Οι καλύτεροι δωρεάν επεξεργαστές φωτογραφιών για Mac

Αυτοί οι ελεύθεροι συντάκτες φωτογραφιών για το Mac σας δεν στερούνται ποιοτικών χαρακτηριστικών

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να αγοράσετε λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, μπορείτε να βρείτε δωρεάν λογισμικό για τη δημιουργία και την επεξεργασία εικόνων. Ορισμένα αναπτύσσονται από μεμονωμένα άτομα, ενώ ορισμένα από αυτά είναι περιορισμένα ή μια παλαιότερη έκδοση ενός πιο προηγμένου προγράμματος. Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν συστοιχίες συνδεδεμένες, αλλά συνήθως θα χρειαστεί να δώσετε πληροφορίες στην εταιρεία με την εγγραφή ή να υπομείνετε τις διαφημίσεις ή τις οθόνες nag .

Αν και αυτές είναι όλες οι αυτόνομες εφαρμογές, μπορείτε επίσης να θελήσετε να ρίξετε μια ματιά στις δωρεάν εφαρμογές για κινητά από την Adobe. Περιλαμβάνουν:

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν επίσης εφαρμογές για κινητά από το SketchGuru, το Skitch και πολλές άλλες εφαρμογές απεικόνισης Android και iOS , όπως το Instagram, που σας δίνουν τη δυνατότητα να παίζετε με εικόνες, εφαρμόζοντας μια ποικιλία προκαθορισμένων εφέ και φίλτρων στις εικόνες σας.

Βρείτε την καλύτερη εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών για εσάς

Η βασική απόφαση πίσω από τη χρήση οποιασδήποτε εφαρμογής απεικόνισης έγκειται σε ποιες είναι οι απαιτήσεις για το συγκεκριμένο έργο. Πρέπει να διερευνήσετε στενά το προϊόν και να καταλάβετε σαφώς τόσο τα δυνατά σημεία του προϊόντος όσο και τις αδυναμίες του. Επίσης, αφιερώστε χρόνο για να δείτε την εργασία που έχουν δημιουργήσει άλλοι με το προϊόν. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε απλά γραφικά ή να αγγίξετε τις οικογενειακές φωτογραφίες, τότε μια εφαρμογή χωρίς ένα μεγάλο αριθμό φίλτρων και εφέ μπορεί απλώς να ταιριάζει με το λογαριασμό. Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να κάνετε compositing και να προσθέσετε εφέ, τότε ένα περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών μπορεί να μην είναι ιδανικό για τις ανάγκες σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να ελέγξετε αν η εφαρμογή ενημερώθηκε πρόσφατα. Η έλλειψη ενημερώσεων είναι η πρώτη ένδειξη ότι αυτό το λογισμικό μπορεί να είναι μόνο στα τελευταία του πόδια. Επίσης, απλά κάνοντας μια απλή αναζήτηση Google ή Bing γύρω από την εφαρμογή θα σας πει όγκους. Για παράδειγμα, Picasa, μια από τις εφαρμογές που αναφέρονται σε αυτό το κομμάτι έχει αποσύρεται. Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι το χαρακτηριστικό του έχει διπλωθεί στο Google Photos, το οποίο είναι δωρεάν.

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι το παλιό ρητό: Αγοραστής Beware. Κάνετε την έρευνά σας πριν εγκαταστήσετε.

01 από 05

Το GIMP για Mac OS X

Το λογότυπο GIMP. Πηγή: Pixabay

Το GIMP είναι ένας δημοφιλής επεξεργαστής εικόνας ανοιχτού κώδικα που σχεδιάστηκε αρχικά για το Unix / Linux. Συχνά λατρεύεται ως "δωρεάν Photoshop", έχει μια διασύνδεση και χαρακτηριστικά παρόμοια με Photoshop.

