Μηχανισμός τσέπης: Διαγνωστικός έλεγχος επί του οχήματος BlueDriver

Ανασκόπηση της συσκευής παρακολούθησης εργαλείων σάρωσης αυτοκινήτου συνδέεται στη θύρα OBD των οχημάτων

Ως παιδί που μεγαλώνει στις Φιλιππίνες, θυμάμαι τον παππού μου που έχει έναν μηχανικό που ονομάζεται "Tinker". Ας πούμε ότι δεν είχε σκοπό να δηλώσει την αστρική εμπειρογνωμοσύνη στο επιλεγμένο σκάφος του ούτε μια συγγένεια με μια νεράιδα της Disney, Κουδούνι."

Ένα σαββατοκύριακο, ο Τίνκερ ήταν, λοιπόν, γεμάτος με το Volkswagen Μπραζίλια του παππού μου και ξεριζώνοντας τα πράγματα. Τον θυμάμαι να απομακρύνει μερικά κομμάτια από το αυτοκίνητο, τοποθετώντας βίδες και άλλα μέρη σε μια μπανιέρα γεμάτη με λίγο βενζίνη για να αφαιρέσει το λίπος. Καθώς τελικά έφτασε το ηλιοβασίλεμα μιας μακράς ημέρας, συνέδεσε τα πάντα πίσω, έκλεισε την κουκούλα και στη συνέχεια άρχισε να κοιτάζει στο μικρό του σκάφος. Ο παππούς μου πλησίασε τον Τίνκερ για να δει τι συνέβαινε. Προφανώς, ο Τίνκερ κοιτούσε έναν κοχλία που είχε απομείνει στη μπανιέρα, συνειδητοποιώντας ότι έλειπε ένα μέρος κάπου. Περιττό να πω ότι ο παππούς μου είχε μερικές επιλογές για το Tinker που δεν ήταν κατάλληλες για τα νεαρά μου αυτιά.

SHAPE UP: Επιλογή μιας φορητής συσκευής για γυμναστήριο

Αυτές τις μέρες, η εμφάνιση των προηγμένων ηλεκτρονικών στα οχήματα καθιστά πιο δύσκολο να είναι ένας μηχανικός Σαββατοκύριακου όπως ο Tinker. Ταυτόχρονα, ωστόσο, παρέχει επίσης ευκολότερους τρόπους για να καταλάβουμε τι μπορεί να είναι λάθος με ένα αυτοκίνητο χάρη στη χρήση των ενσωματωμένων διαγνωστικών ή OBD. Αρχικά δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα αυτοκίνητα να συμμορφωθούν καλύτερα με τους αυστηρούς νόμους εκπομπών της Καλιφόρνιας, ο OBD έκτοτε επεκτάθηκε για να κάνει πιο εξελιγμένες αναγνώσεις της κατάστασης ενός αυτοκινήτου. Λόγω του υψηλού κόστους εξοπλισμού, οι συσκευές OBD ήταν αρχικά ο τομέας της επαγγελματικής μηχανικής, αν και πιο προσιτοί σαρωτές έχουν χτυπήσει την αγορά από τότε. Αυτά περιλαμβάνουν τα OBD gadget που μπορούν να συγχρονιστούν με smartphones, όπως το εργαλείο σάρωσης Lemur BlueDriver.

Ένα μικρό gadget που ταιριάζει στην παλάμη των χεριών σας, το BlueDriver μπορεί να συνδεθεί στη θύρα OBD συμβατών οχημάτων. Το Lemur BlueDriver διαθέτει ένα εργαλείο στην ιστοσελίδα του για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το αυτοκίνητό σας είναι συμβατό, αλλά είναι συνήθως ένα ασφαλές στοίχημα ότι θα λειτουργήσει αν το αυτοκίνητό σας χτίστηκε το 1996 και μετά. Πριν από τη χρήση της συσκευής, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την δωρεάν εφαρμογή BlueDriver στο smartphone ή στο tablet σας. Μόλις συνδεθεί το BlueDriver, μπορείτε να συγχρονίσετε τη συσκευή με τη συσκευή iPhone, iPad ή Android. Ξεκινήστε την εφαρμογή μετά από αυτό και θα πρέπει να είστε καλό να πάτε.

