Αναβάθμιση του σκληρού δίσκου το 2009 και αργότερα iMacs

Κρατήστε το iMac Cool με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας εν σειρά

Η αναβάθμιση του σκληρού δίσκου σε ένα iMac είναι ένα έργο DIY που ήταν πάντα μια δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη, εργασία. Με την εμφάνιση της iMacs, καθώς και με όλα τα επόμενα μοντέλα iMac, υπάρχει μια νέα συστροφή που περιορίζει τον τρόπο αναβάθμισης του σκληρού δίσκου του iMac .

Τα iMacs είχαν πάντα έναν αισθητήρα θερμοκρασίας για τον εσωτερικό σκληρό δίσκο τους . Το λειτουργικό σύστημα Mac παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σκληρού δίσκου και προσαρμόζει τους εσωτερικούς ανεμιστήρες για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη ροή αέρα για να κρατήσει τον σκληρό δίσκο, καθώς και τις υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες του iMac, δροσερό.

Μέχρι το τέλος του 2009 μοντέλο iMacs , ο αισθητήρας θερμοκρασίας για το σκληρό δίσκο τοποθετήθηκε στο κάλυμμα του σκληρού δίσκου. Όταν αναβαθμίσετε το σκληρό δίσκο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επανασυνδέσετε τον αισθητήρα θερμοκρασίας στη θήκη του νέου σκληρού δίσκου και είστε έτοιμοι να πάτε.

Αυτό άλλαξε με τα iMac 21,5 ιντσών και 27 ιντσών 2009. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας που συνδέθηκε με την εξωτερική θήκη έχει φύγει. Στη θέση του είναι ένα καλώδιο που συνδέει απευθείας με ένα σύνολο ακίδων στο σκληρό δίσκο και διαβάζει τη θερμοκρασία από τον αισθητήρα θερμοκρασίας που είναι ενσωματωμένος σε όλους σχεδόν τους σκληρούς δίσκους. Ακούγεται σαν ένα καλύτερο σύστημα και είναι, τουλάχιστον όσον αφορά τη συγκέντρωση ακριβών θερμοκρασιών από το σκληρό δίσκο του iMac.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κανόνας για τον οποίο οι ακίδες να χρησιμοποιηθούν σε έναν σκληρό δίσκο για τον αισθητήρα θερμοκρασίας. Στην πραγματικότητα, το καλώδιο της Apple χρησιμοποιεί πρέπει να είναι έθιμο για κάθε μάρκα του σκληρού δίσκου της Apple βάζει τα τέλη του 2009 iMacs.

Για τον τελικό χρήστη, αυτό σημαίνει ότι εάν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε τον εαυτό σας με το σκληρό δίσκο του iMac (κάτι που δεν συνιστούμε στην πραγματικότητα για τον μέσο χρήστη), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο έναν σκληρό δίσκο από τον ίδιο κατασκευαστή. Εάν το iMac σας έφερε μια μονάδα Seagate, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια μονάδα Seagate για αντικατάσταση. Παρομοίως, αν ήρθε με μια μονάδα Western Digital, μπορείτε να την αντικαταστήσετε μόνο με μια άλλη μονάδα Western Digital .

Εάν χρησιμοποιείτε μια μονάδα δίσκου από διαφορετικό κατασκευαστή, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα ο αισθητήρας θερμοκρασίας να μην λειτουργεί. Προκειμένου να αντισταθμιστεί, το iMac θα ρυθμίσει τους εσωτερικούς ανεμιστήρες του στο μέγιστο RPM, δημιουργώντας ένα θόρυβο που δεν θα είναι ευχάριστο να είναι κοντά.

Ευχαριστίες μας προς το OWC (Other World Computing) για την κοινή χρήση αυτής της ανακάλυψης.

Εκσυγχρονίζω:

Χάρη στους φίλους μας στο OWC, υπάρχει τώρα ένα κιτ DIY για την αναβάθμιση ενός σκληρού δίσκου σε ένα iMac που περιλαμβάνει έναν καθολικό αισθητήρα θερμοκρασίας. Αυτός ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα λειτουργεί με οποιαδήποτε μάρκα σκληρού δίσκου ή SSD, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε την καλύτερη μονάδα δίσκου που ικανοποιεί τις ανάγκες σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τους ανεμιστήρες που διαφεύγουν στο iMac.

Εάν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε τη μονάδα δίσκου του iMac ...

Η διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος αποθήκευσης του iMac περιλαμβάνει πρόσβαση στα εσωτερικά του iMac. Η είσοδος στο εσωτερικό περιλαμβάνει την αφαίρεση της οθόνης του υπολογιστή, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στα εσωτερικά του iMac, συμπεριλαμβανομένου του σκληρού δίσκου.

