Πώς να συνδέσετε φορητές συσκευές USB

Για τις συσκευές τους το μέγεθος, τα σημερινά δισκία και τα smartphones πακέτα σε πολύ δύναμη. Αυτό τους κάνει πραγματικούς μίνι υπολογιστές για να κάνουν όλα τα είδη των εργασιών που αποτελούσαν τον τομέα των επιτραπέζιων υπολογιστών και των φορητών υπολογιστών.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το iPhone και iPad της Apple, τα οποία επωφελούνται από ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Είτε πρόκειται για γρήγορη και βρώμικη επεξεργασία φωτογραφιών και ταινιών, είτε για μουσική σύνθεση, δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολλά με τις συσκευές της Apple. Προσθέστε το γεγονός ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημοσιεύσετε ή να μοιραστείτε υλικό online και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι χρήστες θα ήθελαν να μεταφέρουν όλα τα είδη μέσων στις συσκευές iOS τους.

Χάρη στη χρήση ιδιόκτητων θυρών - είτε πρόκειται για το παλιό σύστημα των 30 ακίδων είτε για τη νέα σύνδεση Lightning - η μεταφορά μέσων από και προς το iPhone ή το iPad δεν ήταν πάντα μια διαισθητική πρόταση. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα εξαρτήματα και τα περιφερειακά που βασίζονται σε μια τυπική υποδοχή USB. Ακολουθεί μια λίστα με τους τρόπους μετακίνησης αρχείων ή σύνδεσης gadget USB με τις φορητές συσκευές της Apple.

Προσαρμογείς και Καλώδια

Όπως σκοτώνοντας τα παροιμιώδη δύο πουλιά με μια πέτρα, οι προσαρμογείς και τα καλώδια επιτρέπουν στους χρήστες τόσο να μεταφέρουν μέσα και να συνδέσουν τις συσκευές USB σε ένα iPhone ή iPad.

Είτε πρόκειται για τον επίσημο προσαρμογέα φωτογραφικής μηχανής της Apple ή για προσφορές τρίτου κατασκευαστή, το βασικό καλώδιο προσαρμογέα διαθέτει είτε έναν ακροδέκτη 30 ακίδων είτε ένα καλώδιο κεραίας στο ένα άκρο και μια τυπική θύρα USB από την άλλη. Η ιδέα είναι να συνδέσετε τη μία πλευρά με το tablet ή το smartphone, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη θύρα στην άλλη πλευρά για να συνδέσετε τη συσκευή USB.

Από την πλευρά της, η Apple εμπορεύεται τον προσαρμογέα της ως τρόπο μεταφοράς φωτογραφιών. Είναι μια λειτουργία που ο προσαρμογέας σίγουρα κάνει καλά, επιτρέποντάς σας να παρακάμψετε έναν υπολογιστή και να μεταφέρετε αρχεία απευθείας από μια φωτογραφική μηχανή.

Ένα λιγότερο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτών των προσαρμογέων, ωστόσο, είναι η χρήση περιφερειακών όπως τα πληκτρολόγια και τα μικρόφωνα USB MIDI. Αυτό είναι ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κανονικά περιφερειακά τους USB χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν εκδόσεις ειδικά κλειδωμένες στην ιδιόκτητη υποδοχή της Apple. Είναι επίσης μια ωραία επιλογή για τους λαούς που θέλουν μια ενσύρματη σύνδεση για τα περιφερειακά τους σε αντίθεση με ένα ασύρματο.

Απλά σημειώστε ότι αυτή η χρήση δεν θεωρείται επισήμως ως δυνατότητα για τον προσαρμογέα, ώστε να θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το περιφερειακό σας λειτουργεί πραγματικά καθώς η συμβατότητα μπορεί να χτυπηθεί ή να χάσετε κατά περιόδους.

Συσκευές μνήμης για κινητά

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να συνδέσετε περιφερειακά USB και απλά θέλετε να μεταφέρετε αρχεία, οι φορητές μονάδες μνήμης ή συσκευές είναι μια άλλη επιλογή. Αυτές οι συσκευές διαθέτουν χαρακτηριστικά δύο υποδοχές. Κάποιος μπορεί να είναι ένας βρόχος που συνδέει με ένα iPod, iPhone ή iPad. Το άλλο είναι μια κανονική υποδοχή USB για χρήση με φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Αυτές οι συσκευές έρχονται επίσης με ενσωματωμένη μνήμη για την αποθήκευση μέσων. Απλά φορτώστε τις φωτογραφίες ή τις ταινίες σας από έναν υπολογιστή, για παράδειγμα, συνδέστε τη συσκευή σας με την Apple και μπορείτε να πάτε καλά. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone ή το iPad στις συσκευές και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε σε έναν υπολογιστή. Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Εκτός από τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων ή μέσων, αυτά τα φορητά gadget σας επιτρέπουν επίσης να αναπαράγετε βίντεο απευθείας από τη μνήμη ή τη συσκευή στο iPhone ή το iPad σας. Μερικοί ακόμη σας επιτρέπουν να αναπαράγετε μορφές αρχείων που τα gadget της Apple κανονικά δεν παίζουν εκτός αν κάνετε λήψη ορισμένων εφαρμογών. Αυτά περιλαμβάνουν όχι μόνο τα αρχεία AVI αλλά και τα αρχεία MKV. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το Sandisk iExpand και το Leef iBridge Mobile Memory Stick.

Ασύρματες επιλογές

Ένας άλλος τρόπος για να μεταφέρετε αρχεία ή να συνδέσετε gadgets είναι να παρακάμψετε την ίδια τη φυσική σύνδεση και να πάτε στην ασύρματη διαδρομή.

Πολλά περιφερειακά διαθέτουν, για παράδειγμα, σύνδεση Bluetooth ή AirPlay. Αυτά περιλαμβάνουν πληκτρολόγια τύπου typing όπως το Rapoo E6300 και Verbatim Wireless Mobile Keyboard ή MIDI πληκτρολόγια για μουσική όπως τα Korg Microkey 25 και iRig Keys .

Για τις μεταφορές αρχείων, οι ασύρματες μνήμες ή dongles είναι μια άλλη επιλογή. Η μονάδα δίσκου flash Sandisk , για παράδειγμα, σας επιτρέπει να συνδέεστε ασύρματα με ένα iPhone ή iPad και να μεταφέρετε έγγραφα, μουσική, εικόνες και βίντεο στη συσκευή σας Apple.