MISSING LINK: Σύνδεση συσκευών USB σε iPhone, iPad

Σε αντίθεση με μερικούς από τους σαρωτές προϋπολογισμού έξω εκεί, το BlueDriver παρέχει πληθώρα επιλογών και πληροφοριών για το αυτοκίνητό σας. Οι συνήθεις πρακτικές χρήσεις περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή των δικών σας δοκιμών εκπομπών πριν από τον έλεγχο του νέφους για να διασφαλιστεί ότι το όχημα μπορεί πραγματικά να το περάσει.

Έχετε αυτό το ενοχλητικό "έλεγχο κινητήρα" φως στο αυτοκίνητό σας; Απλά συνδέστε το BlueDriver και θα εμφανιστούν οι κωδικοί σφάλματος που σχετίζονται με τα θέματα του αυτοκινήτου σας. Βάσει του κώδικα, θα σας πει το πρόβλημα με το αυτοκίνητο, ποιες είναι οι πιθανές αιτίες και πώς μπορείτε να το διορθώσετε - κατατάσσοντας τις λύσεις μεταξύ των κορυφαίων και συχνά αναφερόμενων διορθώσεων καθώς και άλλων εναλλακτικών λύσεων.

Αυτές είναι οι σπουδαίες πληροφορίες που πρέπει να έχετε, αν θέλετε να δουλέψετε μόνος σας στα αυτοκίνητα, να έχετε έναν μηχανικό φίλο ή θέλετε να οπλίσετε τον εαυτό σας με πληροφορίες πριν πάτε σε ένα κατάστημα για να βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε snookered στην εργασία που το αυτοκίνητό σας δεν χρειάζεται. Για περίεργους τύπους, μπορείτε ακόμη και να τραβήξετε μια έκθεση οχήματος που τραβά όχι μόνο τον αριθμό VIN σας, αλλά ποιος κατασκευαστεί το αυτοκίνητό σας, όπου συναρμολογήθηκε, τη ιπποδύναμη του και πόσα μίλια ανά γαλόνι παίρνει.

Βεβαίως, η διασύνδεση για την εφαρμογή φαίνεται λίγο πολύ μηχανική και είναι δύσκολο να περιηγηθεί κανείς για μερικούς. Θα ήταν ωραίο αν ήταν φιλικότερο για τους καταναλωτές, αν και οι μηχανικά προσανατολισμένοι λαοί θα προτιμούσαν τον τρόπο που είναι τώρα. Η τιμή είναι επίσης πολύ υψηλότερη από την προηγούμενη ενσάρκωση του BlueDriver, αλλά αυτή εξισορροπείται από το γεγονός ότι η εφαρμογή είναι πλέον δωρεάν και δεν απαιτεί πλέον να πληρώνετε επιπλέον για να ξεκλειδώσετε όλα τα χαρακτηριστικά της.

Συνολικά, αυτό το εργαλείο σάρωσης κάνει εξαιρετική δουλειά ως εργαλείο διάγνωσης για τον μέσο μηχανισμό Joe και Jane ή για το Σαββατοκύριακο. Εάν έχετε ένα αυτοκίνητο που ανεβαίνει εκεί σε μίλια και αρχίζει να αντιμετωπίζει περιστασιακά ζητήματα και θέλετε να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι συμβαίνει από τον παλιό φίλο μας Tinker, το BlueDriver μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο.

Βαθμολογία: 4 στα 5

Για περισσότερα άρθρα σχετικά με φορητά αξεσουάρ ή μη παραδοσιακά gadgets, δείτε το διανομέα των άλλων συσκευών και εξαρτημάτων. Για περισσότερα άρθρα σχετικά με εφαρμογές, ανατρέξτε στην ενότητα Smartphones και Tablets