Η Apple άλλαξε πώς συνδέει την οθόνη με το πλαίσιο του iMac με την πάροδο των ετών, με αποτέλεσμα δύο πολύ διαφορετικές μεθόδους αφαίρεσης.

2009 Μέχρι το 2011 iMacs

Η γυάλινη οθόνη είναι προσαρμοσμένη στο πλαίσιο iMac με μαγνήτες και όχι, δεν είναι μυστικιστές μαγνητοί. Ο γυάλινος πίνακας της οθόνης περιλαμβάνει ενσωματωμένους μαγνήτες που συγκρατούν το γυαλί στο πλαίσιο του iMac μέσω μαγνητισμού. Αυτή η απλή μέθοδος σύνδεσης επιτρέπει μια απλή μέθοδο αφαίρεσης, χρησιμοποιώντας δύο βεντούζες για να τραβήξετε το γυαλί μακριά από το πλαίσιο, σπάζοντας τη μαγνητική σφραγίδα.

Αφού σπάσει η σφραγίδα του πίνακα ελέγχου, η οθόνη μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί αποσυνδέοντας μερικά καλώδια. Αφού τεθεί εκτός λειτουργίας η οθόνη, τα εσωτερικά του Mac, συμπεριλαμβανομένου του σκληρού δίσκου, είναι εκτεθειμένα και η αντικατάσταση του δίσκου μπορεί να συνεχιστεί.

2012 Μέχρι το 2015 iMacs

Το 2012, η ​​Apple άλλαξε το σχεδιασμό των μοντέλων iMac για να παράγει ένα λεπτότερο προφίλ. Μέρος αυτής της ενημερωμένης έκδοσης σχεδίου άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο η οθόνη του iMac συνδέθηκε με το πλαίσιο. Πηγαίνουν οι ενσωματωμένοι μαγνήτες στο ποτήρι. Αντίθετα, το τζάμι είναι τώρα κολλημένο στο πλαίσιο. Αυτό επιτρέπει ένα λεπτότερο προφίλ και μια υψηλότερη ποιότητα προβολής, καθώς η οθόνη και ο γυάλινος πίνακας είναι πλέον συγχωνευμένα, με αποτέλεσμα μια πιο ευκρινή οθόνη με υψηλότερη αναλογία αντίθεσης.

Το μειονέκτημα είναι ότι για να αφαιρέσετε την οθόνη, πρέπει τώρα να σπάσετε τη συγκολλημένη σφραγίδα, και εξίσου σημαντικό, θα πρέπει να επανασυνδέσετε την οθόνη στο πλαίσιο όταν ολοκληρώσετε την αναβάθμιση του iMac.

Αναφέρθηκα προηγουμένως ότι η αναβάθμιση των μοντέλων iMac ήταν ένα δύσκολο έργο DIY. για τα μοντέλα 2012 και αργότερα, έχει ακόμη υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας.

Αντικατάσταση μονάδας δίσκου

Πριν εξετάσετε μια αντικατάσταση δίσκου σε iMac 2009 ή αργότερα, συνιστούμε να δείτε τους οδηγούς teardown στο iFixit για το συγκεκριμένο μοντέλο iMac καθώς και τα βίντεο εγκατάστασης στο Other World Computing (OWC) για να δείτε οδηγίες βήμα προς βήμα για την αντικατάσταση τον σκληρό δίσκο του iMac.

Αντικατάσταση SSD

Ο σκληρός σας δίσκος δεν είναι το μόνο έργο DIY που μπορείτε να εκτελέσετε μία φορά μέσα στο iMac. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον σκληρό δίσκο με ένα SSD 2,5 ιντσών (απαιτείται προσαρμογέας μονάδας δίσκου 3,5 ιντσών έως 2,5 ιντσών). Το 2012 και αργότερα μοντέλα, μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τη μονάδα αποθήκευσης flash PCIe, αν και αυτό συνεπάγεται σχεδόν πλήρη αποσυναρμολόγηση όλων των εσωτερικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης της τροφοδοσίας, του σκληρού δίσκου , της πλακέτας λογικής και των ηχείων, καθώς και μερικές πιθανότητες και τελειώνει.

Μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρώσετε την αναβάθμιση αποθήκευσης flash PCIe, θα έχετε ξαναχτίσουν το iMac σχεδόν από το έδαφος. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν συνιστώ αυτήν την τελευταία αναβάθμιση, αλλά για όσους από εσάς απολαμβάνετε ακραία Mac DIY, αυτό μπορεί να είναι ένα έργο για σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανατρέξει στους οδηγούς iFixit και OWC που αναφέρονται παραπάνω πριν αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο.