Πώς να έχετε επιτυχία με τη φωτογραφία Crowd

Οι καλύτερες τεχνικές για τη λήψη φωτογραφιών όταν βρίσκεστε σε πλήθος

Η λήψη φωτογραφιών όταν οι συνθήκες είναι τέλειες μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη κατά καιρούς. Η λήψη φωτογραφιών όταν βρίσκεστε στη μέση ενός μεγάλου πλήθους προσθέτει πολύ περισσότερες δυσκολίες στην κατάσταση. Η πλήρης φωτογραφία είναι μια πρόκληση για διάφορους λόγους, αλλά μπορείτε να εξουδετερώσετε αυτά τα πιθανά προβλήματα με τις καλές τεχνικές λήψης. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία όταν φωτογραφίζετε φωτογραφίες ενώ βρίσκεστε σε πλήθος.

Αποφύγετε τα αδέσποτα πρόσωπα

Προφανώς, το μεγαλύτερο κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι άλλοι άνθρωποι στο πλήθος δεν επηρεάζουν αρνητικά την βολή σας. Μπορούν να εμποδίσουν εν μέρει την άποψή σας και να επηρεάσουν τη σύνθεση της λήψης. Ποιος θέλει μερικά αδέσποτα πρόσωπα ξένων στη μέση μιας φωτογραφίας ή το αδέσποτο πόδι ή το χέρι κάποιου στο πλαίσιο που τραβάει την προσοχή μακριά από το θέμα; Θα χρειαστεί να μετακινήσετε τα πόδια σας για να βρείτε μια θέση όπου μπορείτε να εξαλείψετε τα πρόσωπα των ξένων στην φωτογραφία διατηρώντας το θέμα στην σωστή θέση στο πλαίσιο.

Προσοχή στο κούνημα της κάμερας

Αν προσπαθείτε να τραβήξετε μια μεγάλη φωτογραφία ζουμ από το πίσω μέρος ενός πλήθους, πείτε ότι στοχεύοντας στη σκηνή μιας συναυλίας, θυμηθείτε ότι η κάμερά σας θα μπορούσε να υποστεί το κούνημα της κάμερας σε μια τέτοια κατάσταση. Όσο μεγαλύτερη μεγέθυνση χρησιμοποιείτε με το οπτικό ζουμ της φωτογραφικής μηχανής, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα θα υπάρξει μια ελαφρά θόλωση από το κούνημα της μηχανής. Προσπαθήστε να σταθεροποιήσετε τον εαυτό σας όσο μπορείτε, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο όταν σπαταλάται από ένα πλήθος ή να τραβήξετε σε λειτουργία προτεραιότητας κλείστρου για να χρησιμοποιήσετε την ταχύτερη ταχύτητα κλείστρου που μπορείτε.

Up, Up και Shoot

Ανεβείτε υψηλότερα, αν μπορείτε. Είναι ευκολότερο να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς να μπλοκαριστούν από άλλους στο πλήθος, αν μπορείτε να μετακινηθείτε πάνω από το πλήθος. Εάν είστε σε εξωτερικούς χώρους, σκεφτείτε για τη χρήση ενός μικρού τοίχου από τούβλα ή μια υπαίθρια σκάλα για τη λήψη φωτογραφιών σας. Ή αναζητήστε μια υπαίθρια καφετέρια που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο ενός κτηρίου, δίνοντάς σας ένα μπαλκόνι από το οποίο μπορείτε να πυροβολήσετε.

Χρησιμοποιήστε το πλήθος

Κάποιες φορές μπορεί να θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία που να δείχνει το ίδιο το πλήθος. Προσπαθήστε να χειριστείτε τον εαυτό σας έτσι ώστε τουλάχιστον ένα μέρος του πλήθους να σας βλέπει. Οι φωτογραφίες σας από το ίδιο το πλήθος θα έχουν μια καλύτερη εμφάνιση αν μπορείτε να δείτε μερικά πρόσωπα στη φωτογραφία, αντί για τις πλάτες των δεκάδων κεφαλιών. Και πάλι, αν μπορείτε να κινηθείτε προς τα πάνω, θα έχετε καλύτερη επιτυχία με την εμφάνιση του εύρους και του βάθους του πλήθους.

