Πώς να ρυθμίσετε το ICloud & Use ICloud Backup

Κάποτε ήταν ότι η διατήρηση δεδομένων σε συγχρονισμό σε πολλούς υπολογιστές και συσκευές θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση που απαιτούσε συγχρονισμό, πρόσθετο λογισμικό ή πολύ συντονισμό. Ακόμα και τότε, τα δεδομένα θα χάνονταν σχεδόν αναπόφευκτα ή τα παλαιότερα αρχεία θα αντικαθιστούσαν τυχαία τα νεότερα.

Χάρη στο iCloud , η υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού δεδομένων που βασίζεται στον ιστό της Apple, η κοινή χρήση δεδομένων, όπως οι επαφές, τα ημερολόγια, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι φωτογραφίες σε πολλούς υπολογιστές και συσκευές είναι εύκολη. Με το iCloud ενεργοποιημένο στις συσκευές σας, κάθε φορά που είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και πραγματοποιείτε αλλαγές στις εφαρμογές με iCloud, αυτές οι αλλαγές θα μεταφορτωθούν αυτόματα στον λογαριασμό σας iCloud και στη συνέχεια θα μοιραστούν σε όλες τις συμβατές συσκευές σας.

Με το iCloud, η διατήρηση δεδομένων σε συγχρονισμό είναι τόσο απλή όσο και η ρύθμιση καθεμιάς από τις συσκευές σας για τη χρήση του λογαριασμού σας iCloud.

Εδώ είναι τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ICloud

Για να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές iCloud που βασίζονται στο web, θα χρειαστείτε Safari 5, Firefox 21, Internet Explorer 9 ή Chrome 27 ή νεότερη έκδοση.

Υποθέτοντας ότι διαθέτετε το απαιτούμενο λογισμικό, ας προχωρήσουμε στη ρύθμιση του iCloud, ξεκινώντας από επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές.

01 από 04

Ρυθμίστε το ICloud σε Mac & Windows

© Apple, Inc.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud χωρίς να συνδέσετε τον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας σε αυτό. Διαθέτει εξαιρετικές λειτουργίες για χρήστες iPhone και iPad, αλλά πιθανότατα θα σας φανεί χρήσιμο εάν συγχρονίζετε δεδομένα στον υπολογιστή σας.

Πώς να ρυθμίσετε το iCloud σε Mac OS X

Για να ρυθμίσετε το iCloud σε Mac, υπάρχουν ελάχιστα που πρέπει να κάνετε. Εφόσον διαθέτετε OS X 10.7.2 ή νεότερη έκδοση, το λογισμικό iCloud είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε:

Πώς να ρυθμίσετε το ICloud στα Windows

Σε αντίθεση με το Mac, τα Windows δεν έρχονται με ενσωματωμένο iCloud, οπότε πρέπει να κατεβάσετε το λογισμικό του iCloud Control Panel.

Εδώ πρέπει να κάνετε:

Συμβουλή: Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λειτουργίες του iCloud, ενώ αποφασίζετε αν θέλετε να είναι ενεργοποιημένες, ανατρέξτε στο βήμα 5 αυτού του άρθρου.

02 από 04

Ρύθμιση και χρήση του ICloud σε συσκευές IOS

Screen Capture από τον S. Shapoff

Όλες οι συσκευές iOS - το iPhone, το iPad και το iPod touch - που εκτελούν iOS 5 ή νεότερη έκδοση, έχουν ενσωματωμένο iCloud. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε εφαρμογές για να χρησιμοποιήσετε το iCloud για να διατηρείτε συγχρονισμένα τα δεδομένα σε όλους τους υπολογιστές σας συσκευές.

