Ένας οδηγός για τη διαγραφή αλληλογραφίας χωρίς να το ανοίξετε στο MacOS Mail

Κρατήστε το προσωπικό σας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Mac

Η εφαρμογή "Αλληλογραφία" σε Mac OS X και macOS εμφανίζει αυτόματα μηνύματα αυτόματα όταν τα επιλέξετε στη λίστα μηνυμάτων, αλλά το Mail εμφανίζει επίσης όλα τα μηνύματα που επιλέγετε, ακόμα και αν τα επιλέγετε για κατάργηση.

Υπάρχουν έγκυροι λόγοι προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας για τους οποίους ενδέχεται να μην θέλετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας να προβληθούν στο Mac σας. Μεταξύ αυτών είναι ότι το άνοιγμα ενός ύποπτου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να αφήσει τον αποστολέα να γνωρίζει ότι το άνοιξατε, επιβεβαιώνοντας μια ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να συνεργαστείτε με περίεργους συναδέλφους που επιθυμούν να διαβάσουν τον ώμο σας. Αποφύγετε αυτές τις ανησυχίες ρυθμίζοντας την εφαρμογή Mail για να αποκρύψετε τις προεπισκοπήσεις μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κρατήστε το Email σας ιδιωτικό

Όταν ανοίγετε την εφαρμογή αλληλογραφίας, πιθανότατα θα δείτε ένα πλαίσιο γραμματοκιβωτίων στην άκρη της οθόνης. Εάν όχι, ένα κλικ στα γραμματοκιβώτια στο πάνω μέρος της οθόνης ανοίγει. Δίπλα σε αυτό, βλέπετε μια λίστα με τα μηνύματα στο πλαίσιο. Οι σύντομες πληροφορίες που εμφανίζονται στη λίστα περιλαμβάνουν τον αποστολέα, το θέμα, την ημερομηνία και, ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, την αρχή της πρώτης γραμμής κειμένου. Δίπλα σε αυτό είναι το μεγάλο τμήμα προεπισκόπησης της εφαρμογής. Καθώς κάνετε κλικ σε ένα μόνο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο παράθυρο μηνυμάτων, ανοίγει στο παράθυρο προεπισκόπησης.

Για να αποκρύψετε το παράθυρο προεπισκόπησης μηνύματος στο Mac OS X και το macOS Mail, κάντε κλικ στην κατακόρυφη γραμμή που χωρίζει τη λίστα με τα μηνύματα και το παράθυρο προεπισκόπησης και σύρετε τη γραμμή προς τα δεξιά σε όλη την οθόνη της εφαρμογής μέχρι να εξαφανιστεί το παράθυρο προεπισκόπησης .

Διαγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς να εμφανίζονται προεπισκοπήσεις

Για να διαγράψετε τα επιλεγμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη λίστα μηνυμάτων:

  1. Στη λίστα μηνυμάτων, κάντε κλικ στο μήνυμα ή στα μηνύματα που θέλετε να διαγράψετε ή να μετακινήσετε. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο εντολών ενώ επιλέγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το ποντίκι για να επισημάνετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στο πρώτο και τελευταίο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα εύρος για να επιλέξετε τα δύο επιλεγμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ τους.
  2. Πατήστε Διαγραφή για να καταργήσετε όλα τα επισημασμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη λίστα.

Για να πάρετε το παράθυρο προεπισκόπησης πίσω, τοποθετήστε το δρομέα σας στην άκρα δεξιά άκρη της οθόνης αλληλογραφίας. Ο δρομέας αλλάζει σε αριστερό βέλος όταν το έχετε στη σωστή θέση. Κάντε κλικ και σύρετε προς τα αριστερά για να αποκαλύψετε το παράθυρο προεπισκόπησης.