Η Miyamoto ζητάει μεγαλύτερη δημιουργικότητα για τους προγραμματιστές

Λέει ότι η Nintendo μπορεί ακόμα να κυριαρχήσει στη βιομηχανία παιχνιδιών βίντεο

Με τον Satoru Iwata να ανακτάται ακόμα από τη χειρουργική επέμβαση, ο τελευταίος μέτοχος της Nintendo Q & A απαιτούσε άλλους εκτελεστές να αναλάβουν το καθήκον να δώσουν ασαφείς απαντήσεις και αόριστες υποσχέσεις. Οι συχνά ανταγωνιστικές ερωτήσεις ήταν συχνά πιο ενδιαφέρουσες από αυτές τις απαντήσεις, παρόλο που ο Shigeru Miyamoto πρόσφερε μερικές συμβουλές για την κατεύθυνση του επόμενου παιχνιδιού Zelda και έκανε μια ενδιαφέρουσα ομιλία για την ανάγκη μεγαλύτερης δημιουργικότητας στη βιομηχανία.

Ερωτήσεις των μετόχων: Οι ντόπιοι είναι ανήσυχοι

Μετά από μια αίτηση softball για κάποιο βίντεο E3 και μια έκκληση για δώρα βιντεοπαιχνιδιών στους μετόχους που καταρρίφθηκαν γρήγορα, οι ερωτήσεις έδειξαν αυξανόμενη δυσαρέσκεια και δυσπιστία. Υπήρξε μια καταγγελία σχετικά με την έλλειψη βυθιστικών παιχνιδιών single-player που κατηγορήθηκε για την καμπύλη εκμάθησης HD. Υπήρξε ένας μέτοχος που αισθάνθηκε ότι η συνάντηση ήταν υπερβολικά συνωστισμένη στις συζητήσεις για τα βιντεοπαιχνίδια (περίεργη επενδυτική επιλογή) και που ήταν δυσαρεστημένος που η Iwata δεν παραιτήθηκε μετά την κακή οικονομική εμφάνιση της Nintendo. Ένας gamer εξέφρασε τον φόβο ότι η Nintendo θα μπορούσε να «γίνει κατασκευαστής συσκευών υγείας στο μέλλον» (μια αναφορά στο προτεινόμενο από την Nintendo σύστημα «ποιότητας ζωής») που έλαβε μια αρκετά αόριστη απάντηση που υπόσχεται βελτίωση της υγείας θα ήταν διασκεδαστική και ένας ύποπτος μέτοχος εξέφρασε ανησυχούν ότι εκτός της Iwata, οι περισσότεροι από τους διευθυντές της Nintendo έχουν πολύ λίγα αποθέματα στην εταιρεία.

Zelda: Η εξέλιξη έρχεται

Η Miyamoto δεν ήταν πρόθυμη να προσφέρει οποιαδήποτε νέα πληροφορία για το επερχόμενο παιχνίδι Legend of Zelda Wii U, αλλά δήλωσε ότι "προετοιμάστηκε να εξελιχθεί πρόσφατα στη σειρά για το Wii U", δίδοντας ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες μπορούν να νοικιάσουν αντικείμενα από την αρχή στο " Ο θρύλος του Zelda: ένας σύνδεσμος μεταξύ κόσμων "στο 3DS.

Το κλειδί της Miyamoto για την επιτυχία: η δημιουργικότητα σε μια στάσιμη βιομηχανία

Τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια του Miyamoto ήρθαν στο τέλος μετά από μια ερώτηση που συγκρίνει τις δυσκολίες για τους εκδότες βιντεοπαιχνιδιών με εκείνες των κινηματογραφικών στούντων της δεκαετίας του '50 και του '60. Λέγοντας έλλειψη λογισμικού στην E3 ήταν "μια αποκάλυψη της δημιουργικής ανωριμότητας από την πλευρά μας ως δημιουργών στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών", ο Miyamoto αναφέρθηκε στην πεποίθηση του πρώην προέδρου της Nintendo Hiroshi Yamauchi ότι "στην επιχείρηση ψυχαγωγίας, μόνο ένας μπορεί να γίνει δυνατός και όλα των άλλων θα γίνει αδύναμη "επειδή" εάν δημιουργήσετε κάτι πρωτοφανή ... οι καταναλωτές δεν πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να αγοράζουν προϊόντα από άλλους ".

"Το σχόλιό μου μπορεί να κινδυνεύει να παρερμηνευθεί", συνέχισε, "αλλά στον τομέα του ψηφιακού περιεχομένου, πιστεύω ότι η δημιουργικότητά μας είναι ακόμα ανώριμη. Στον κόσμο των κωμικών βιβλίων και των ταινιών, υπάρχουν άνθρωποι που προκαλούν τον εαυτό τους να είναι ακόμα πιο δημιουργικοί από πριν για τη δημιουργία του περιεχομένου τους. Πιστεύω ότι ... εξακολουθούμε να είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και τελικά θα επιταχθούμε στις φάσεις όπου επεκτείνουμε και εμπλουτίζουμε την ουσία της δημιουργικότητάς μας. Αν μπορούμε να διαχειριστούμε τη Nintendo χωρίς να χάσουμε την οπτική γωνία αυτής της πρόκλησης, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε νέα ψυχαγωγία που θα κυριαρχεί στη βιομηχανία ".

Η Nintendo κατηγορήθηκε για έλλειψη δημιουργικότητας στην ανακύκλωση των χαρακτήρων και των ειδών, δεν είναι σαφές εάν η Miyamoto δεσμεύεται με τολμηρές νέες ιδέες ή απλώς με spitballing.