Πρέπει να διαμορφώσετε τις λειτουργίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα απολαμβάνετε τη μαγεία των αυτόματων, ασύρματων ενημερώσεων για τα δεδομένα, τις φωτογραφίες σας και άλλο περιεχόμενο.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις ICloud στη συσκευή σας IOS

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε iCloud
  3. Ανάλογα με τις επιλογές που κάνατε κατά τη διάρκεια της ρύθμισης της συσκευής σας, το iCloud ενδέχεται να είναι ήδη ενεργοποιημένο και ενδέχεται να είστε ήδη συνδεδεμένοι. Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι, πατήστε το πεδίο Λογαριασμός και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Apple ID / iTunes.
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο On / green για κάθε λειτουργία που θέλετε να ενεργοποιήσετε.
  5. Στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε το μενού Αποθήκευση & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας . Εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στη συσκευή iOS σας στο iCloud (αυτό είναι ιδανικό για την αποκατάσταση από την αντιγραφή μέσω ασύρματου δικτύου μέσω iCloud), μετακινήστε το ρυθμιστικό iCloud Backup σε On / green .

Περισσότερα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο iCloud στο επόμενο βήμα.

03 του 04

Χρησιμοποιώντας την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ICloud

Screen Capture από τον S. Shapoff

Η χρήση του iCloud για συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ των υπολογιστών και των συσκευών σας σημαίνει ότι τα δεδομένα σας μεταφορτώνονται στον λογαριασμό σας iCloud και αυτό σημαίνει ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας εκεί. Ενεργοποιώντας τις λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων iCloud, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όχι μόνο εκεί, αλλά και να δημιουργήσετε πολλαπλά αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τα δεδομένα ασφαλείας μέσω του Διαδικτύου.

Όλοι οι χρήστες του iCloud λαμβάνουν δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 5 GB. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για ετήσια χρέωση. Μάθετε σχετικά με την τιμολόγηση αναβάθμισης στη χώρα σας.

Προγράμματα που υποστηρίζουν το ICloud

Τα ακόλουθα προγράμματα έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων iCloud. Για τα περισσότερα από αυτά, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να μεταφορτώσετε το περιεχόμενό τους στο iCloud.

Έλεγχος της αποθήκευσής σας στο ICloud

Για να μάθετε πόσο από το 5 GB iCloud χώρο εφεδρείας που χρησιμοποιείτε και πόσα έχετε αφήσει:

Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας ICloud

Μπορείτε να δείτε τα μεμονωμένα αντίγραφα ασφαλείας στο λογαριασμό σας iCloud και να διαγράψετε αυτά που θέλετε να απαλλαγείτε.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που χρησιμοποιείτε για να ελέγξετε την αποθήκευση iCloud. Στην οθόνη αυτή, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση ή Διαχείριση αποθήκευσης .

Θα δείτε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας του συστήματος και μια λίστα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε για το αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud.

Επαναφορά συσκευών iOS από το iCloud Backup

Η διαδικασία για την επαναφορά των δεδομένων που διαθέτετε αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud είναι ουσιαστικά η ίδια για iPad, iPhone και iPod Touch. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες σε αυτό το άρθρο .

Αναβάθμιση της αποθήκευσης ICloud

Εάν θέλετε ή πρέπει να προσθέσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο λογαριασμό σας στο iCloud, απλά προσπελάστε το λογισμικό iCloud και επιλέξτε μια αναβάθμιση.

Οι αναβαθμίσεις στο χώρο αποθήκευσης iCloud χρεώνονται ετησίως μέσω του λογαριασμού iTunes.

04 του 04

Χρησιμοποιώντας το ICloud

Καταγραφή οθόνης από τον C. Ellis

Μόλις ενεργοποιήσετε το iCloud στις συσκευές σας και έχετε ρυθμίσει το αντίγραφο ασφαλείας (αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε), εδώ πρέπει να μάθετε σχετικά με τη χρήση κάθε εφαρμογής συμβατής με iCloud.

Ταχυδρομείο

Εάν έχετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iCloud.com (χωρίς την Apple), ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή για να βεβαιωθείτε ότι το e-mail iCloud.com είναι διαθέσιμο σε όλες σας τις συσκευές iCloud.

Επαφές

Ενεργοποιήστε αυτήν την ενέργεια και οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στις επαφές σας ή στις εφαρμογές του βιβλίου διευθύνσεων θα παραμείνουν σε συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές. Οι επαφές είναι επίσης ενεργοποιημένες στο web.

Ημερολόγια

Όταν αυτό είναι ενεργοποιημένο, όλα τα συμβατά ημερολόγιά σας θα παραμείνουν σε συγχρονισμό. Τα ημερολόγια είναι ενεργοποιημένα στο web.