Μειώστε το βάθος πεδίου

Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να γυρίσετε σε ένα μικρό βάθος πεδίου. Κάνοντας μια μεγάλη μερίδα της φωτογραφίας εκτός εστίασης, θα έχετε λιγότερες περισπασμούς στο φόντο της εικόνας, κάτι που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα με πολλούς ανθρώπους γύρω. Το θολωμένο φόντο θα επιτρέψει στο θέμα σας να ξεχωρίσει από το πλήθος.

Αντίθετα αν προσπαθείτε να εστιάσετε σε κάτι στο παρασκήνιο που είναι πέρα ​​από το πλήθος, όπως μια σκηνή ή ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της στέγης του σταδίου που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, θα πρέπει να πυροβολείτε με ένα ευρύ βάθος πεδίου . Σε αυτή την περίπτωση, η ύπαρξη των οπών δεκάδων κεφαλών στον πυροβολισμό είναι πιθανόν αναπόφευκτη. Απλά βεβαιωθείτε ότι το στοιχείο στο παρασκήνιο είναι σε έντονη εστίαση.

Χρησιμοποιήστε μια LCD κλίση

Αν έχετε μια φωτογραφική μηχανή που περιλαμβάνει μια αρθρωτή οθόνη LCD , θα έχετε καλύτερα φωτογραφίες λήψης με τύχη μέσα σε πλήθος. Μπορείτε να κρατήσετε τη φωτογραφική μηχανή πάνω από το κεφάλι σας και, ευτυχώς, πάνω από τα κεφάλια αυτών των ανθρώπων στο πλήθος, χρησιμοποιώντας την κεκλιμένη LCD για να πλαισιώσετε σωστά τη σκηνή. Να είστε προσεκτικοί από τους άλλους γύρω σας στο πλήθος, ειδικά αν είστε σε μια παράσταση ή μια αθλητική εκδήλωση. Το να στέκεστε στη μέση του πλήθους και να εμποδίζετε την οπτική των άλλων ενώ φωτογραφίζετε μια σειρά από φωτογραφίες είναι ασήμαντο.

Σίγαση της φωτογραφικής σας μηχανής

Κρατήστε την κάμερα αθόρυβη. Επιπλέον, κάνοντας μια κάμερα που κάνει τους θορύβους του κλείστρου και διάφορες μπιπ, ενώ χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι ενοχλητικό και ασυνήθιστο. Απενεργοποιήστε τους ήχους της φωτογραφικής σας μηχανής πριν τη χρησιμοποιήσετε σε πλήθος.

Πυροβολήστε από το ισχίο

Μια τεχνική για να δοκιμάσετε την ευκαιρία όταν γυρίσετε σε ένα πλήθος είναι "γυρίσματα από το ισχίο". Κρατήστε τη φωτογραφική σας μηχανή στο επίπεδο της μέσης και απλά πατήστε το κουμπί του κλείστρου αρκετές φορές ενώ παίζετε το πλήθος ή περπατάτε μέσα από αυτό. Παρόλο που δεν μπορείτε να ελέγξετε τη σύνθεση της σκηνής χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, δεν θα είναι προφανές ότι τραβάτε φωτογραφίες, οι οποίες μπορεί να αναγκάσουν τους ανθρώπους να δρουν πιο φυσικά. Πιθανώς θα καταλήξετε με πολλές άχρηστες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική, αλλά θα μπορούσατε να συλλάβετε κάτι και μοναδικό. Αυτή η τεχνική δεν θα λειτουργήσει αν το πλήθος είναι σφιχτά συσκευασμένο εντούτοις.