Πώς να κρύψετε από το Google

Μειώστε το ψηφιακό σας αποτύπωμα στον γίγαντα της παγκόσμιας αναζήτησης

Η Google φαίνεται να κατευθύνεται προς την παντογνωσία με έντονο ρυθμό. Τα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης βρίσκονται στο επίκεντρο του τι κάνει η Google και έχει αποκτήσει πολύ καλές ικανότητες.

Θέλετε να μάθετε τι γνωρίζει η Google για εσάς προσωπικά; Μάθετε για τον εαυτό σας. Πήγαινε, η Google στον εαυτό σου. Δοκιμάστε το Google στο όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Δείτε τι έρχεται. Οι πιθανότητες είναι, θα διαπιστώσετε ότι η Google γνωρίζει πολύ περισσότερα για εσάς από ό, τι νομίζετε ότι κάνει.

Εδώ είναι ένα ζευγάρι των συμβουλών για να σας βοηθήσει με Googling τον εαυτό σας:

Ενκαψάρετε τους Όρους αναζήτησης στα Σήματα Προσφοράς

Αν δεν λαμβάνετε σχετικά αποτελέσματα, προσπαθήστε να τοποθετήσετε διπλά εισαγωγικά γύρω από το όνομά σας. Δοκιμάστε διάφορες παραλλαγές του ονόματός σας, όπως "Όνομα επώνυμου" ή "Επίθετο, όνομα".

Αναζήτηση σε συγκεκριμένο τομέα:

Εάν θέλετε να κάνετε αναζήτηση σε συγκεκριμένο ιστότοπο ή τομέα για πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό σας, προσθέστε ιστότοπο: ακολουθούμενο από το όνομα τομέα .

Τώρα που ξέρετε κάποια από αυτά που είναι έξω για εσάς, η επόμενη ερώτησή σας είναι πιθανώς: τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τις πληροφορίες ιδιωτικές ή να τις αφαιρέσετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google; Πώς κρύβετε από την Google;

Ενώ δεν μπορείτε να εξαφανίσετε εντελώς, μπορείτε να μειώσετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα λίγο αν το επιλέξετε.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να κρύψετε από το Google:

Απόκρυψη του σπιτιού σας Από το Street View των Χαρτών Google

Είναι λίγο ανατριχιαστικό να το σκεφτείς, αλλά το Google πιθανότατα έφτασε ακριβώς μπροστά από το σπίτι σας και έλαβε μια φωτογραφία του σπιτιού σας από το δρόμο ως μέρος του έργου Google Maps Street View . Αυτή η προβολή μπορεί να προσφέρει στους εγκληματίες μια οπτική αναγνώριση της ιδιοκτησίας σας, ώστε να μπορούν να μάθουν πράγματα όπως είναι οι πόρτες σας, πόσο ψηλά είναι το φράχτη σας, πού βρίσκονται οι πύλες κλπ.

Αν προτιμάτε να μην εμφανίζεται το σπίτι σας στο Google ως μέρος της προβολής του δρόμου, μπορείτε να ζητήσετε να αποκρύψετε το σπίτι σας από την προβολή. Είναι βασικά το ψηφιακό ισοδύναμο της ρίψης μιας tarp στο σπίτι σας. Ανατρέξτε στο άρθρο σχετικά με την ιδιωτική ζωή στο Google Street View για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ζητήσετε να καταργηθεί η ιδιότητά σας τόσο από τις προβολές Google Street View όσο και από την πλευρά του Street Street.

Καταργήστε τον αριθμό τηλεφώνου σας από την Google

Πριν από λίγο καιρό, αν διαπιστώσετε ότι η Google είχε τον αριθμό τηλεφώνου σας στον ηλεκτρονικό τηλεφωνικό κατάλογό της, θα μπορούσατε να ζητήσετε να καταργηθεί ο αριθμός τηλεφώνου σας. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα του Google.com στο Google.com, η Google φαίνεται να έχει απαλλαγεί από την πρόσβαση στην αναζήτηση ολόκληρου του αριθμού τηλεφώνου τους, οπότε δεν φαίνεται να χρειάζεται να ζητήσετε την κατάργηση του αριθμού σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο σχετικά με το ζήτημα.

Χρησιμοποιήστε τον Πίνακα ελέγχου Google για να Επεξεργαστείτε σφαιρικά τις ρυθμίσεις απορρήτου σας

Η Google έχει κάνει αρκετά εύκολη την τροποποίηση των ρυθμίσεων απορρήτου που σχετίζονται με το Λογαριασμό Google σε ολόκληρη την επιχείρηση Google, με τη δημιουργία του Google Dashboard . Στον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να τροποποιήσετε το περιεχόμενο που μοιράζεται η Google σχετικά με εσάς. Με τον πίνακα ελέγχου Google μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις για υπηρεσίες όπως: Gmail, Youtube, Picasa, AdSense, Google Voice, Google+, Friend Connect, Έγγραφα Google και άλλες υπηρεσίες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επίσκεψη στο Google Dashboard, https://www.google.com/dashboard/.

Χρησιμοποιήστε ένα προσωπικό VPN

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος να κάνετε τον εαυτό σας πιο ανώνυμο με την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης είναι να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες ανωνυμοποίησης που παρέχει ένα προσωπικό εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Οι υπηρεσίες VPN, μια φορά μια πολυτέλεια, είναι πλέον συνηθισμένες και εξαιρετικά προσιτές. Μπορείτε να αποκτήσετε προσωπική υπηρεσία VPN για μικρό ποσό. Υπάρχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα για τη χρήση προσωπικής υπηρεσίας VPN εκτός από την ανώνυμη περιήγηση. Τα προσωπικά δίκτυα VPN παρέχουν επίσης ένα τείχος ισχυρής κρυπτογράφησης που συμβάλλει στην αποτροπή των χάκερ και άλλων που ίσως προσπαθούν να παρακολουθήσουν τη σύνδεση δικτύου. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη από τη χρήση ενός προσωπικού VPN, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με το γιατί χρειάζεστε ένα προσωπικό VPN .