Υπενθυμίσεις

Αυτή η ρύθμιση συγχρονίζει όλες τις υπενθυμίσεις σας στις εκδόσεις iOS και Mac της εφαρμογής Υπενθυμίσεις. Οι υπενθυμίσεις είναι ενεργοποιημένες μέσω ιστού.

Σαφάρι

Αυτή η ρύθμιση διασφαλίζει ότι τα προγράμματα περιήγησης ιστού Safari στην επιφάνεια εργασίας σας, στο φορητό σας υπολογιστή και στις συσκευές iOS έχουν το ίδιο σύνολο σελιδοδεικτών.

Σημειώσεις

Τα περιεχόμενα της εφαρμογής σας για iOS Notes θα συγχρονιστούν σε όλες τις συσκευές iOS όταν είναι ενεργοποιημένη. Μπορεί επίσης να συγχρονιστεί με το πρόγραμμα Apple Mail σε Mac.

Apple Pay

Η εφαρμογή Πορτοφόλι της Apple (πρώην Passbook σε παλαιότερο iOS) μπορεί να διαχειριστεί μέσα στο iCloud σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή. Μπορείτε να συγχρονίσετε την τρέχουσα πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα και να καταργήσετε όλες τις επιλογές πληρωμής για να απενεργοποιήσετε την πληρωμή της Apple στη συσκευή.

Μπρελόκ

Αυτή η λειτουργία του Safari προσθέτει τη δυνατότητα αυτόματης κοινής χρήσης ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης για ιστότοπους σε όλες τις συσκευές iCloud. Μπορεί επίσης να αποθηκεύσει τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας για να απλοποιήσει τις αγορές στο διαδίκτυο.

Φωτογραφίες

Αυτή η λειτουργία αντιγράφει αυτόματα τις φωτογραφίες σας στην εφαρμογή Φωτογραφίες στις συσκευές iOS και στο iPhoto ή το Aperture στο Mac για αποθήκευση και κοινή χρήση φωτογραφιών.

Έγγραφα & Δεδομένα

Συγχρονίστε τα αρχεία από τις σελίδες, τα πλήκτρα και τους αριθμούς στο iCloud (και οι τρεις από αυτές τις εφαρμογές είναι ενεργοποιημένες και στον ιστό) και τις συσκευές iOS και το Mac όταν είναι ενεργοποιημένο. Αυτό είναι επίσης web-enabled για να σας επιτρέψει να κατεβάσετε αρχεία από το iCloud.

Βρείτε το δικό μου IPhone / IPad / iPod / Mac

Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί το GPS και το διαδίκτυο για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε χαμένες ή κλεμμένες συσκευές. Η έκδοση ιστού αυτής της εφαρμογής χρησιμοποιείται για την εύρεση χαμένων / κλεμμένων συσκευών.

Επιστροφή στο My Mac

Επιστροφή στο My Mac είναι μια λειτουργία Mac μόνο που επιτρέπει στους χρήστες Mac να έχουν πρόσβαση στους Mac τους από άλλους υπολογιστές.

Αυτόματες λήψεις

Το iCloud σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε αυτόματα λήψη των αγορών iTunes Store, App Store και iBookstore σε όλες τις συσκευές σας μόλις ολοκληρωθεί η λήψη της αρχικής αγοράς. Δεν υπάρχουν άλλα κινούμενα αρχεία από τη μια συσκευή στην άλλη για να παραμένουν σε συγχρονισμό!

Εφαρμογές Web

Αν είστε μακριά από τον υπολογιστή ή τις συσκευές σας και εξακολουθείτε να θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα iCloud, μεταβείτε στο iCloud.com και συνδεθείτε. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Mail, Επαφές, Ημερολόγιο, Σημειώσεις, Υπενθυμίσεις, Εύρεση του iPhone μου , Σελίδες, Σημειώσεις και Αριθμοί.

Για να χρησιμοποιήσετε το iCloud.com, χρειάζεστε ένα Mac που εκτελεί OS X 10.7.2 ή νεότερη έκδοση, ή τα Windows Vista ή 7 με τον iCloud Control Panel που είναι εγκατεστημένο και έναν iCloud λογαριασμό (προφανώς).