Επειδή είναι το beta λογισμικό που αναπτύχθηκε εθελοντικά, η σταθερότητα και η συχνότητα των ενημερώσεων μπορεί να είναι ένα ζήτημα. Ωστόσο, πολλοί ευτυχείς χρήστες αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν το GIMP για OS X χωρίς σημαντικά προβλήματα. Το GIMP δεν είναι συμβατό με το Mac OS 9 και νωρίτερα. Περισσότερο "

02 του 05

Παραλία

Παραλία. © Seashore

Seashore είναι ένας επεξεργαστής εικόνας ανοιχτού κώδικα για το κακάο. Βασίζεται στην τεχνολογία του GIMP και χρησιμοποιεί την ίδια φυσική μορφή αρχείου, αλλά αναπτύχθηκε ως εφαρμογή Mac OS X και όχι ως θύρα του GIMP.

Σύμφωνα με τον προγραμματιστή, "Διαθέτει κλίσεις, υφές και αντι-ψευδαισθήσεις για κτυπήματα κειμένου και βούρτσας. Υποστηρίζει πολλαπλά στρώματα και επεξεργασία καναλιών άλφα". Παρόλο που δεν έχει ακόμα πολλά χαρακτηριστικά και η ανάπτυξη ήταν αργή, πολλοί χρήστες το προτιμούν να τρέχουν το GIMP. Περισσότερο "

03 του 05

Πίντα

© Ian Pullen

Το Pinta είναι ένας επεξεργαστής εικονοστοιχείων που βασίζεται σε εικονοστοιχεία για Mac OS X. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της Pinta είναι ότι βασίζεται στον επεξεργαστή εικόνας Paint.NET των Windows.

Το Pinta προσφέρει τα βασικά εργαλεία σχεδίασης που θα περιμένατε από έναν επεξεργαστή εικόνων, καθώς και μερικά πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως τα στρώματα και μια σειρά εργαλείων ρύθμισης εικόνας. Αυτά τα χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι το Pinta είναι επίσης ένα βιώσιμο εργαλείο για τους χρήστες που αναζητούν μια εφαρμογή για να τους επιτρέψουν να επεξεργαστούν και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους φωτογραφίες.

04 του 05

Εικόνα Κόλπα

Image Tricks είναι μια δωρεάν εφαρμογή με μια πληρωμένη έκδοση Pro, επίσης.

Image Tricks είναι ένα διασκεδαστικό και εύκολο στη χρήση δωρεάν editor εικόνας για Mac OS X. Πρόκειται για μια εφαρμογή που ενθαρρύνει τον πειραματισμό και προσφέρει τη δυνατότητα για ένα ευρύ φάσμα αποτελεσμάτων να συνδυαστούν και να εφαρμοστούν σε εικόνες.

Το Image Tricks είναι μια ιδανική εφαρμογή για τους λιγότερο έμπειρους χρήστες να επιτύχουν δημιουργικά αποτελέσματα, χάρη στη σειρά φίλτρων και μάσκες που είναι διαθέσιμες. Υπάρχει επίσης μια πληρωμένη Pro έκδοση που προσφέρει περισσότερα φίλτρα, αν και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα που παράγουν στην ελεύθερη έκδοση, χωρίς να τα αποθηκεύσετε. Περισσότερο "

05 του 05

GraphicConverter X

Το GraphicConverter 10 είναι η τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής.

Το GraphicConverter είναι ένα εργαλείο γραφικών πολλαπλών χρήσεων για τη μετατροπή, την προβολή, την περιήγηση και την επεξεργασία εκατοντάδων τύπων εικόνων στην πλατφόρμα Macintosh. Εάν υπάρχει μια μορφή αρχείου ή μια εργασία επεξεργασίας εικόνας που το υπάρχον λογισμικό σας δεν μπορεί να χειριστεί, οι πιθανότητες είναι ότι το GraphicConverter μπορεί να το κάνει αν είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε την καμπύλη εκμάθησης.

Το GraphicConverter είναι ένα αξιόλογο εργαλείο για να έχετε στο χέρι, αλλά χρειάζεται κάποια σοβαρή δουλειά στο τμήμα ευχρηστίας. Η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το shareware χωρίς χρονικό περιορισμό εάν δεν χρειάζεστε χαρακτηριστικά επεξεργασίας παρτίδας. Περισσότερο "