Πώς να δημιουργήσετε ένα σύνθετο έξυπνο playlist στο iTunes

Λάβετε έξυπνες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία έξυπνων playlist

Είναι εύκολο να ορίσετε λίστες αναπαραγωγής στο iTunes, αν και μπορεί να χρονοβόρα, ειδικά αν έχετε μεγάλη βιβλιοθήκη τραγουδιών (και ποιος δεν το κάνει;).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εύχρηστη λειτουργία Smart Playlist για να κάνετε το iTunes να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για εσάς. Μην αφήσετε τη λέξη σύνθετη να σας τρομάξει. Μέσα σε λίγα λεπτά, με μερικά μόνο κλικ, μπορείτε να δημιουργήσετε έξυπνες λίστες αναπαραγωγής με βάση ένα ή δύο κριτήρια, έναν μακρύ κατάλογο κριτηρίων ή οτιδήποτε μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια έξυπνη λίστα αναπαραγωγής που συγκεντρώνει όλα τα κομμάτια από έναν από τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, όλα τα κομμάτια από αυτόν τον καλλιτέχνη στον οποίο έχετε αναθέσει μια βαθμολογία 5 αστέρων και όλα τα κομμάτια από αυτόν τον καλλιτέχνη ένα συγκεκριμένο είδος, όπως το Rock.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα απλό πρόγραμμα αναπαραγωγής Smart Playlist, ίσως μόνο για να συγκεντρώσετε όλα τα τραγούδια από έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη, ανατρέξτε στον οδηγό μας "Πώς να δημιουργήσετε ένα απλό έξυπνο playlist".

Και μην ξεχνάτε ότι παρόλο που η διαδικασία δημιουργίας ενός Smart Playlist δεν πρέπει να προκαλέσει ανησυχίες, είναι πάντα καλό να έχετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας της βιβλιοθήκης του iTunes προτού προχωρήσετε.

Δημιουργήστε ένα σύνθετο έξυπνο playlist

  1. Για να δημιουργήσετε μια έξυπνη λίστα αναπαραγωγής, από το μενού Αρχείο, επιλέξτε Νέο έξυπνο playlist ή Νέο, έξυπνο playlist ανάλογα με την έκδοση του iTunes που χρησιμοποιείτε.
  2. Η προεπιλεγμένη έξυπνη λίστα αναπαραγωγής βασίζεται σε έναν μόνο κανόνα, αλλά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους κανόνες όπως απαιτείται χρησιμοποιώντας το σύμβολο συν πλησίον του αριστερού άκρου ενός κανόνα. Υπάρχουν περισσότερα από τριάντα κριτήρια για να διαλέξετε, όπως θα δείτε αν κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Καλλιτέχνης. Μπορείτε να ταξινομήσετε κομμάτια ανά καλλιτέχνη, άλμπουμ, συλλογή, κατηγορία, είδος, παιχνίδια και βαθμολογία, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων. Μπορείτε να δημιουργήσετε έξυπνες λίστες αναπαραγωγής για όλα τα μέσα iTunes, όχι μόνο κομμάτια, αλλά θα επικεντρωθούμε στη μουσική.
  3. Αφού κάνετε μια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού Καλλιτέχνης, κάντε μια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού 'περιέχει' (περιέχει, δεν περιέχει, δεν ξεκινάει ή τελειώνει με) και στη συνέχεια εισάγετε την κατάλληλη αναζήτηση Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα Smart Playlist που περιέχει όλα τα κομμάτια του Dave Matthews, συμπεριλαμβανομένων των κομματιών του Dave Matthews Band, ίσως ορίσετε τον ακόλουθο κανόνα:
    1. Ο καλλιτέχνης περιέχει τον Dave Matthews
    2. Κάθε κομμάτι που έχει ο Dave Matthews στο όνομά του, όπως ο Dave Matthews Band, θα προστεθεί στη λίστα αναπαραγωγής. Αν θέλετε το Smart Playlist να περιέχει μόνο τα αγαπημένα σας κομμάτια Dave Matthews, μπορείτε να προσθέσετε έναν κανόνα αξιολόγησης (κάντε κλικ στο σύμβολο + για να προσθέσετε έναν κανόνα):
    3. Η βαθμολογία είναι 5 αστέρια
    4. Μπορεί επίσης να προσθέσετε έναν κανόνα ότι ο αριθμός των αναπαραστάσεων είναι μεγαλύτερος από έναν ορισμένο αριθμό, όπως το 100. Εάν έχετε παίξει ένα κομμάτι αρκετές φορές, οι πιθανότητες είναι ότι είναι ένα από τα αγαπημένα σας. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε έναν άλλο κανόνα:
    5. Οι αναπαραστάσεις είναι μεγαλύτερες από 100
    6. Με τον ακόλουθο κανόνα, μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τα iffy κομμάτια που γενικά παραλείψετε:
    7. Η τελευταία παράλειψη είναι τις τελευταίες 30 ημέρες
    8. Και για να βεβαιωθείτε ότι η λίστα αναπαραγωγής σας περιέχει κομμάτια αλλά όχι βίντεο, μπορείτε να προσθέσετε αυτόν τον κανόνα:
    9. Η λίστα αναπαραγωγής είναι Μουσική
    10. Μπορείτε να εξαιρέσετε τα πράγματα καθώς και να τα προσθέσετε. Για παράδειγμα, εάν δεν θέλετε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα περιήγησης Smart Dance Matthews κάποια κομμάτια Χριστουγέννων , μπορείτε να προσθέσετε αυτόν τον κανόνα:
    11. Το είδος δεν είναι διακοπές
  1. Αν θέλετε να ενημερώνεται αυτόματα ο Smart Playlist όταν προσθέτετε τραγούδια που ταιριάζουν στη βιβλιοθήκη iTunes, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Ζωντανή ενημέρωση". (Αυτή η επιλογή έχει επιλεγεί από προεπιλογή · μπορείτε να την καταργήσετε αν δεν θέλετε να γίνεται αυτόματη ενημέρωση του Smart Playlist.)

Υπάρχουν χιλιάδες συνδυασμοί Smart Playlist και είναι εύκολο να τελειοποιήσετε μια λίστα αναπαραγωγής για να είναι ακριβώς αυτό που θέλετε.