Ραδιοφωνικό Γλωσσάριο Ορολογίας

Εάν πρόκειται να εργαστείτε στη βιομηχανία ραδιοφωνικών εκπομπών , θα θέλετε να εξοικειωθείτε με αυτούς τους όρους.

Ραδιοφωνικό Γλωσσάριο Ορολογίας

Aircheck : Μια επίδειξη εγγραφής από έναν εκφωνητή για να επιδείξει το ταλέντο τους. Χρησιμοποιείται επίσης για αναφορές σε εκπομπές εκτός εκπομπής.

AM - Διαμόρφωση εύρους : Αυτό το σήμα εκπομπής μεταβάλλει το πλάτος του κύματος φορέα. Χρησιμοποιείται από σταθμούς εκπομπής AM και απαιτεί δέκτη AM. Το εύρος συχνοτήτων AM κυμαίνεται από 530 έως 1710 kHz.

Αναλογική μετάδοση : Ένα συνεχές σήμα που μεταβάλλεται σε πλάτος (AM) ή συχνότητα (FM), σε αντίθεση με ένα ψηφιακό σήμα.

Προφυλακτήρας : Ένα τραγούδι, μουσική ή άλλο στοιχείο που σηματοδοτεί μια μετάβαση από ή προς διαφημιστικά διαλείμματα. Η μουσική προφυλακτήρα είναι ένα παράδειγμα.

Σήμα κλήσης - γράμματα κλήσης : Ο μοναδικός προσδιορισμός σταθμών εκπομπής πομπού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, γενικά ξεκινούν με το πρώτο γράμμα K δυτικά του ποταμού Μισισιπή και W ανατολικά του Μισισιπή. Οι παλαιότεροι σταθμοί μπορεί να έχουν μόνο έναν τρισδιάστατο χαρακτηρισμό, ενώ οι νεότεροι έχουν τέσσερα γράμματα. Οι σταθμοί πρέπει να ανακοινώνουν το σήμα κλήσης στην κορυφή κάθε ώρας και κατά την εγγραφή ή την έξοδο από τον αέρα για σταθμούς που δεν εκπέμπουν 24 ώρες την ημέρα.

Νεκρός αέρας : Σίγαση του αέρα όταν υπάρχει σφάλμα από το προσωπικό ή λόγω βλάβης του εξοπλισμού. Αποφεύγεται καθώς οι ακροατές μπορεί να πιστεύουν ότι ο σταθμός έχει βγει εκτός αέρα.

DJ ή δίσκος αναπήρων : ένας εκφωνητής ραδιοφώνου που παίζει μουσική στον αέρα.

Χρόνος μετάδοσης κίνησης : Οι περιόδους αιχμής της ώρας όπου οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν συνήθως το μεγαλύτερο ακροατήριό τους. Τα ποσοστά διαφημίσεων είναι τα υψηλότερα για το χρόνο οδήγησης.

FM - Διαμόρφωση συχνότητας : Μια εκπομπή που μεταβάλλει τη συχνότητα του φέροντος κύματος και απαιτεί δέκτη FM. Το εύρος συχνοτήτων FM είναι 88 έως 108 MHz.

Ραδιόφωνο υψηλής ευκρίνειας / HD ραδιόφωνο: Μια τεχνολογία που μεταδίδει ψηφιακό ήχο και δεδομένα παράλληλα με τα υπάρχοντα αναλογικά σήματα AM και FM.

Hit the post : Μια έκφραση deejays χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ομιλία μέχρι το σημείο που οι στίχοι ξεκινούν χωρίς να "βηματιστούν" στην αρχή των φωνητικών.

Payola : Μια παράνομη πρακτική λήψης πληρωμών ή άλλων παροχών για την αναπαραγωγή ορισμένων τραγουδιών στο ραδιόφωνο και όχι για την αναγνώριση της χορηγίας. Τα σκάνδαλα Payola ήταν κοινά στη βιομηχανία ραδιοφωνικών εκπομπών από τη δεκαετία του 1950 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Καθώς οι λίστες αναπαραγωγής σπάνια επιλέγονται από τους ίδιους τους DJs και παραδίδονται προ-καταγραμμένες από τις εταιρείες, υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες για payola.

Playlist : Η λίστα των τραγουδιών που θα παίζει ένας σταθμός. Είναι συχνά προγραμματισμένη από μια εταιρεία και ακόμη και προ-ηχογραφημένη για να τρέξει σε τάξη, με υποδοχές για διαφημιστικά διαλείμματα και talk. Σπάνια επιλέγεται από τον DJ όπως ήταν παλαιότερα.

PSA - Ανακοίνωση δημόσιας υπηρεσίας : Μια διαφήμιση που εκτελείται για το δημόσιο συμφέρον και όχι για ένα εμπορικό προϊόν ή υπηρεσία.

Ραδιοφωνική μορφή: Ο τύπος μουσικής και ο προγραμματισμός που μεταδίδονται από ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ειδήσεις, συζήτηση, αθλητισμό, χώρα, σύγχρονο, ροκ, εναλλακτική, αστική, κλασική, θρησκευτική ή κολέγιο. Οι αξιολογήσεις ενός σταθμού, όπως δημοσιεύονται από την Arbitron, θα καθορίσουν μια μορφή ως οδηγό για τους διαφημιζόμενους.

Spot: Ένα εμπορικό.

Στάθμη στάσης: Οι υποδοχές για διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της ώρας εκπομπής. Μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενες και με το ίδιο μήκος. Μπορούν να πληρωθούν με αμειβόμενες διαφημιστικές διαφημίσεις ή με ανακοινώσεις δημόσιας υπηρεσίας. Σταματήστε Το μήκος ρύθμισης μπορεί να ποικίλει πολύ μεταξύ των τοπικών σταθμών και ακόμη και του προγραμματισμού του δικτύου.