Τι είναι μια προσωπική υπηρεσία VPN και γιατί χρειάζομαι μία;

Τα VPN δεν είναι πια για πλούσιους εταιρικούς τύπους

Όταν οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) , σκεφτόμαστε μεγάλες εταιρείες που τις χρησιμοποιούν για να παρέχουν στους υπαλλήλους τους ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση στο εταιρικό τους δίκτυο και τους πόρους τους. Καλά οι άνθρωποι, τα VPN δεν είναι μόνο για τους μεγάλους επαγγελματίες χρήστες πια. Οι οικιακοί χρήστες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις εξαιρετικές δυνατότητες ασφαλείας και άλλες δυνατότητες μπόνους που παρέχονται από τα VPN.

Γιατί θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία προσωπικών VPN;

Μια προσωπική υπηρεσία VPN μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο οδόφραγμα για τους χάκερ που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Αυτό το οδόφραγμα είναι βασικά ένας τοίχος ισχυρής κρυπτογράφησης που προστατεύει όλη την κυκλοφορία δικτύου που εισέρχεται ή εξέρχεται από τον υπολογιστή σας. Αυτό ανατρέπει την ικανότητα ενός χάκερ να εκτελεί υποκλοπές του δικτύου και επιθέσεις "άνθρωπος-στο-μεσαίο".

Έχοντας μια προσωπική υπηρεσία VPN έχει επίσης πολλά άλλα οφέλη που συνδέονται με αυτό:

  1. Ανώνυμη περιήγηση: Ένα από τα πιο cool χαρακτηριστικά μιας προσωπικής υπηρεσίας VPN είναι η ανώνυμη περιήγηση. Μόλις έχετε ένα VPN, χρησιμοποιείτε ενδιάμεσους διακομιστές VPN για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Κατά τη χρήση ενός VPN, οι ιστότοποι που επισκέπτεστε δεν μπορούν να δουν την πραγματική σας διεύθυνση IP. Μπορούν να δουν μόνο τη διεύθυνση IP του διακομιστή μεσολάβησης VPN στον οποίο είστε συνδεδεμένοι. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN σας επιτρέπουν να αλλάζετε αυτή τη διεύθυνση IP πολλές φορές το μήνα και πολλοί θα την αλλάζουν αυτόματα κάθε τόσο.
    1. Αυτό δεν σας δίνει ένα ελεύθερο πέρασμα για να διαπράξετε εγκλήματα ή να επισκεφθείτε παράνομους ιστότοπους, καθώς οι χρήστες ψηφιακής ιατροδικαστικής θα μπορούσαν ακόμα να σας εντοπίσουν και ενδεχομένως να καλέσουν τους προμηθευτές υπηρεσιών ISP και VPN για να δουν τις ενέργειές σας.
  2. Αποκτήστε πρόσβαση στο δίκτυο της χώρας καταγωγής σας σαν να βρίσκεστε στη χώρα: Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό πολύ, τότε γνωρίζετε ότι οι ιστότοποι περιήγησης που βρίσκονται στη χώρα σας μπορεί να είναι δύσκολοι επειδή ορισμένες χώρες φιλτράρουν την κίνηση στο Διαδίκτυο βάσει της γεωγραφικής θέσης της διεύθυνσης IP χρησιμοποιεις.
    1. Ορισμένες τοποθεσίες αποκλείονται εξ ολοκλήρου. Οι περιοχές μουσικής και βίντεο ενδέχεται να αποκλειστούν λόγω συμφωνιών άδειας χρήσης για συγκεκριμένες χώρες. Η χρήση VPN από μια χώρα προέλευσης από την πατρίδα σας ενδέχεται να σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο σαν να βρίσκεστε στην πατρίδα σας. Αυτό ενδέχεται να μην επιτρέπεται, ανάλογα με τις πολιτικές παροχής περιεχομένου.
  1. Η κρυπτογραφημένη σύνδεση VPN εμποδίζει την υποκλοπή: Έχετε πάει ποτέ σε καφετέρια και είδατε έναν ανατριχιαστικό τύπο που αναζητάτε με φορητό υπολογιστή; Θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ειδικό λογισμικό για να παρακολουθήσει κάποιον στην περιοχή που χρησιμοποιεί το Wi-Fi με μεγάλη διαθεσιμότητα στο κατάστημα. Δεδομένου ότι τα περισσότερα hotspots δεν χρησιμοποιούν ασύρματη κρυπτογράφηση, είναι εύκολο για αυτόν να συνδέσει τη σύνδεσή σας και να δει τι είστε έτοιμοι.
    1. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN σάς επιτρέπουν να κρυπτογραφείτε την επισκεψιμότητα σας όταν ταξιδεύετε με τις κινητές συσκευές σας, έτσι ώστε όλα όσα κάνετε να είναι κρυπτογραφημένα και ιδιωτικά, ακόμη και όταν βρίσκεστε σε ανοικτό δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi .

Πώς αποκτάτε και ρυθμίζετε μια υπηρεσία VPN;

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης ενός VPN είναι η καθυστέρηση που συνδέεται με τη διαδικασία κρυπτογράφησης / αποκρυπτογράφησης. Οι ιστότοποι ενδέχεται να μην είναι τόσο αθόρυβοι για να φορτωθούν όπως ήταν πριν προσθέσετε την υπηρεσία VPN. Εξαρτάται από το αν η καθυστέρηση είναι αποδεκτή ή όχι. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN προσφέρουν δωρεάν δοκιμές ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε.