι περισσότεροι προσφέρουν επίσης βασική δυνατότητα τυπογραφίας και διάταξης σελίδας για την παραγωγή μικρών εγγράφων.
Προηγμένα προγράμματα απεικόνισης

Οι γραφικές σουίτες συνδυάζουν την επεξεργασία εικόνων , την απεικόνιση, τη διάταξη σελίδας , το σχεδιασμό ιστοσελίδων και τη λειτουργικότητα τυπογραφίας σε ένα πακέτο. Η αγορά μιας σουίτας γραφικών είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να εξομαλύνετε τη ροή εργασίας σας.
Ολοκληρωμένες γραφικές σουίτες

Τα προγράμματα λογισμικού προσανατολισμένα στην τέχνη σχεδιάζονται ειδικά για τη ζωγραφική, την ζωγραφική, το χρωματισμό και τη δημιουργία πρωτότυπων έργων τέχνης. Έχουν εργαλεία για να μιμούνται παραδοσιακά καλλιτεχνικά μέσα, όπως έλαια, ακουαρέλες, ακρυλικά, μολύβια, δείκτες, κραγιόνια, κιμωλία, παστέλ και στυλό. Πολλοί από αυτούς προσφέρουν επίσης μια ποικιλία από ασυνήθιστα, μη παραδοσιακά εργαλεία.
Προγράμματα λογισμικού που βασίζονται στην τέχνη